20/7/07

La fiscalia veu indicis de delicte en l'aprovació de Muntanyans II a la Torre

Deriven el cas al jutjat d'instrucció número 3 de Tarragona, que ja ha començat les diligències prèvies

AZAHARA PALOMARES. Torredembarra
La fiscalia de Tarragona ha tramès l'expedient obert sobre el pla parcial Muntanyans II a Torredembarra al jutjat d'instrucció número 3 de Tarragona, després d'un any d'investigació en què l'òrgan ha vist indicis de delicte en el cas. Les diligències s'han fet en base a la denúncia presentada la primavera del 2006 pel torrenc Silvestre Morros, membre de la Plataforma Salvem els Muntanyans i exmilitant d'ERC, en què argumenta la presumpta existència de corrupció en l'aprovació del projecte urbanístic, i especialment, en la revisió del pla d'ordenació urbanística municipal, aprovada el 2002. La denúncia carrega sobretot contra membres del govern local del moment, com l'ara president de l'Institut Ramon Llull, Josep Bargalló (ERC).


+ Les màquines ja han començat a treballar als terrenys de Muntanyans II. Foto: ROSA BONCOMPTE
Les diligències prèvies que ara ha obert el jutjat d'instrucció serviran, tal com va explicar ahir el fiscal en cap de Tarragona, Xavier Jou, per «contrastar» la informació recopilada per la fiscalia i per decidir, en última instància, si el cas s'arxiva o si es tracta en judici. Durant el procés també podrien ser citades a declarar persones implicades.



INFORME «PERDUT»
La denúncia, que Morros va presentar amb dues declaracions davant de la tinent fiscal Maria José Osuna durant la primavera del 2006, incideix sobre l'existència d'un informe elaborat pel Ministeri de Medi Ambient l'any 2001 (simultàniament al procés de revisió del POUM de Torredembarra, on es va contemplar el pla Muntanyans II, ja aprovat el 1988), en què es recomanava l'expropiació dels terrenys del polèmic pla parcial i de Muntanyans I (ara parcialment construït com a urbanització, Nova Torredembarra). Tots dos projectes se situen a tocar de l'Espai d'Interès Natural Platja de Torredembarra i Creixell.

Segons Morros, el fet que aquest informe no es tingués en compte durant el procés de revisió del POUM (de fet, tot i que el Ministeri de Medi Ambient en va enviar sis còpies, cap ha estat registrada al consistori) pot ser un indici de pressions de les empreses promotores (Vicsan i Vegas del Guadaira) cap als regidors de l'Ajuntament, llavors encapçalat per l'alcalde Miquel Àngel Lecha (CiU), i del qual també formaven part Bargalló (com a regidor d'Urbanisme i Medi Ambient), l'alcalde actual, Manuel Jiménez (PSC) i els ara regidors Ramon Ripoll (PSC) i Gerard Ciuró (ERC).



RISC D'INUNDACIONS
Les declaracions de Morros davant la fiscalia també fan referència al risc d'inundabilitat dels terrenys de Muntanyans II, motiu que va provocar la suspensió cautelar de la seva aprovació per part de la Comissió Territorial d'Urbanisme el 2004. Precisament, contra aquesta decisió van presentar un recurs tant l'empresa promotora com l'Ajuntament de Torredembarra, i van ser estimats en part pel conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, Joaquim Nadal, que va reduir l'espai edificable tot i mantenir el nombre d'habitatges.

Contra el pla, que preveu 550 habitatges, s'han organitzat diverses manifestacions i accions reivindicatives en els últims tres anys a Torredembarra.

22 comentarios:

Anónimo dijo...

Fa certa vergonya ¡¡¡

Anónimo dijo...

A tots ens en fa..., però ningú para les obres, ergo són uns poca-vergonyes.

Anónimo dijo...

yo ya hace tiempo que perdí el hilo en este asunto de Muntanyans. Quienes son los malos y quienes son los buenos?

Anónimo dijo...

mare meva...

doncs és per desinterés teu, per què no serà que no s'ha mogut la gent.

PS: ningú es bo del tot, però n'hi ha com els socialistes, el PP, el GIT i practicament en totes les situacions ERC i l'Agrupació han estat dolents a la hora de votar-

Es despertaràn del ridicul el dimarts?

Anónimo dijo...

per cert. la teva pregunta queda bastant resposta al post. és que opinem sense llegir els posts?

Anónimo dijo...

"ningú es bo del tot",
això, solsament vosaltres els del Baix Gaià sou els bons, els que teniu tota la raó, que en sou d´ignorans. apa nen ves a cagar que fas pudor i riure al mateig temps. Tot plegat per estar dos o tres mesos a la oposició, aquest es el periode que us dono abans d´entrar un altre vegada a l´equip de govern, i si no el temps et demostrarà la evidència.

Anónimo dijo...

Avui al Ple a les 8 del vespre, es votara la moció dels Muntanyans, segurament serà el vot de qualitat de l'Alcalde, el que salvi la construcció des Muntanyans, ERC votara a favor de Jiménez o com a màxim s'extindra, el plat de llenties es el plat de llenties, aixo es el que passa quan la gent no te ofici ni benefici i encanvi si te una gran ambició viure bé sigui com sigui. Mai hi hagut intenció ferma per aturar les obres, esperem que ho aturi el jutja.

Tot plegat una llastima per la gent de Torredembarra.

Anónimo dijo...

Votació

Si No Ext
PSC 5
CiU 4
ERC 2
ADCM 2
ABG 2
PP 1
GIT ?

Anónimo dijo...

Votació Moció

PSC 5 NO
CiU 4 Si
ERC 2 EXT
ADCM 2 SI
ABG 2 SI
PP 1 NO
GIT ?

24 de julio

Anónimo dijo...

Quan dieu ADCM voleu dir l'ADT, o sigui l'AGRUPACIÓ ?

Anónimo dijo...

Quan dieu ADCM voleu dir l'ADT, o sigui l'AGRUPACIÓ ?

Anónimo dijo...

No, cuando dicen ADCM
quieren decir Amor Declarado Con Montanyans II.
Sino que le pregunten a Dolors si fuera suyo y tubiera permiso de construir , tambien votaria que SI
Que inocentes y buenos que pareceis, sres. de la agrupación, cuando quereis solo, claro

Anónimo dijo...

yo no me las doy de ecologista ni de izquierdas, pero estas elecciones he votado a ABG porque me da que son los unicos que se oponen claramente a lo de Muntanyans.

La verdad es que este pueblo no mejora. Va para atras como los cangrejos. En Altafulla las cosas se ven (aunque sea por fuera) mucho mas arregladas.

Anónimo dijo...

Buenos dias, después del pleno de ayer, me di cuenta de que sobre el tema de los MuntanyansII, la versión de l'Agrupacio solamente ha sido un BLUFF de cara a las elecciones y a la gente en general.

Darán las versiones que quieran que si no se puede hacer nada, que la "esmena" de ABG no era del todo correcta, etc. per la verdad es que les ha faltado mucha valentia, pero entiendo su posición siendo un "partido" inmobiliario.
No engañen más a la gente, porfa, aunque la gente ya los tiebe ubicados.

Salut,

Anónimo dijo...

Votació REAL:

PSC 5 NO
CiU 4 Si
ERC 2 NO
ADT 2 ABS
ABG 2 SI
PP 1 ABS
GIT AUSENT

SI: 6
NO: 7
ABS: 3

ERC, decanta la votació a favor de les tesis socialistes, fent-los seguidisme per conservar la cadira, quina vergonya!

Anónimo dijo...

El pleno ha sido largo pero interesante, depués de ver al equipo de gobierno no aprovar una modificación, y después muntanyans II han habido intervenciones para todos los gustos, me ha sorprendido la votación del PP y sus argumentos mas próximos a la defensa de muntanyans, massaguer haciendo de super heroe jaja y Toda intentando hacer populismo. Los de ERC patéticos

Anónimo dijo...

Estos que tanto critican a l'agrupació, les diria que se lean el blog de Mercadé. Ya está bien de esta manipulación en contra de l'agrupació. Esto parece ya una caza de brujas que solo nos puede llevar a la desunion de algo que se esta cociendo y que puede tener un buen fruto.

Anónimo dijo...

Si ustedes no se ponen descuerdo porque no piden opinion a la gente del pueblo?? no se puede mirar de recojer votaciones a favor, en contra o a quien les es indiferente (en blanco).
Esque parece que se le esta dando muchas vueltas, tambien la gente se quejava de la construccion en el cañadell y mirar lo bonito que a quedado!!, no se que elija la gente del pueblo y ya esta si no quieren, pues nos unimos ayi todos los votantes en contra y como en el varco de chanquete, no nos moveran!!

Anónimo dijo...

Tenim i tindrem sempre el que ens mereixem. Així va Torredembarra. Alguna cosa única que tenim i ens diferencia de la resta de territori, en lloc de potenciar-lo el que fem és ofegar-lo més. Endavant, construïu, feu el que us dongui la gana, carregueu-vos el patrimoni que ens queda. Ah! i quan acabeu, sempre podeu anar a fer més pisos al Delta, a l'Empordà... o potser no? potser allà són més intel·ligents.

Anónimo dijo...

EL JOVENT, DEFENSA EL TERRITORI!!!

NO OFEGUEM, ELS MUNTANYANS!!!

Anónimo dijo...

les coses s'han d'arreglar en el seu moment, no quan ja tot està dat i beneït, ara podem fer totes les manifestaciones que volguem i poguem, que ja res no te solució, es quan es decideixen els plans urbanístics l'hora de treballar i moure coses, si no es fa en aquest moment tot es en va. No m'agrada ser derrotista, però es el mateix que al canyadell, quan ja estava tot vengut, qui hi viu ara?

Unknown dijo...

best replica bags online luxury replica bags best replica bags online