27/6/07

DISSABTE ES SIGNARÀ EL PACTE

L’acord de govern a què han arribat el PSC i ERC es signarà aquest dissabte, segons ens comenta un confident. Segons sembla ERC ha acceptat, fruit de la necessitat, entrar en el govern en minoria que els hi ha proposat el PSC, que ja compta amb el suport del GIT. El PP donarà suport des de fora, fet que deixarà a l’ABG a l’oposició ja que el PSC no vol saber res d’aquesta formació.
ERC ha fet un pacte a la baixa i perdrà molt pes específic dins el govern. A més, a ERC tenen el problema que l’assemblea es va mostrar contraria a un pacte en minoria però els interessos dels regidors han valgut més que l’opinió generalitzada de l’assemblea. Segons aquest confident, les ments pensants d’ERC intenten fer que la proposta sigui acceptada amb el màxim consens o no fer l’assemblea que està prevista per divendres.

28 comentarios:

Anónimo dijo...

Veo que teneis muy claro lo del PP y que yo sepa no han hablado con ellos así que veremos que no es tan fácil, porque en el PP no prevalecen intereses personales a esperar!!

Anónimo dijo...

Que el PSC no vol saber res de l'ABG????? No serà al revés?

Anónimo dijo...

D’esquerres? De debò?

Un cop la tempesta política local es deu començar a esvair, és un bon moment per reflexionar sobre la configuració del govern municipal.
Vagi per endavant que és gairebé impossible trobar-hi lògica política darrere un pacte d’aquestes característiques. Fonamentalment, hi trobem qüestions personals que haurien de quedar-se a casa en aquest tipus de situacions.
És just dir que el pacte que finalment s’ha de produïr, és absolutament legítim.
Que ningú dubti que la voluntat dels vilatans, com a mínim aquells que han exercit el seu dret a vot, ha estat la de concedir una major representació institucional a les forces que han fet Manuel Jimenez alcalde.
No es tracta d’un cop d’estat, és democràcia.
Ara bé. És ben lògic que molts ciutadans d’esquerres ens resistim a aprovar un pacte que deixa en mans del PP la governabilitat d’una ciutat que si alguna cosa ha demostrat a les urnes es que és netament d’esquerres.
Allò que caldria esperar un cop vista l’aritmètica derivada de la darrera cita electoral, era un projecte d’esquerres per Torredembarra.
Podem estar d’acord en que el programa social del PSC-PSOE i el de CiU no disten excessivament però, és absolutament preocupant que sigui el PP qui tingui les claus de l’Ajuntament.
Com que el PP actua en clau estatal, en clau espanyola, participa alegrement en qualsevol opció que comporti que el PSC-PSOE obtingui l’alcaldia d’una ciutat.
Vist des d’aquesta perspectiva, no entra en contradiccions i amb la naturalitat amb que ho va fer durant la passada legislatura, però amb molta més capacitat coercitiva, participarà desde fora pero de l’acció de govern.

També és lògic que CiU lluiti per mantenir quotes de poder enmig d’una profunda sequera. Ja van pactar la governabilitat de Catalunya i la de l’estat amb el PP i és possible que tard o d’hora pactin un ministeri a Madrid amb qui sigui que es posi a tir. No hi busquin les contradiccions aquí per què tampoc les trobaran.

És ICV qui ha entrat en contradicció, en primer lloc amb els ideals que diu tenir i en segon lloc amb la gran majoria del seu electorat que a hores d’ara no deuen entendre res. Busquin la resposta als motius personals que tant l’alcalde com el seu equip tenien per intentar conservar el poder i tots els avantatges personals que aquest comporta. Aquest ha estat el factor que ha condicionat més la conformació de l’equip de govern. La lògica política hagués portat a les principals forces de l’esquerra a entendre’s i pactar pel benestar dels ciutadans.

Ara caldrà veure quin projecte dissenyen plegats, amb el PP des de la tribuna d’honor, i quines conseqüències se’n deriven. És trist dir-ho.

Anónimo dijo...

Regidor i regidora, recordeu que serem allò que vulguem ser i punt, i no pas punt i apart o punt suspensius, sinó punt i final. Serem allò que vulguem ser si treballem plegats i amb il·lusió.
Amb govern o desde l´oposició.
La utopia és possible, només cal que ens fixem els objectius i que treballem de valent per assolir-los.

Que tinguem encert i sort,
Molins de Rei i la seva gent s’ho merieix.

Anónimo dijo...

Lo de Molins de rey no lliga els dos regidors,primer de pactar van fer asamblea aqui primer sen an asegurat i o donen per fet.
La Torre is diferent¡
per sert van anar a la oposicio.
eren republicans independistes.

Anónimo dijo...

Fer oposició no significa dir NO a tot. No entenc aixó que dieu que el PP donarà suport desde fora (a quines propostes, si el que s'ha de fer són polítiques d'esquerres????)Suposo que l'ABG també ho farà si les propostes que fa l'equip de govern són bones per la Torre i estàn ben fetes. Per tant, el suport el donaran els grups polítics que creguin que alló a votar és pel bé de la Torre, es digui com es digui el partit. Si governen en minoria hauran de debatre amb els partits tots els temes a portar al ple, i si són correctes els partits hauran d'actuar en conseqüència, que com he dit fer oposició no significa dir NO a tot.

Anónimo dijo...

Aquets regidors de ERC que durant la ultima llegislatura s'han omplert la boca de dir que han sigut valents, ara han demostrat que els hi ha pogut mes el matenir la cadira que pasarse a l'oposicio.

Crec hagues sigut lo mes raonable, desprers del castig sofert per els torrencs vers a ells.

Com que els socialistes per por no han volgut una sociovergencia, que crec hagues sigut lo millor per La Torre.
Com que no ha pogut esser, si els politic hem vers de pensar amb ells, pensesin amb els vilatants, lo millor per la Torre seria que el actual equip de bogerv tingues que pactar totes les seves decisions amb la resta de partits.

Salut,

Anónimo dijo...

Al que diu que el PP actua en clau Espanyola i tal y tal y tal y tal, es un discurs arcaic, la politica municipal la fan les persones i no les sigles i podem trobar-nos amb votacions de partits diferents amb desitjos iguals. Oblidem les esquerres i dretes, aixó per les eleccions nacionals pot ser vàlid pero aquí no!!

Y deixar en mans del PP no pot-ser tant dolent si no al temps, però crec que s'apuntaran mes grups.

Anónimo dijo...

Esquerra ha de votar en la seva assamblea el fet d'entrar o no en el pacte. Si no estic mal informat, una part de la militància no està per entrar en minoria i aposta per fer oposició.
La junta està dividida....
Els favorables del Gerard volen canvis...
La sr. Gasull està arraconada...
El sr. Foclh (fill) fora de joc...
Un altre de l'executiva, divagant i tornat a divagar...
No cal canviar moltes coses?
Qui pot salvar el vaixell?

Anónimo dijo...

que en som de innocents. Tots pensem el que es raonable i amb el cap plé de bones intencions. El PP dirá a tot que sí perque sino el Psc pot decidir no fer la publicitat del ajuntament a un diari que tots sabem que es del PP i aixó vol dir molts calerons. Al Gerard i a la Montse esquerra els importa molt poc ja que els dos son concients de que es la última legislatura que entren, per tant a cobrar i a callar. I el GIT, doncs va amb el que guanyi. Els mes coherents, CIU i ABG, i no oblideu que no es que el PSC no els vulgui, es que ells no volen pactar amb les seves condicions. Quan durará aquest govern? 1 mes, dos... ja ho veurem. Crec que el SR. alcalde hagués tingut que tindre mes respecte per els seus votants, ara que com també es retira, para lo que le queda de estar en el convento.....dentro.

Anónimo dijo...

i com aprovarà l´alcalde el tema de l´aigua?Els números no li surten. I els demes assumptes? Lo tienes negro por prepotente y orgulloso.I la asamblea de ERC, com pot consentir això, es que no teniu força?Quina pena d´aquí un temps sereu història.

Anónimo dijo...

L'alcalde, no vol pactar amb CiU, perque van demanar un tracte de igual a igual o sigui repertir l'alcaldia 2 anys per cada partit, el que intenta es anar a negociar amb CiU com a govern o sigui 8regidors de l'equip de govern, contra els 4 regidors de CiU, els de CiU no acceptaran aquest tracte perque tenen clar que donar suport al govern dins del govern significaria que a les pròximes eleccions perdrien molts vots, al igual que ha passat amb l'ERC per tant es quederan fent una oposició solida explicant en cada moment el perque de cada votació, de manera que la gent veigi qui defensa els interessos de la gent de la Torre, i que consti que la gent de la Torre son tots els que hi viuen.

Un convergènt

Anónimo dijo...

El PP el diari? ayyyy que equivocat que estas nano informat be, era de l'antiga regidora que ja no hi es, canvia el xip que estas fora de joc. El noi del PP actual passa d'aquestes històries i dirà Si a lo que tingui que dir i NO a lo que no vulgui la junta del partit que desinformat que estas. jaaj

un PPC

Anónimo dijo...

Hay alguien con dos dedos de frente que escriba en estos blogs, aparte claro esta de contados elementos.

Anónimo dijo...

Molt bé, PPeros, Sí a els pactes puntuals de gran infraestructura (Auditorium, etc...) aixó es sentit de ciutat, no com els de ABG, en asamblea, i avui Sí demá NO.Molt bé Jiménez així no es pot treballar en equip amb el Suñé. el primer que va demanar era el cap del Ripoll, péro tu de que vas neng? Anda trabaja un pokito y agacha el lomo.

Anónimo dijo...

Por cierto de Diari de la Torre, nada del PP, La Sra. Marín YA NO ES CONCEJAL.

Anónimo dijo...

Digues en que ha canviat l'ABG de dir ara SI i demà NO. Potser per això no estan en l'equip de govern, justament perquè quan diuen NO és NO. I de l'altra tema sobre el Ripoll informa't una mica.

Anónimo dijo...

Meteros con mi compañero Grangel que es el negociador yo no se nada de nada.R.Ripoll
Que quieres Luis, mi cabeza,unos Coj......

Anónimo dijo...

La millor manera per ERC perdi tots els regidors en les següents el.leccions es que entri a governar amb el PSC.

El govern que participarà ERC serà un govern a favor d'edificar Muntanyans II, concessions d'aigua molt dubtoses, urbanisme desenfrenat, polítiques socials e d'integració nul.les, i sobretot una manera de fer completament intransigent d'en Ripoll i en Jimenez.

Només espero que amb tots els mals que farà aquest pacte durant un temps, que els vots d'ERC s'en vagin a l'ABG.

Anónimo dijo...

PACTO-posible,estable y coherente:
PSC-ADT-GIT-PP- 9 Mayoria y a la mar con nacionalistas,independentistas y revolucionarios.
La Torre necesita soluciones

Anónimo dijo...

si si la mar de coherent el pacte d'aquí dalt eeeeeehhhhh!!!!!

LLavors si que podriem cridar: visca el totxo!!!

Anónimo dijo...

El que escriu que dissabte es firmarà el Pacte que hem perdoni però o s'ho inventa o ha de canviar d'informador. L'enganyen com a un tonto.
L'ocellot

Anónimo dijo...

que pena, que tristeza, la torre no se merece esto, que hacen estos de ERC que firmen ya coño, hay que mirar por el pueblo por nada mas

Anónimo dijo...

Una vegada hi havia dos germans al meu petit país, el gran governava fermament i amb tenecitat, mentre el petit pràcticament es trobava sense feina.
El gran va tenir feina durant molts anys i bo i que va fer una gran tasca, va cometre un error greu: va oblidar-se del seu germà petit.
Amb el temps la truita es va girar, i el germà petit va poder trobar una formula per ocupar el lloc de govern del germà gran.
Llavors el germà gran li va oferir la mà i li va demanar de treballar plegats, i fins i tot li va reconèixer que s’havia equivocat, però per dues vegades el germà petit el va refusar.
Encarà ressentit amb el seu germà gran es va ajuntar amb un cosí lleig i llunyà per poder governar, però aquest s’aprofitava d’ell, i no el tenia en la consideració que es mereixia.

Potser en un futur proper els dos germans s’adonaran que tindran que acabar perdonant-se un a l’altre i treballant junts per el bé del nostre petit pople.

Anónimo dijo...

DIJOUS DIA 5 DE JULIOL A LA SALA DEL CASAL A LES 21:00H: FRONT COMÚ PER
ATURAR MUNTANYANS 2.

Ja vam dir fa unes setmanes que Muntanyans II es pot aturar. Ara hi ha una
moció de CiU que es presenta al Parlament, la qual interessa molt que
s'aprovi. Evidentment, molts som de la opinió que si CiU estigués governant
aquesta moció l'estaría promovent algú altre en contra d'ells, però per
salvar Muntanyans interessa clarificar la situació estratègica: no està clar
que ICV i ERC votin a favor d'aquesta moció, de manera, que és més important
que mai que movilitzem a les persones, siguin de les idees que siguin, per
fer pinya en un front "despolititzat" o, on en tot cas, la única
politització que hi haurà serà un interés comú per salvar Muntanyans II. És
molt important que els polítics Barcelonins vegin que la ens movem per
salvar Muntanyans. Així doncs, la situació estratègica requereix de
movilització urgent per part de tots aquells qui ens hem interessat per
salvar muntanyans dos, pot ser una victòria parcialment definitiva, tot i
que l'assumpte és més complicat. Proposem fer un front comú per prendre
mesures immediates de protesta al carrer: en la reunió hi haurà solament dos
punts, 1r, posada en comú d'informació, espai que no permetrem que es
converteixi en un lloc de retrets, si no de tenir clar quina situació
encarem i 2n, propostes d'actes inmediats de protesta.

TOTES I TOTS A LA REUNIÓ I ALS ACTES QUE ES CONVOCARÀN: PASSA-HO.

Anónimo dijo...

Crec que es molt important aquesta reunió, per tambe es important saber que la promou.
No fos cas que sigui una reunió trampa
Salut,

Anónimo dijo...

La promovem l'AJBG, però precisament no estem firmant amb el nostre nom per que no en volem treure cap RÈDIT polític, només volem que la gent faci soroll ara que la situació ho demana.

salut!

Anónimo dijo...

per cert!

la infromació està a:

http://ajbg.blogspot.com/