25/9/07

UN PLE ESTRANY

He trigat uns dies a comentar el Ple de la passada setmana per dos motius. El primer, perquè he estat ocupat, i el segon perquè volia parlar amb prou confidents com per fer-me’n una idea justa. Perquè, segons em diuen uns, aquest Ple portarà molta cua.
Hi ha alguns fets que sorprenen; davant de la fragilitat del govern insuficients i mal avinguts en els temes importants, es troba una oposició fragmentada que en lloc debilitar constantment al govern i forçar-ne una sortida immediata, sembla que hi jugui. Que l’estigui desganant lentament, atabalant-lo i traient-los-hi autoritat.
Un dels fets que tothom destaca és la falta d’autoritat de l’alcalde durant el Ple, que no va saber conduir, fet que va provocar que sembles una funció de teatre amb moments molt surrealistes. Algun confident experimentat em comentava que era un Ple de final d’etapa, de campi qui pugui, com ho van ser els últims plens de l’etapa Segalà o Lecha. Jiménez no té prou autoritat per imposar el seu criteri i ha de cedir a la bona voluntat de l’oposició per tirar endavant alguna cosa. La seva gestió queda supeditada a la capacitat de pidolar dels seus regidors i tot i així amb prou feines.
Em comenten que feia força gràcia veure a en Massaguer o a la Toda donant suport al govern, o no oposant-s’hi obertament, perquè l’ajuntament ha de poder pagar les factures o donant consells fraternals com per exemple com retallar la despesa de telèfon. Em comenten que és un fort cop per la moral dels regidors de l’equip de govern haver, encara, d’agrair els serveis prestats a l’oposició.
Queda clar que quan l’oposició vol fer la punyeta al govern ho té fàcil. Es va veure en la moció de l’ABG sobre els Muntanyans, que va ser aprovada, tot i la voluntat d’ERC i PSC de què no ho fos. La picabaralla entre Suñé i Ciuró em comenten que és d’antologia
Encontra hi ha la proposta de l’ABG sobre la concessió de l’Aigua, que va ser rebutjada pel vot de qualitat de l’alcalde, un fet tant estrany que ni els propis interessats sabien quin era el procediment a seguir. O sigui que si l’Ajuntament no fa un debat profund i obre un diàleg sobre aquest tema el culpable no és una majoria qualificada del Ple, sinó que la culpabilitat cau directament damunt de la consciència de l’alcalde.
La moció important, la que es juguen les cireres, però, es va retirar per un acord entre l’equip de Govern i el Cap de l’oposició. Que es van fer un favor mutu.
Un perquè encara manté vives les esperances dels homes de “traje i corbata” que pressionen a regidors i treballadors de l’ajuntament per la concesió de l’aigua. No m’ho invento jo, sinó que em diuen que ho va dir el regidor Suñé i la regidora Gasull.
L’altre perquè continua tenint l’espasa de Damocles alçada en un tema que sap que fa mal.

15 comentarios:

Anónimo dijo...

PARA LO QUE ME LE QUEDA EN EL CONVENTO….Oi¡ Jimenez.

Anónimo dijo...

Menys fer demagògia i perde el tems i més aplicar-se en resoldre les necessitats del poble.

Anónimo dijo...

Explicao al farinetes

Anónimo dijo...

El poliesportiu de la Torre encara no té permís d'obertura ni llicència
El govern reclama a l'empresa constructora obres per valor de 336.000 euros
AZAHARA PALOMARES. Torredembarra
El poliesportiu de Torredembarra, tot i haver-se posat en marxa la primavera passada, continua acumulant maldecaps per al govern municipal (PSC, ERC i GIT). CiU va denunciar al ple de dijous passat que l'equipament encara no té els permisos en regla per a la seva posada en funcionament, i que les obres no han estat acceptades pel consistori tot i haver obert les portes al públic.
L'executiu assegura que està reclamant obres de millora a l'empresa constructora. De fet, el consistori ha elaborat una memòria d'obres de millores necessàries valorades en 336.000 euros en què s'inclou la canalització d'aigües per evitar inundacions.
El poliesportiu, que va costar al consistori més de dos milions d'euros, va quedar inundat l'agost passat.
Fa cinc mesos que el govern torrenc reclama a la companyia responsable de les obres del pavelló poliesportiu que solucioni els 57 punts deficients que els tècnics han detectat en l'obra. Tot i que en principi es va donar un termini d'un mes perquè l'empresa respongués, de moment no s'ha produït cap acció per part de l'adjudicatària.
SENSE LLICÈNCIES
El portaveu de CiU, Daniel Masagué, va denunciar al ple que, a banda que encara no s'ha fet la recepció de les obres, l'equipament no té ni el permís d'obertura ni la llicència ambiental. Tot i això, l'edil va criticar que, tot i aquestes mancances, s'hagin celebrat a l'equipament esportiu actes culturals i una jornada de portes obertes a l'abril. La regidora d'Esports, Susanna Navarro (PSC) va justificar la decisió al·legant la «gran necessitat» d'instal·lacions esportives del municipi.
L'equip de govern ha elaborat ja una memòria d'obres de millores necessàries, valorada en 336.000 euros. Entre les actuacions, s'hi inclou la canalització de les aigües de l'entorn, que van provocar inundacions i diversos desperfectes al parquet el mes d'agost.

Anónimo dijo...

confidente. preguntalé a tu vecina del quinto.

Anónimo dijo...

Un pajarito me informa que el Sr. Jimenez está intentando hacer unos cambios en la ejecutiva de su partido, para que quede a su gusto y asi de esta manera poder hacr un salto en la política a otros niveles.

En relación a este pleno la forma que tomó el pleno fue realmente deplorable, escapándosele de las manos a nuestro Sr. Alcalde y al mismo tiempo no dejaba hablar a los regidores de su mismo color.


Saludos,

jordi pla dijo...

Normalment vas encertat, però aquest cop t'ho han explicat malament. I l'alcalde és molt "cuco". Que no s'enganyin els teus confidents i l'últim anònim.

Anónimo dijo...

defineix cuco

Anónimo dijo...

Te puedo decir que lo de ejecutiva que quiere formar o ya está formando, me lo ha dicho un miembro de la ejecutiva actual.

Saludos,

Anónimo dijo...

"Cuco" = espavilat. (Les cucuts posen els seus ous en nius d'altres ocells, perquè li alimentin la cria)

Anónimo dijo...

No seria un aprofitat

Anónimo dijo...

¡Ah! Tranquilos, peor va el juzgado de familia en Tarragona. Y poco a poco iremos contando mas.....continuará...

Anónimo dijo...

i mentre tant, seguim pagant 36m3 de consum mínim a la factura de l'aigua.

Jo he arribat a la conclusió que la gent d'aquest poble no te problema de calers, i tan els fa pagar 36m3 que pagar 300m3 cada trimestre.

Si al menys, aixó servis per millorar el clavegueram, pero ni aixó....

Anónimo dijo...

La gran majoria de famílies de Torredembarra que hi viuen, consumeixen els 36 m3 d'aigua. Les segones residències no, que pagin!

Anónimo dijo...

tenim el millor poble de la contornada i l'estem fer malbé entre TOTS, tothom estira la corda cap a casa seva i ningú mira pel bé comú, no trigarem ni dos dies en ser la riota de la comarca, aixó si no ho som ja i no ho sabem. Ja va dir algú fa molts anys que TOTS ELS POBLES TENEN EL GOVERN QUE ES MEREIXEN, dons així ens va!