25/7/07

El miedo a prevaricar veta la moción que pedía parar las obras en Muntanyans II

Diari de Tarragona COSTA
Alternativa Baix Gaià (ABG) presentó ayer en el plenario una moción que pedía por la paralización «de inmediato» de las obras de urbanización del plan parcial Muntanyans II. La propuesta fue desestimada más por miedo a prevaricar que no por diferencias políticas.
por jordi cabré |

Lluís Suñé, el portavoz de ABG, fue el encargado de argumentar la propuesta y la defendió con pasión. Expuso a la sala, llena hasta la bandera, que el Ayuntamiento «mantenía desde hace tiempo una actitud pasiva» y que en tres años no se había hecho nada que impidiera que a día de hoy, las máquinas estén urbanizando el plan parcial. Argumentó que la futura construcción de viviendas estaría sobre una zona inundable y citó artículos de leyes para demostrar que se estaba cometiendo un error en Muntanyans II.

Aunque hubo intervenciones de todos los grupos, la primera en explicar que lo que pedía Suñé se salía de los cauces legales fue la portavoz de L'Agrupació, MªDolors Toda, quien explicó que «la moción tiene razón, pero no se puede demostrar». Toda enseñó el camino para intentar paralizar las obras, si se desea, que no es otra que pedir la revisión de la licencia para ver si tiene todos los requisitos que necesita. Pero también expuso a Suñé que «las cosas hay que hacerlas bien hechas y una moción como ésta es inejecutable».

CiU, que apoyó la moción de ABG, quiso ser valiente y su portavoz, Daniel Masagué, explicó que «creo que es mejor que me inhabiliten a que se haga en esa zona una desgracia». El portavoz nacionalista hacía referencia a un informe jurídico encargado por ERC al secretario municipal, Rafel Orihuel, en el que se exponía que el apoyo a la moción por parte de los concejales podría constituir delito de prevaricación y que ello podría terminar en inhabilitación.

Tanto el PSC como ERC, los dos socios de gobierno ante la absencia ayer del portavoz del Grup Independents per Torredembarra (GIT), argumentaron su voto en contra y recordaron a ABG que era la Generalitat quien había dado la licencia y que ella debía tomar cartas en el asunto

36 comentarios:

Anónimo dijo...

Votaci� REAL:

PSC 5 NO
CiU 4 Si
ERC 2 NO
ADT 2 ABS
ABG 2 SI
PP 1 ABS
GIT AUSENT

SI: 6
NO: 7
ABS: 3

ERC, decanta la votaci� a favor de les tesis socialistes, fent-los seguidisme per conservar la cadira, quina vergonya!

Anónimo dijo...

Proposo a Vegas de guadaira reservar els primers dos locals comercials dels carrers-riera, per a regalar-los com a seu de partit al PSC i a ERC. Si poden estar junts millor, ells solets ja es faran una porta interior per a comunicar-se millor.

Anónimo dijo...

El temps de mica en mica anirà posant a tothom al seu lloc.

Anónimo dijo...

Ser fidel és una garantia de governabilitat ?; però no es pot fer a cap preu, i haig d’entendre que alguns partits se’n comencen a adonar (només els petits, o també els més grans?).
Veurem com acaba tot plegat, si es tracta d’una reflexió seriosa o més aviat d’una maniobra per obtenir més poder.
Confiem que els electors i ciutadans en surtim ben parats.

Anónimo dijo...

A los regidores del PSC, GIT y ESR, ya sabemos como trabajan.
MOCION DE CENSURA YA¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

MUNTANYANSII, espai natural ya¡¡¡¡¡¡¡

Anónimo dijo...

La posició que va prendre ERC el passat ple era simplement la resposta a la moció concreta per aturar les obres que presentava l'ABG ni més ni menys. ERC ja n'ha recolzat d'altres de mocions a favor de muntanyans.El recolzament en concret d'aquesta en la seva totalitat incorria en delictes penals per part dels seus regidors , segons informe sol·licitat al secretari municipal i vàren decidir(regidors,militants i simpatitzants presents en una reunió prèvia al ple no donar a soport a aquesta moció en concret )
Sense deixar de buscar altres vies de sol·lució al tema.
No oblideu que governar vol dir prendre decisions encara que no agradin a tothom. Qui de ben segur no s'equivoca és el que no governa, per que no pren decisions simplement critica.
Estic segur que alguns partits que ara son a l'oposició en cas de governar en prendrien unes altres de decisions.

Pel que fa a seguidisme del PSC, home que coincideixin en les votacions vol dir seguidisme?

Així creiu que ABG fa seguidisme de CIU o viceversa.

Anónimo dijo...

S'ha extés massa la idea que per fer una determinada feina només cal tenir la barra suficient. No cal cap altre mèrit més.

Anónimo dijo...

Quan tot semblava indicar que el sentit comú tornava a la seu d’ERC, resulta que han sigut víctimes d’un abducció socialista.
Que hi farem, ha sigut només un somni d’una nit de primavera, l'esparança que per un moment havia retornat la il·lusió .
ERC ens obliga a viure sota l’espanyolisme, quan tindrien que tenir l’obligació moral de defensar Montanyans 2?.
A la fi de tot plegat tindrem que esperar que hi hagi una altra oportunitat de veure si ERC es capaç de deixar el costat obscur i tornar a les trinxeres dels prohoms catalans que defensen els interessos de la nostra terra i es rebel·len contra la voluntat del ranci espanyolisme que professa aquest PSC que no volen ni els uns ni els altres.

Anónimo dijo...

Es molt fàcil, agafeu una resposta a una pregunta que us facin i podeu, girar-la, trangiversar-la, amagar-la, sinonimitzar-la, obviar-la, modificar-la, oblidar-la, descuidar-la, ocultar-la, o simplement fer-ne taps.
Tot això i molt més és el que alguns polítics fan quan els de l’oposició els pregunten el perquè d’algunes qüestions, de respostes sabudes per tothom, però que es veuen obligats a preguntar en el qui mana per tal de que justifiqui d’alguna manera algunes decisions que poden ser contraries als interessos dels ciutadans.
És llavors quan comença el campionat de Paraulaflexia per part dels interrogats, i realment és increïble l’habilitat que demostren alguns dels participants, es nota que porten anys d’experiència i la posen en pràctica quan és de menester.
El problema de tot això és que quan han acabat la resposta, el que preguntava està igual que el començament, per tant només els queda felicitar als hàbils mestres en l’increïble art de la Paraulaflexia.
Que n’aprenguin. Oi?

Anónimo dijo...

Els d'ERC han demostrat el miserables que són. Tot per un sou, perquè el Ciuró i la Gassull mengin calents.
Espero veure al Bargalló, al Ciuró, al Jiménez, al Ripoll i a tots els que hi han pres part, a la presó. A Torredembarra ha passat el mateix que a Marbella l'únic que ens falta és la Pantoja.
El que més greu em sap és que després tinguin la barra de fer-se els demòcrates. Sou tots una colla d'aprofitats! No us mereixeu res més que anar a la preso!

Anónimo dijo...

Tots plegats han aconseguit que em faci vergonya la política

Anónimo dijo...

sociates i republicans pesseteros!!!! que vagin després donant lliçons de moral social i d'esquerres! Quin fàstic!

Anónimo dijo...

Tenim i tindrem sempre el que ens mereixem. Així va Torredembarra. Alguna cosa única que tenim i ens diferencia de la resta de territori, en lloc de potenciar-lo el que fem és ofegar-lo més. Endavant, construïu, feu el que us dongui la gana, carregueu-vos el patrimoni que ens queda. Ah! i quan acabeu, sempre podeu anar a fer més pisos al Delta, a l'Empordà... o potser no? potser allà són més intel·ligents.

Anónimo dijo...

Esquerrenosoa vanuts!!!

Quina vergonya

Anónimo dijo...

Que n'es de fàcil canalitzar l'odi i la frustació contra algu en concret. Així nosaltres no haurem de fer autocrítica i cohesionen el nostre grup. La culpa sempre es dels demés.Us es difícil posar-se en el lloc de l'altre per entendre'l,(encara que no es coincideixi amb ell) la bilis destil·lada pels poros de la pell us encega.

Anónimo dijo...

Senyors de ERC,

Crec que aixo no es questio ni de odi ni de frustacio, es questio de si es preserva o no el unic espai natural que ens queda als torrencs.

Segueixo dien que hi ha que veure el que un te que fer, per aguantar amb fermesa la cadira passant dels assemblearis i del poble.


Salut,

Anónimo dijo...

No hagues cregut mai que a l'empar de la responsabilitat es pugues justificar el que han fet el Ciuro i la Gasull.
Per aquesta regla de tres els militars de l'Ameria llatina, poden alegar el mateix hi aqui no passa res.
Sou el colmo del colmo, llastima de les basesd'ERC, que han de suportar la critica que la gent els fa per culpa de vostra.

Anónimo dijo...

¿quien ha dicho que el pp está en el equipo de gobierno? votando abstenció no lo creo.

Anónimo dijo...

El pp en ´'equip de govern? comentaris interessats, però ja vindria be per equilibrar aquestos boixos

Anónimo dijo...

Muntanyants II l'unic espai ecològic que ens queda?

I la platja, amb els autèntics Muntanyants?, no és un espai únic?

Muntanyants II no és més que un secarral sense cap valor, que l'edificació dignificarà, com a Muntanyants I (que curiós aqui ningú ha dit ni Piu?).

Siguem seriosos, Muntanyants II no te cap valor de cap mena, i si és inundable més ho és Baix a mar i no per això hem de convertir Baix a Mar en aiguamolls (algú es recorda de l'ultim any que va baixar la Rasa?, amb l'esglesia amb les portes obertes de bat a bat i l'aigua passant per dins?.

Pitjor va ser lo dels Pins, on van abocar 11.000 vagons de RENFE plens de carbonilla per tapar els autèntics aiguamolls de la Torre.

És molt més interessant recuperar les edificacions que hi ha dins l'EIN davant entre la via i la platja, això si que mola.

I també és molt més preocupant la desaparició de la sorra davant de Baix a mar

En quan a lo de connector biologic aquesta excusa és la que fa més riure, conncetar-se a que?, a la CN-340, a l'autopista?, a l'Havana?, siguem seriosos, que volem, conills i teixons als muntanyants?, potser el seu aïllament és justament el que el protegeix i fa que les espècies endèmiques tirin endavant.

l'ABG ha de justificar-se de qualsevol manera, però per la majoria de ciutadans de la Torre, que apliquem el sentit comú, no ens deixem enganyar per aquesta cortina de fum ecologista que només serveix per justificar la seva cobardia per no entrar en el Govern.

Ah, i la Toda ja us ha fotut la primera punyalada a l'esquena, perque amb el seu vot la moció hagués prosperat, però la senyora totxana li tira molt i si no va pestanyear per carregar-se Cal Noi el secarral de Muntanyats II li importa una merda.

El millor en el Ple va ser el senyor Oviedo

Anónimo dijo...

Per el que lleigeixo a tu també te importa una merda els Muntanyana II per aquesta regla no cal que fem res de res conque Baix a Mar no es pot salvar no cal demanar que es salvin els Muntanyans, La Toda li agrada el totxo, però a tu t'agrada més la totxana que un borraxo el vi, es una llastima que hi hagi gent que k'unic que el procupa es omplir-se la butxaca, ni el fotur dels que vindran importa jo estigui bé els demes "merda per qui quedi" oi?

Anónimo dijo...

Nen, tu ets d'ERc, oi?

Anónimo dijo...

Ah! per cert, cobardia, va amb v. I no, covardia no crec que tinguin, potser tenen valentia, cosa que els dos que són al govern els hi falta, sigui per la cadira, sigui... per la cadira ...

Anónimo dijo...

Els dos del govern són els d'ERC, que quedi clar...

Anónimo dijo...

sí seyor, el millor Oviedo i amb diferencia, no li arribeu a la sola de la sabata.

Anónimo dijo...

El meu company ha creat un nou blog espero sigui del vostre interés.

Ja tenim mes blogs a la torre, si confident creu oportú de possar-lo amb els altres


http://joseoviedoppc.blogspot.com/

Anónimo dijo...

al final resultara que el PP es el bo de la peli. Llegir per creure.

ERC: penseu-vos el que esteu fent !!!

Anónimo dijo...

ahir vaig veure, El Mensajero del Miedo "The Manchurian candidate" ¿ No penseu que algú regidor tè un xip dintre del seu cap, insertat per l'empresa de Vegas de G. Per votar en contra de Muntanyans II? L'empresa The Manchurian globe ho va arribar a fer, per que el seu candidat li donés tracte de favor.

Carles Rico dijo...

Referent a l'anònim que diu que Muntanyans II no és un connector biològic, hi ha varies proves que demostren tot el contrari.

1. Als Muntanyans s'han vist jabalins ja que coneixen els aiguamolls i van a beure aigua. Aquest jabalins provenen de l'interior i passaven pels dos connectors biològics que hi havien, Muntanyans I que és l'actual Nova Torredembarra i Muntanyans II. Ara només els hi queda Muntanyans II.

2 Una altra prova va ser la construcció de Nova Torredembarra. Aquesta va implicar que tots els animals que hi passven van quedar desorientats i van morir a la Nacional. Entre ells eriçons en perill d'extinsió.

Si vols més informació sobre els animals mamífers dels Muntanyans que passen pels connectors biològics, et pots dirigir als voluntaris dels Muntanyans que promou el Gepec i estudien l'espai a fons i analitzen els seus perills.

Una gran tasca poc valorada en el poble.

Anónimo dijo...

  Dades de la Inserció
Inserció   2007-9029

Remitent   AJUNTAMENT TORREDEMBARRA

Emissor   ADMINISTRACIÓ LOCAL
AJUNTAMENTS DE LA PROVÍNCIA DE TARRAGONA
AJUNTAMENT DE TORREDEMBARRA

Tema   SUSPENSIó CONTRACTES SERVEIS PúBLICS NETEJA VIàRIA. ESCOMBRARIES. AIGUA. ENLLUMENAT.

Resum   Deixa sense efectes l'adjudicació de la gestió del servei municipal d'abastament d'aigua potable.

Expedient  

Data Publicació   31/07/2007

BOP   178 - Fascicle 1

  Text de la Inserció 2007/9029 - AJUNTAMENT DE TORREDEMBARRA

ANUNCI DE CONTRACTE GESTIÓ SERVEIS PÚBLICS

El Ple de l'Ajuntament de Torredembarra va adjudicar el passat 8 de juny de 2007, el contracte de la gestió del servei municipal d'abastament d'aigua potable i clavegueram de Torredembarra a l'empresa Aqualia Gestión Integral del Agua, SA. L'eficàcia de l'acord d'adjudicació es va condicionar a la ratificació del mateix per la corporació municipal constituïda el 16 de juny de 2007, en el termini d'un mes a comptar des de la sessió constitutiva.
Mitjançant anunci al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya de data 4 i 13 de juliol de 2007, respectivament d'adjudicació i esmena d'adjudicació es va donar compliment al requisit establert en l'article 93 del TRLCAP.
Transcorregut el termini establert per la realització de la ratificació de l'acord plenari d'adjudicació aquest no s'ha portat a terme per la qual cosa l'acord d'adjudicació queda sense efectes.

Torredembarra, 18 de juliol de 2007. --- L'alcalde, Manuel Jiménez Alés.

... Text complet disponible al PDF

Anónimo dijo...

Vegeu aquesta pàgina de denuncia:
http://www.sppme-cat.com/?cat=4

Anónimo dijo...

D'aquest últim tema, la denuncia, al regidor del PP l'Oviedo, ja va fer una pregunta que es van quedar parats al ple, a veure com acaba el tema

Anónimo dijo...

Se debían quedar parados por lo lento que habla...

Anónimo dijo...

jaja que bueno¡ lo del hablar lento ya se lo comenté veo que sigue siendo un estratega, pq nunca habia hablado así tan lento,

Anónimo dijo...

estratega????? eso es estrategia ???? pues si que vamos apañados...

Anónimo dijo...

quan hi ha tants interessos econòmics i tothom te la boca plena de paraules boniques com "salvar el poble", es trist veure que sols interessa als nostres polítics tenir una "poltrona" i un bon negoci familiar al darrera. Les coses s'han d'arreglar quan encara tenen solució, no quan ja hi ha el carrers fets i la gent vivint-hi, com va passar al canyadell. La solució no es que ho acabi pagant l'ajuntament amb els diners de tots i a un preu de mercat, quan es podría haber arreglat en un primer moment avans d'entrar en una dinàmica urbanística.