27/3/08

SORTIM AL DIARI

dimarts, 25 de març de 2008
>
Safareig virtual


Els blocs confidencials sobre política municipal proliferen a la costa del Tarragonès

la contra

AZAHARA PALOMARES.




Fa uns anys, si algú volia comentar la política municipal i assabentar-se de les darreres xafarderies de l'alcalde i els regidors, segurament optava pel bar del poble, i entre cafès i copes, passava la tarda discutint amb els seus convilatans. Però en aquest món on les noves tecnologies ho dominen tot, i on els ciutadans moderns moltes vegades són incapaços de trobar temps per fer vida social, unes pàgines web anònimes però ben informades s'encarreguen d'omplir el buit. Almenys, aquest és el cas de dues de les poblacions que més titulars donen en l'apartat polític a la comarca del Tarragonès: Altafulla i Torredembarra.

La degana en el món dels confidencials a la costa nord de la comarca és el Torredembarra Confidencial (http://torrencs.blogspot.com), on, tal com anuncia el seu misteriós autor, el lector trobarà «tot allò que vol saber de Torredembarra i només pot explicar un confident». La convulsa vida política torrenca (amb un govern en minoria i set grups polítics) ofereix sens dubte molts suculents ingredients al seu autor (o autora) emmascarat (o emmascarada), que aquests dies entreté els internautes amb els rumors sobre diferències dins del grup municipal d'ERC. Abans, havia descobert anècdotes com la música que sona al mòbil de l'alcalde de Torredembarra, Manuel Jiménez, que segons el Confidencial correspon a la banda sonora de El Padrino. Les repercussions del blog han arribat fins a la mateixa sala de plens, i si no, que li ho preguntin al regidor de Governació, Enric Grangel, que l'any passat va haver d'enfrontar-se a un recurs de recusació per unes declaracions que havia fet, precisament, com a comentari en aquesta pàgina web.

L'afició pels blocs a Torredembarra es deixa notar també entre els mateixos regidors, dels quals ja queden pocs sense una pàgina web pròpia on tant comenten les últimes notícies del municipi com fins i tot ofereixen als lectors petits tastos de la seva vida fora de les parets del consistori. I a l'èxit del confidencial per excel·lència últimament s'hi han afegit altres experiències similars, com El Racó del Tafaner, o Tertúlia Torrenca.

On també les línies ADSL comencen a treure fum és a la veïna Altafulla, on el món virtual pren cada cop més força. A imatge de Torredembarra, des de fa alguns mesos existeix l'Altafulla Confidencial (http://altafullaconfidencial.blogspot.com), que, tot i una aturada temporal, ara segueix amb ironia els alts i baixos d'una població on les mocions de censura s'anuncien i desconvoquen amb poc més de 24 hores de diferència. Aquests confidencials han posat en marxa enquestes interessants, com ara la preferència dels vilatans després que el govern actual quedés en minoria el novembre passat o l'elecció del regidor estel·lar. premi que va recaure en l'ara no adscrit Jano Francino. Molt safareig polític es troben els altafullencs també entre les línies dels blocs de dos dels seus regidors: Fonxo Blanc (http://paualtafulla.blogspot.com), que fins i tot ens detalla les comissions a què assisteix com a regidor i un dels més actius comentaristes d'altres webs, i la primera tinenta d'alcalde, Marisa Méndez-Vigo (http://diari-regidora.blogspot.com), que ofereix l'altra cara de la crisi de govern. Més tranquil s'ha trobat aquests mesos el bloc de l'alcalde, Francesc Farré.

I el que sí que va callar definitivament va ser el trasllat de l'experiència a la també veïna Creixell amb el ja difunt Creixell Connection. L'experiment va acabar amb comentaris anònims massa exaltats i denúncies davant de la Guàrdia Civil.

12 comentarios:

Anónimo dijo...

Que txatxi guai, no?

Anónimo dijo...

L’evolució de la societat vinculada a l’evolució tecnològica és la causant del canvi constant que la nostra societat està vivint actualment.
Fa 20 anys, la gent escrivia cartes al director dels diaris, en fa 10 es varen començar a crear les primeres pàgines web personals. L’evolució que ens porten els blocs i sobretot la cultura, és una causa-efecte del boom d’Internet que a hores d’ara és ja imprescindible per a gran part de la nostra societat. Deixant de banda el problema de l’alfabetització digital i la possible fractura digital (vers un sector molt determinat de la població associada majoritàriament a la edat i els recursos econòmics), existeix ja una generació que ha nascut amb Internet, una generació que no entén un món sense internet, de la mateixa manera que la meva generació no entenia un mon sense electricitat.
Personalment, crec que la gràcia d’un bloc és la possible interactivitat entre els escrits i els possibles lectors i comentaris (de fet sóc del que no considero com a bloc aquell que no tingui possibilitat de fer-hi comentaris). Avui dia, les pàgines personals s'han transformat en blocs on la informació es comparteix, on el redactor ja no és la peça principal, sinó que aquesta s'ha mogut cap al contingut, cap al coneixement que entre tots hem de poder compartir,criticar,opinar, aprendre i reforçar.
Les noves tecnologies dominen Torredembarra¡¡¡¡¡
txatxi guai!!!!!!!!!!

tafaner dijo...

La fal•làcia d'un bloc com el racó del tafaner.Fa un segle, la religió era l'opi del poble.
Fa 50 anys va ser substituïda en aquesta missió pel futbol.
Els darrers 5 anys han estat Montilla i el PSC els encarregats d'anestesiar la població, i la meva opinió és que l'opi del present i el futur immediat són, justament, els blocs.
I com tots els opis, els blocs són un engany, una fal•làcia per a qui els pateix.
Un bloc és opi perquè aliena persones competents, capaces, que canalitzen les seves inquietuds a través d'un mitjà que no duu enlloc.
Aquesta canalització no és banal, sinó que suposa una pèrdua de temps i energies que haurien pogut ser emprades en altres finalitats més dignes. Dit així sóna terrible, oi?
No vull menysprear els blocs com a mitjà, doncs seria absurd fer-ho a través, justament, d'un d'ells.
Recordo fa molts anys, quan va aparèixer un suport nou anomenat "CD-ROM", que cap revista d'informàtica venia un sol exemplar si no n'incloïa algun. Gairebé sempre eren CD-ROMs carregats de bajanades sense gaire el•laboració: demos que no funcionaven,reportatges "interactius" sense cap informació rellevant sobre els temes més absurds, programes superflus, ... Però es venien com a xurros perquè el CD-ROM era una novetat, i el suport era l'estrella. Amb el temps, va deixar de ser important que la informació vingués o no en CD-ROM, quan ja tothom en tenia una caixa plena que no sabia on desar, i només te'n compraves un si t'interessava el que contenia.
Amb els blocs ha passat tres quarts del mateix: el primer esclat va ser, com totes les novetats, impactant. Els primers que sabien com crear un bloc i tenien temps de mantenir-lo, publicaven les seves ``palles mentals´´ i gaudien de persones desitjant llegir-los, interessades per la novetat. Si una pàgina era un bloc, era interessant.
Ara a un ja no li interessa el que diu una pàgina pel fet de ser un bloc, li interessa la informació que conté, o no, i aquest és el criteri per llegir-lo i no un altre.
El bloc ha deixat de ser interessant en sí mateix.
Què vol dir això, que els blocs ja no interessen? Cal destriar. Blocs com aquest, amb reflexions d'una persona que no és ningú, poden interessar als amics,xafardes, coneguts i saludats; o tenir un dia brillant i atreure una certa atenció, però estan condemnats a desaparèixer?.
Només seguiran funcionant aquells blocs que aportin alguna cosa més: els que siguin escrits per algú conegut, algú interessant, amb qualitat, amb informació que no tothom pugui aconseguir, blocs que volen ser diferents, experiments curiosos, etc,etc...
I els que només volem passar l'estona, trobarem alguna altra cosa, que mentre sigui novetat atreurà lectors amb ben poc esforç; però ja no serà un bloc.
Per què algú com jo segueix escrivint un bloc, doncs?
Mira, per inèrcia. No pot ser un diari personal perquè no és íntim, tampoc és el millor mitjà per difondre pensaments perquè qualsevol carta publicada a qualsevol diari té desenes de lectors que el que pugui penjar aquí. O al meu bloc. M'agrada escriure, sí, però per escriure bé cal pensar, repensar, escriure i reescriure; i un diari personal s'escriu sobre la marxa, sense mirar enrera, sense revisar.
Ben bé, puc afirmar que el meu bloc té una esperança de vida justeta o si mes no relativa, però l'estic mantenint connectat al respirador artificial una mica per llàstima, una mica per amor, i una miquetona més per orgull i per amor propi.
El temps que inverteixo escrivint , el podria dedicar a altres coses: a escriure un llibre, a passejar, a llegir i aprendre, a emprendre projectes més ambiciosos, ...
Però sempre és més còmode donar lliçons des de la cadira, sense que ningú alteri una coma dels meus escrits, i sense haver de passar comptes de l'audiència que he aconseguit.
Comoditat, potser aquest és el perquè.
Una abraçada a tots els lectors i als atres blocaires i a tu confident.

rafael dijo...

Totalmente de acuerdo con el Tafaner; Personalmente hace mucho tiempo que me aburre el tema de los blog y sobre todo el mio, yo lo mantengo, porque lo inicie un dia, que me dio la chaladura y por denunciar las carencias de este pueblo. No vale de nada, denunciar que la protectora la cierran...hacer un llamamiento solidario o denunciar que exterminan media docena de arboles.Les importa a todos un comino, ciudadanos y politicos...Somos cuatro ciudadanos nada mas, que se solidarizan con estas cosas...los politicos lo saben y emplean aquello de ...ya se cansaran de pregonar, para cuatro. Los blog seguiran teniendo exito, aquellos que sean gente muy conocida o famosa...un jugador de futbol o un director de cine. Panolis como yo, pasaremos a otras cosas. Me gusta el dibujo...mucho; Me gusta la fotografia y el vidio...mucho; Me gusta hacer cortos de tres minutos, editarlos yo mismo, ponerle musica. Que coño hago yo, escribiendo para cuatro, en una mierda blog???. Si, tengo fecha de caducidad, esta proxima, principalmente porque me aburro un monton y sobre todo, porque las personas cambiamos y lo que con hoy disfrutas, mañana te aburres; Esto es otra moda mas, que hemos experimentado, una pequeña vivencia y poco mas.
Quiero decir que el primer blog, fue el del Jordi Salvat...y de los anonimos, el mio... los otros vinieron despues. besitos

Tertulià dijo...

Segons el meu parer son unes reflexións força interessants. D'entrada discrepo en l'idea de equiparar als blocs amb la religió o el futbol.
Ho faig per dos motius, el primer es evident, els blocs no son tant importants. Però el segon no es menys significatiu, es confon el mitjà amb el fi. Per que un bloc es únicament un mitjà de comunicació, com la TV, com la ràdio, com el correu postal, el correu electrònic, el telèfon mòbil, ... La comparació amb la religió o el futbol, per a mí no s'escau, però es una eina per a denunciar quelcom més important.
El debat real es sobre l'ús d'aquest mitjà, sobre si val la pena. Que es com debatre sobre si val la pena parlar per telèfon, enviar cartes, o escoltar la radio. El debat només existeix per que som els que donem contingut al mitjà, amb el nostre temps lliure. I el debat no te una resposta, cada blocaire ha de valorar personalment si l'hi val la pena de dedicar temps a fer els seu bloc.
Els blocs neixen i moren. Quan? No ho se.En el meu cas, quan no pugui o no vulgui continuar explicant coses. O potser quan ningú sel miri. I el mitjà? morirà? Evidentment que si.
Una nova aplicació tecnologica els substituira, tard o d'hora. I no serà cap drama, serà evolució.
Dediquem massa temps als blocs? Evidentment. Tenim poc temps, la vida moderna es així, per tant, segur que l'hi dediquem massa temps. Hi ha debats que he vist i llegit a blocs, que sincerament, no es sustentaven un cop apagaves l'ordinador i sorties al carrer. He vist confondre l'opinió dels blocs amb l'opinió pública.
Es un símptoma del que defineix els blocs: La individualitat. L'individu, el redactor, decideix els continguts i ho decideix en llibertat. Per tant pot parlar i publicar de coses importants o del que acabes de dinar. Cap secció de cartes al director t'ofereix aquesta llibertat.
Els blocs interessen? Alguns si, alguns no. La diferencia entre els primers i els segons es que els primers ofereixen alguna cosa que fa que la gent i tornin. Que? Depen del bloc. Poden ser els continguts o la manera de donar-los.
Escriure, porta temps i en certa manera es contraposa a actualitzar sovint.
Es un repte del blocaire, o del columnista d'un diari, però nosaltres no som professionals del bloc. Fem el que podem.
En aquest cas anteposa el fi al mitjà. La blogosfera es una eina més, no l'única -afortunadament-. Es un error creure que es pot fer feina només des de la globosfera. Però crec que també es un espai útil. Sempre, es clar, que els blocaire no ens entestem massa a donar lliçons a ningú des del nostre bloc, i no donem als blocs més importancia de la que tenen, que en cap cas es substituir la resta de la nostra vida.
Salutacións.

Anónimo dijo...

Hola :

Yo estoy de acuerdo con tertulia , acordaros que los blogs es una herramienta muy importante para pasar información rapida a los diferntes medios de comunicación rapida durante las diversas guerras, que por desgracia aun existen

Yo soy de los ultimos en incorporarme al mundo del blog , al ver que no se escribia sobre la tematica homosexual,me propuse realizar un blog que se hablara de ello.

Anónimo dijo...

YA QUE ESTA DE MODA EL CASO POLICIAL DE COSLADA ...

OS CUELGO ESTE LINK ..

Que en virtud de la representación que ostento, por medio del presente escrito interpongo DENUNCIA por el presunto delito de PREVARICACIÓN, delito previsto y penado en los artículos 404 y 405 del Código Penal, deldelito cometido por los funcionarios públicos contra las GARANTÍASCONSTITUCIONALES, delito previsto y penado en el artículo 542 del Código Penal y vulneraciones de los artículos 9,14 y 23 de la CE.Se imputa de dichos delitos a :D. JUAN JOSÉ MAESTRO MERINO, actualmente Inspector Jefe de la PolicíaLocal de Torredembarra (Tarragona) con domicilio, a efectos de notificaciones, en la Jefatura de la Policía Local de Torredembarra, sita, en la Plaza de la Vila 1, C.P. 43830 de Torredembarra (Tarragona)

Text Integro:

http://www.sppme-cat.com/documentos/denuncia_cap_torredembarra.pdf.

Anónimo dijo...

Será por eso que ....

Plaça d'inspector de la Policia Local (1): Llista admesos i exclosos. Tribunal i data proves.

BOP-TARRAGONA: 65 Fecha Disposición: 17/03/2008 Fecha Publicación: 17/03/2008 Órgano Emisor: AJUNTAMENT DE TORREDEMBARRA

winter razai online dijo...

L'afició pels blocs a Torredembarra es deixa notar també entre els mateixos regidors, dels quals ja queden pocs sense una pàgina web pròpia on tant comenten les últimes notícies del municipi com fins i tot ofereixen als lectors petits tastos de la seva vida fora de les parets del consistori. I a l'èxit del confidencial per excel·lència últimament s'hi han afegit altres experiències similars, com El Racó del Tafaner, o Tertúlia Torrenca.
grey velvet bed sheets
king size velvet bed sheet

Unknown dijo...

Visit This Link replica gucci handbags Learn More aaa replica bags check it out cheap designer bags replica

tachatha dijo...

top article get more you can find out more you can try here Clicking Here home

shesleath dijo...

j4e01r3s15 c2e15y3j48 o7i18k7f94 j1e62k5p20 w1k30z2i28 g3u23c9r30