6/11/07

MUNTANYANS ""

ICV força la compra de Muntanyans esmenant el pressupost de l'Estat i arrencant-li deu milions d'euros

L'Alternativa Baix Gaià (ABG) vol el «compromís» d'Ajuntament i Generalitat. Després d'anys de reivindicacions populars, de gestions polítiques, de negociacions pressupostàries i d'expedients judicials, una «molt bona notícia» coneguda ahir «pot facilitar totalment o parcial» la resolució al conflicte dels Muntanyans de Torredembarra. L'anunci que el PSOE ha assumit l'esmena amb què EUiA-ICV demanava una partida als pressupostos generals de l'Estat ha fet que els ecosocialistes locals (l'ABG) reclamin a l'Ajuntament i la Generalitat que moguin fitxa.

«Els deu milions d'euros de l'esmena s'afegeixen a l'estratègia de defensa dels Muntanyans II», va explicar el portaveu d'ABG, Lluís Suñé, referint-se a aquest espai natural amenaçat per la urbanització de més de mig miler d'habitatges que promou una immobiliària andalusa. «Potser no són suficients per comprar tot el sòl, nosaltres creiem que s'ha de protegir el cent per cent, però aquesta és la principal opció», va explicar Suñé. La permuta dels terrenys per altres finques municipals i l'establiment d'acords amb la promotora són possibilitats que «s'han de seguir tenint en compte». Suñé, que serà el cap de llista d'ICV per Tarragona en les pròximes eleccions estatals del març, va recordar que en aquestes operacions i negociacions s'hi hauran d'implicar totes les parts afectades i que «hi ha una proposta de resolució del Parlament de Catalunya que insta a constituir una mesa negociadora, cal que la Generalitat i l'Ajuntament es belluguin i col·laborin». Suñé també va destacar que, mentre es realitza l'estudi sobre la delimitació de les zones de més valor ambiental i de connexió biològica, «han d'establir-se mesures cautelars» com la paralització de les obres. Els treballs, però, continuaran com a mínim durant tota la setmana. Divendres «hi ha prevista una reunió amb el Departament de Medi Ambient per establir un full de ruta sobre com s'han d'utilitzar aquests deu milions d'euros que hem aconseguit», va concloure el portaveu d'ABG.

Les hectàrees en joc. Els terrenys que es puguin comprar s'haurien d'incorporar a l'espai d'interès natural (EIN) de la platja de Torredembarra i Creixell. L'ABG vol que l'equip de govern torrenc es replantegi el pla parcial de Muntanyans II i estableixi uns nous usos per aquesta zona, amb l'objectiu d'incorporar-la a l'espai ja protegit. El pla, com la posterior llicència d'urbanització, va ser aprovat amb l'única oposició d'ABG-ICV. Va ser aquest darrer partit qui va dur a la comissió de Medi Ambient i Habitatge una sèrie d'esmenes per incorporar a l'EIN, de manera immediata, més de 95.000 hectàrees, més de la meitat de les 168.248 afectades per la polèmica. Les esmenes, però, van ser rebutjades amb els vots de CiU.

EL PUNT J.P. A.P.. Torredembarra

18 comentarios:

Anónimo dijo...

ERC demana un acord de l'Estat, la Generalitat i l'Ajuntament a Muntanyans



EL PUNT. Torredembarra

Després que ICV anunciés dilluns la inclusió als pressupostos de l'Estat d'una partida de deu milions per la recuperació dels terrenys del pla parcial Muntanyans II, el grup municipal d'ERC a Torredembarra «va celebrar» ahir la notícia tot i mostrar la seva «cautela» davant del redactat final que tindrà l'esmena.

El portaveu dels republicans, Gerard Ciuró, va fer una crida a ICV i PSC perquè impulsin la unitat d'acció entre el govern de l'Estat, la Generalitat i el consistori torrenc per tal d'evitar «la sensació d'un doble joc» i assolir un consens a l'hora de «retirar el pla parcial». ERC va recordar que el Ministeri de Medi Ambient va comunicar als representants de l'Ajuntament de Torredembarra que no faria cap pagament «si la Generalitat no desencalla el projecte». Els republicans ja van aconseguir el 2006 una partida de 20 milions per a la compra de terrenys del litoral, però el ministeri va descartar invertir-los a Muntanyans II.

Anónimo dijo...

Propuesta para ahorrar dinerito para la aportación municipal de compra de Muntanyans.
JEFE DE RECURSOS HUMANOS.
A TODO EL PERSONAL
ASUNTO:
PROGRAMA DE JUBILACIóN ANTICIPADA Y ENFERMEDAD PROLONGADA

Como consecuencia de la mala situación y la crisis creciente de nuestra corporación municipal, la Dirección se ve obligada a tomar medidas para reducir la plantilla. A tal efecto se ha elaborado un plan para efectuar esta reducción de la forma más justa posible.
El plan consiste en acelerar la Jubilación de los empleados con más edad, facilitando, por otro lado, la retención de los más jóvenes, en quienes se confía el futuro del servicio.
Este Plan entrará en vigor de inmediato y tendrá el nombre de "JODE" (Jubilación Opcional de Empleados).
Los empleados "JODIDOS" tendrán la oportunidad de buscar otros trabajos dentro del servicio, con la condición de que mientras estén "JODIDOS", soliciten una entrevista con esta Jefatura para determinar si su situación laboral es compatible antes de jubilarse. Esta fase de la operación se llamara "PAJA" (Plan Acelerado de Jubilación Anticipada).
Todos los empleados que hayan sido debidamente "JODIDOS" y que hayan recibido su "PAJA" pueden solicitar una revisión final.
Esta última fase se denominará "POLVO" (Posibilidades Óptimas Legales de Volver a la Organización).
La política del programa establece que los empleados pueden disfrutar de un sólo "POLVO" y de dos "PAJAS", pero a su vez pueden ser "JODIDOS" tantas veces como la dirección lo juzgue necesario.
Se ruega la mayor difusión del contenido de la presente para que, el que lo desee, sea debidamente "JODIDO".
Atentamente el jefe de recursos humanos.

Anónimo dijo...

bien por los porretas de ABG e ICV. El voto a ABG en las últimas municipales fue un voto con mucho criterio y utilidad.

Anónimo dijo...

Crec que ERC Torredembarra ,hauria de fer un reflexió molt seriosa del seu paper amb Muntanyans II.

Anónimo dijo...

Crec que ABG ,hauria de fer un reflexió molt seriosa del seu paper amb Muntanyans II.

Anónimo dijo...

Crec que PSC i ERC Torredembarra ,hauria de fer un reflexió molt seriosa del seu paper amb Muntanyans II.

Anónimo dijo...

La diferència de l'esmena d'ERC i d'ICV, es que la d'ERC no està negociada amb el PSOE i la d'ICV va ser negociada, consensuada i finalment signada per el portaveu del PSOE, el sr. Lopez Garrido, garantint aixi la seva aprovació. El que proposa ERC amb aquesta esmena ja està garantit, ara el més important es el treball de l'equip de govern, per lo tant cal exigir a ERC que faci entrar en rao al PSC de Torredembarra, que contractin a un advocat urbanista, i que es marquin totes les vies per poder fer que les futures negociacions arribin a bon port. Ahir l'alcalde de Torredembarra, va fer declaracions a la ràdio local, i la sensació del que el vam escoltar es que no ha canviat ni una coma del seu discurs, es més, mostrava una forta irratibilitat emocional per els 10 milions d'euros aconseguits per ICV. Ciuró i Gassull s'hauran de posar forts, fins i tot utilitzar el recurs de marxar del govern, si volen realment salvar muntanyans II. Si aquesta operació falla, poques possibilitats queden per aturar muntanyans II, dessitjo que ERC per una vegada sigui valenta, i ens demostri que sempre ha volgut salvar muntanyans II.

Anónimo dijo...

Crec que PSC-ERC-CIU-ABG/ICV-ADT-PP-GIT- de Torredembarra ,haurien de fer un reflexió molt seriosa del seu paper amb Muntanyans II.

Anónimo dijo...

Crec que PSC-ERC-CIU-ABG/ICV-ADT-PP-GIT-EL MOSSEN-EL PRESIDENT DEL BILLAR-EL SECRETARI DE LA PETANCA-EL VEI DE DALT-EL CAP DE LA POLICIA LOCAL-LA PLATAFORMA SALVEM ELS MUNTANYANS de Torredembarra ,haurien de fer un reflexió molt seriosa del seu paper amb Muntanyans II.

Anónimo dijo...

hola, soc BEiLIS, fa dies que no m'anomeneu!, jo també vull sortir a la llista dels que hauriem de fer una reflexió molt seriosa del meu paper a muntanyans II!... per que jo voliiiiiiia ser Maaaaarqueeeeeés de l'Hort del Nap!

Anónimo dijo...

Aquesta és la imbecilitat local que ens frena...

Anónimo dijo...

A veure com acaba. No somriuré encara, que no s´em glaci el riure, atenció a la jugada, que ens pot ploure altre vegada.

Totalment d´acord amb l´avantpenúltim anònim.

Salut i Stop Muntanyans II!

Anónimo dijo...

penso que no s'ha de gastar diners i temps parant un projecte que fa tant de temps que està aprovat, el que s'haguès pogut fer s'havia de fer en el seu moment i no anar "contra el molins" a destemps, els quijots ja son historia

Anónimo dijo...

Proposo crear un nou partit polític, el PITA (Partit d'Inútils Torrencs Anònims)

Qui pot militar? tots els que es dediquen a criticar desde l'anonimat als blogs, sobretot els que ho fan en hores de feina. A TREBALLAR! DROPOS!

Anónimo dijo...

així m'agrada, llibertat d'expresió sols per els que pensen igual que jo. referent als dropos i a les hores de treball em remeto al blog anterior, on ja hi ha comentaris al respecte que no cal repetir, TOT HI QUE HI ESTIC D'ACORT en tots els que van contre el comentari dels dropos, ja se sap que "quien pica, ajos come"

Anónimo dijo...

"penso que no s'ha de gastar diners i temps parant un projecte que fa tant de temps que està aprovat, el que s'haguès pogut fer s'havia de fer en el seu moment i no anar "contra el molins" a destemps, els quijots ja son historia"

Els catalans sempre igual. Quant topem amb el sistema sempre abaixem el cap. El teu argument és una falàcia de bastó, el que està malament, està malament i per tant s'ha de criticar, i s'ha de lluitar per canviar-ho. No s'hi val a dir, "és que ja està fet", i com que està fet i si no ens cobraràn, ara ens mirem la injustícia. Aixó és una falàcia per que justifica el no fer cas d'un fet evitable simplement apelant al preu que haurem de pagar.

El que és realment depriment és que tota aquesta colla de gent que us feu dir d'esquerres, sigueu totalment impotents davant la autoritat privada, totalment cinics a la hora de no criticar ni parlar dels problemes estructurals del sistema. No és una evidència que la res privada governa antidemocràticament i autoritariament les nostres vides amb la hipoteca com a nova forma d'esclavatge? Us podrireu en els vostres discursos que la gent cada cop comprén menys.

Vosaltres veureu, nosaltres...

ja veurem.

Anónimo dijo...

aixó de ser d'esquerres ho has dit tu. Reconec la meva ignorancia en temes urbanistics, però ara que en tots els diaris locals "s'informa" dels nous plans d'urbanisme que ens te preparat l'ajuntament, agrairia molt, molt, molt, que les persones amb coneixements sobre la materia s'ho mirin amb lupa i m'hen facin cinc centims, hem perdo amb tanta informació i no se si desprès haurem de plorar en lo habernos-hi fixat bé. gràcies per endevant si algú si interesa i m'ho explica.

Anónimo dijo...

he sentit comentaris de que la actual regidora de ABG a Altafulla, i ex-regidora de territori, esta ficada del tot amb el tema dels muntanyans, que es sap de tot això?