13/7/07

ERC ENTRA AVUI AL PACTE

(Tret del Diari de Tarragona)
ERC se suma hoy a PSC y GIT, pero el gobierno seguirá en minoríaEl tripartito deberá buscar un nuevo socio antes de fin de año, tras la negativa de ABG de unirse a ellos
jordi cabré | jcabre@diaridetarragona.com

El pleno extraordinario que ha abierto la nueva legislatura torrense tendrá algunos puntos que caducarán en un plazo de 48 horas, ya que en lo referente al reparto de carteras sufrirá una variación con la entrada de un nuevo socio, ERC, que hoy firmará el acuerdo para gobernar junto al PSC y el Grup d'Independents per Torredembarra (GIT).


El portavoz republicano, Gerard Ciuró, admitía ayer tras el cierre de la sesión que hoy firmarán la adhesión y el sábado posiblemente emitan una nota informativa argumentando la postura y conociendo las carteras que les cederán los ediles socialistas.

Este pacto, entre PSC (5), GIT (1) y ERC (2) no permitirá que el nuevo gobierno tenga mayoría absoluta, por lo que deberá intentar en los próximos meses un acercamiento a la oposición para poder sumar un mínimo de 9 y tener estabilidad en esta nueva legislatura.

El alcalde, Manel Jiménez, admitía que tras romper las negociaciones con ABG no quedó más remedio que formar un gobierno minoritario el pasado 16 de junio y terminar de atar algunos flecos con ERC, que se han solucionado esta semana.

Precisamente, el portavoz de ABG, Lluís Suñé, argumentaba que la decisión de su partido, respaldada por asamblea, venía condicionada por la falta de consenso con las propuestas que había encima de la mesa, y ello provocó, después de la constitución del nuevo consistorio, que se rompiera cualquier posibilidad de acuerdo y que los ecosocialistas asumieran su rol en la oposición.

El sueldo del alcalde

Aunque era el primer pleno y la designación de concejalías levantó cierta expectación en la sala (hubo una veintena de asistentes), lo cierto es que la sesión fue rápida y amena.


Sólo la votación de la retribución del alcalde Manel Jiménez, que está en dedicación exclusiva, comportó una pequeña confrontación entre Jiménez y la portavoz de L'Agrupació, Maria Dolors Toda, quien votó en contra al considerar un sueldo demasiado alto. El alcalde, que cobrará alrededor de 55.500 euros al año, se defendió argumentando que el sueldo está por debajo del convenio y dentro de las recomendaciones de la Federació Catalana de Municipis.

29 comentarios:

Anónimo dijo...

Di que si Manué, lo primero y mas importante subirte el sueldo, cuando se lo subiras a los de la brigada?? Esto es vergonzoso...

Anónimo dijo...

jo crec que abans de pujar-se el sou,que fins ara no es mereix, en el primer ple hi havien coses mes importants i urgents pel poble. Jo per aquesta quantitat també tindría dedicació exclusiva. Sou+pluses+comisions+plens....no m´extranya que li costi tant compartir el tro municipal.

Anónimo dijo...

Mireu aquesta pàgina, es molt interessant.:
http://www.sppme-cat.com/?cat=4

Anónimo dijo...

Yo os recomiendo un vídeo de Robie Williams, She`s Madonna. Es el reflejo de los políticos de La Torre.

Anónimo dijo...

Yo os recomiendo un vídeo de Robie Williams, She`s Madonna. Es el reflejo de los políticos de La Torre.

Anónimo dijo...

He visto el video, Robie Williams, supongo que es el ciudadano de Torredembarra, y los que le escuchan esos maric... y put.. son los politicos?

Anónimo dijo...

"La vida es bella" Noi, com se nota que esteu de festes.

Anónimo dijo...

Yo lo unico que le pido a Don Manuel son 2 cosas:

1 - que las banderas española, europea y torrense vuelvan a ondear

2 - Que rebajen el consumo mínimo de 36m3 de la factura del agua. Es un abuso injusto


Despues de estos dos punto, por mi como si Don Manuel se pone coche oficial y escolta....

Anónimo dijo...

TODO UN EJEMPLO DE SOLIDARIDAD CON LOS INFRAMILEURISTAS!!!

ESTE SEÑOR NO MERECE COBRAR ESTE DINERAL!!!

ES UN MAL EJEMPLO, Y ASI SOLO SE CONSIGUE EL DESCREDITO EN LA POLITICA CIUDADANA.!!!

POLITICOS=SINVERGUENZAS Y FARISEOS.

Anónimo dijo...

que feu posant noticies en castellà? ja sembleu el fantasma del castillo...

s'ha de preservar la llengua. maleïts catalans...

Anónimo dijo...

Eso eso conservar la lengua, animo manueee la proxima fiesta pon tambien la insignia nacional joerrr

Anónimo dijo...

PSC, ERC i GIT segellen un pacte a Torredembarra per a garantir la governabilitat del municipi
El PSC, ERC i GIT van signar aquest divendres 13 de juliol un acord a Torredembarra per a la present legislatura, després de setmanes d'intenses negociacions, que permet ampliar l'equip de govern fins a 8 regidors, tot i que es queden a 1 de la majoria absoluta. L'alcalde, Manuel Jiménez, ha manifestat que es continuarà negociant ja sigui en la recerca de pactes puntuals o per assolir la integració d'algun nou grup municipal al govern de l'Ajuntament.

Manuel Jiménez també ha explicat que les bases en què se sustenta el pacte de govern tenen com a principals objectius la governabilitat del municipi a partir del consens que ha de permetre vetllar per l'interès general de Torredembarra amb la màxima rigorositat, eficàcia i eficiència.

Un dels aspectes destacats de l'acord és la creació d'un mínim de tres comissions de seguiment d'àrees, cadascuna de les quals estarà constituïda per un regidor de cada grup polític de l'equip de govern. La presidència de les comissions quedarà de la següent manera: Planificació i territori (PSC), Serveis a les persones (ERC) i Econòmica (GIT).

L'àrea de Planificació i Territori inclourà Urbanisme, Medi Ambient, Obres, Serveis, Noves Tecnologies, Governació i Patrimoni. La de Serveis a les persones, Benestar Social, Infància i Joventut, Dona, Sanitat, Cooperació, Habitatge Social, Participació, Educació, Esport i Comunicació. L'àrea Econòmica aglutinarà Hisenda, Turisme, Comerç i Promoció Econòmica.

L'acord rubricat pel PSC, ERC i GIT també incorpora un total de 25 prioritats del govern per al pla de mandat (2007-2011) que s'elaborarà properament i que ha de ser el full de ruta per als propers 4 anys. Entre aquestes prioritats destaca la construcció i posada en funcionament en el terminis previstos (2007-2009) del nou teatre-auditori; la construcció i posada en funcionament d'altres equipaments culturals com el teatret del c/ Santa Rosalia; l'edifici de l'Escorxador i buscar una utilitat a l'espai de Cal Cantaner; la posada en marxa d'una nova estació de trens; exigir l'ampliació del CAP; crear el Consell Esportiu Municipal; posar en marxa un tanatori; tramitar l'ampliació de l'EIN dels Muntanyans, fent possible la creació del Parc Natural del Baix Gaià; reduir el consum mínim de l'aigua potable que està establert actualment, per tal d'incentivar l'estalvi d'aquest recurs, etc.

Després de l'acord, el cartipàs municipal queda de la següent manera:

Manuel Jiménez Alés (PSC). Alcalde. Organització i Personal.

Gerard Ciuró Marquès (ERC). 1r tinent d'alcalde. Educació, Comunicació i Patrimoni.

Santiago Ardèvol Mirabal (GIT). 2n tinent d'alcalde. Hisenda i Gestió del pressupost.

Ramón Ripoll Alonso (PSC). 3r tinent d'alcalde. Urbanisme i Obra pública.

Montserrat Gassull Cos (ERC). 4a tinent d'alcalde. Turisme, Comerç i Serveis.

Enric Grangel Llop (PSC). 5è tinent d'alcalde. Governació i Medi ambient.

Susanna Navarro Sánchez (PSC). Esport, Cultura i Joventut.

Laura Pradeda Martínez (PSC). Sanitat, Benestar Social i Promoció de la dona.

Anónimo dijo...

Total les idees de l'ABG però sense l'ABG, l'ABG no ha sortit del pacte l'han fet fóra.

Anónimo dijo...

mirad como está Altafulla y mirad como está Torredembarra. En Torre no se hace ni una sola cosa con buen gusto, en Altafulla es todo lo contrario.

Un ejemplo? la rotonda de Altafulla limitrofe con Torredembarra. Un ejemplo de buen gusto y buen acabado.

Otro ejemplo? la rotonda que hay enfrente del CEIP L'Antina, peor mal gusto no se puede....

Mientras en Torredembarra las basuras se acumulan en contenedores de hace 20 años, en Altafulla ya tienen recogida neumatica de basuras.

Malditos chorizos politicuchos municipales. La calidad de vida de nuestro municipio es una mierda por culpa de gente que se piensa que mediante la alcaldia de Torredembarra solucionaran su vida personal. Osea, gente que viene a servirse y no a servir.

El mas mafioso de todo el pueblo, Nuñez Canyelles, mister secretario-administrador de fincas. A este tipejo no le hace falta poner un pie en la alcaldia para sablear a medio municipio en forma de derramas.

Me estoy hartando, esta legislatura va a ser la legislatura del Spray. No voy me voy a dejar a ni uno de los mafiosos y chulos de este pueblo sin su pintada pertinente....

Creo que empezaré por el hijo puta de la tintoreria industrial del Barrio maritimo....

Anónimo dijo...

Hola confident.
Les 25 prioritats es saben quines son? tu que estas ben relacionat no les podries publicar per la gent que nomès tenim la premsa i tu per assabentar-nos del que passa en aquest ajuntament? a veure si ho pots treballar.
Gràcies

Anónimo dijo...

L'Assemblea de Joves del Baix Gaià, formant part de la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'esquerra independentista, CAJEI, i emmarcats en la campanya nacional "ni especulació ni destrucció, EL JOVENT DEFENSA EL TERRITORI", hem traslladat al carrer la ràbia continguda enfront aquest projecte urbanístic que anomenen Muntanyans II.
Conscients que ens trobem en el moment crucial pel que fa a la construcció, i que ara és l'hora de defensar el poc que ens queda al nostre poble, vàrem convocar una manifestació el passat dilluns dia 16, on més d'un centenar de persones va sortir al carrer; o bé les tres-centes persones que aquest mateix col.lectiu va convocar al passat gener.
Ahir dijous dia 19, una desena de joves independentistes van interrompre el ple municipal de Torredembarra, amb pancartes on deia: Fora polítics traïdors, aturem Munyanyans II; o bé "el jovent defensa el territori, aturem Muntanyans ll.
-Durant el transcurs de l'acció, sis agents de la Policia Local, van fer fora als joves amb actituds provocadores, davant la mirada dels i les polítiques.
L'alcalde de Torredembarra, Sr. Jiménezl, va instar al cos policíac que no adoptés cap tipus d'autoritat cap als joves i que els convidés a abandonar la sala. Un cop a fora, els agents varen identificar a la desena de joves; i van actuar contra un jove que li va ensenyar el "documento de Identidad" a l'agent, que no li va deixar agafar (utilitzant els seus propis drets), i que en cap moment, el jove es va negar a identificar-se.
Segons la versió policial, el jove que va ensenyar el DNI a l'agent, serà acusat de: desobediència a l'auroritat i interrupció del Ple Municipal; via penal.
La realitat, però, demostra un cop més la impunitat en la que es colpegen els nostres drets com a ciutadans i veïnes.
Durant el trajecte des de l'Ajuntament fins a comissaria, varem ser rodejats per diversos policies locals, i un cop allí, deixaren marxar als i les joves.
El combat contra Muntanyans II continua i continuarà!
Els i les joves, un cop més surten al carrer a defensar el nostre territori i a denunciar a tots els còmplices, amb la solidaritat de centenars de persones que a Torredembarra, s'estan movent per la mateixa causa que la nostra.
Seguirem denunciant i defensant el nostre poble arresat, i evidentment defensat un dels pocs espais d'interès natural que romanen a Torredembarra, els Muntanyans.
Les grues i excavadores fa dies que han arribat i ja han causat un gran canvi paisatgístic a la zona.
Instem als polítics a acatar l'expressió popular al carrer, i a suspendre definitivament aquest procés de destrucció territorial amb les seves respectives 550 vivendes a primera línia del mar.
Cal avançar, que el jovent de la comarca, seguirem defensant la nostra comarca i el nostre país!
Solidaritat amb el jove torrenc i amb la desena de joves identificades!
Ni un pas enrere, "ni especulació ni destrucció el jovent defensa el territori!"
STOP MUNTANYANS ll !
Assemblea de Joves del Baix Gaià- CAJEI

Anónimo dijo...

Del ple de ahir, dues petites coses:

1.- Que L'Agrupacio presenti les esmenas en catala si us plau i si no en sap que els hi traduexi el seu secretari general

2.- Al Senyor Masague si us plau recordar-li que hi ha un portanveu per partir.
I si us plau quan pregunti primer lo que te que fer en informarse de les dades que presente i dels temes que presenta.

3.- La senyora Gasdull quen parlin del tema de l'aigua, que no perdi els estreps.

Salut,

Anónimo dijo...

En aquest primer interessant i simpomàtic primer ple de la present temporada de quatre anys, el primer a parlar en castellà ha estat la regidora de l'oposició Francisca Felguera Chichilla de CiU. Quina vergonya!

Anónimo dijo...

Doncs a mi em va agradar que tots els de CIU fessin preguntes. El fet de què hi hagi un portaveu no significa que la resta de regidors no puguin parlar i preguntar.
Del PSC ahir van intervindre, l'alcalde, la Susanna, el Granjel, el Ripoll no hi era. I d'ERC van intervindre el Gerard i la Gassull. El portaveu el que ha de fer és donar les explicacions de vot la resta poden interindre tots.
A mi em va agradar. és una manera nova de fer i com que els de CIU volen un Nou Estil.
Tens raó en una cosa. el català hauria de ser la llengua del Ple i tot i que majoritariament ho és ahir es va fer força present el castellà. No només en la proposta de l'Agrupació, sinó en les intervencions dels regidors del PSC, PP i fins i tot CIU.
En quant a la Gassull ja es veu que hi ha interés perquè va sortir a mossegar. Va ser potser la part més penosa del Ple, aquesta, i quan l'alcalde va increpar als joves de l'AJBG.
Algú sap que va passar amb ells?

Anónimo dijo...

Les llengües no han de ser obstacle per a la comunicació.

Ahir l'Alcalde va estar molt discret i ensopit en el Ple, fins que el Massagué va pronunciar la paraula "manipulació" i l'alcalde, en uns dels rampells que el caracteritzen, va estar, crec jo, en un dels moments més brillants en un Ple en els darrers mesos, va aixafar i aplanar en Massagué amb arguments, dades i raons jurídiques i econòmiques.

El Massagué no s'en va sortir gens bé, i l'Alcalde es va aprofitar per lluir-se a costa del novell massagué.

Llàstima que la Gassull hi fiques la pota al final, perque l'Alcalde el va acorralar de manera brillant, fins i tot es va permetre aconsellar Massagué evocant Segalà, i el Massagué li va agrair.

La Toda va navegar en el seu populisme de pa sucat amb oli habitual.

Al final l'Alcalde va deixar clar que si no es desencalla el tema de l'aigua, els soferts veïns del carrer nou pagaran les contribucions especials més cares, en concret hauran d'assumir els 300 mil euros que havia de pagar el nou concessionari, aqui CIU i l'ADT i el GIT no saben com justificar-se.

En quan a l'ABG molt defensar el territori pero les persones també formen part del paisatge, i els pobres veïns del carrer nou també tenen drets, que per interessos partidistes i de favors del Suñé a SOREA pagaran el pato els pobres de sempre.

Clar que al Suñé això li rellisca, ell ja ho te tot "atado y bien atado".

Anónimo dijo...

La palabra no fue manipulación, fue demagogia en unas declaraciones a la prensa, vamos, más o menos lo mismo que hizo el farinetes unos dias antes en el mismo periodico.

Anónimo dijo...

M'agradaria saber quanta gent es fotria a rajar per aquí si s'haguéssin d'identificar. Pppfff...

Anónimo dijo...

Molts pocs per no dir ningu, perque ja se sap si firmes et denuncien t'espallen la feina, la família i a més t'arruines, perque ells no paguen l'advocat, ja que tenen el servei de defensa pagat per l'Ajuntament que sóm tots, en canvi a la persona que denuncia el que esta passant i que ells denuncien per que els possa amb ducta, aquest s'ha de fer càrrec ell de les despeses en definitiva aquesta democràcia que tenim implantada, per les minories que defensen el que creuen que es injust, no deixa de ser una dictadura encuberta pero pura i dura.

Anónimo dijo...

Posats a parlar de sous, Quins sous deuen tenir els funcionaris del municipi? realiment se'l mareixen? realment són necessaris tants funcionaris? amb menys funcionaris i les tasques més ben distribuides no funcionaria igual?
Faig aquestes preguntes, perquè els seus sous es pagen amb els nostres impostos, i també les seves llarges estones al bar justificades amb l'hora d'esmorzar.
Tots aquests recursos potser enlloc de pagar sous es podríen utilitzar per millores, serveis, etc pel municipi.

Anónimo dijo...

Tener cuidado con la Laura Pradeda... te engaña, te saca el dinero, que es lo único que le importa y encima está loca.

Anónimo dijo...

Pues sí, estoy de acuerdo, esa Laura Pradeda es una auténtica pájara: entró en política para hacer dinero. Le daba igual el partido político que fuera con tal de tener poder y que le dieran casos para su "cutredespacho" en Barcelona.
Incluso en CIU en Barcelora no la dejaron entrar. Por algo sería!!!

Anónimo dijo...

Ya no sé si se dedica a política, la payasa y mafiosa esta de la Laura Pradeda, pero como abogada actualmente que ejerce, deja mucho que desear. Aquel que quiera ser engañado, estafado, y ninguneado que la contrate, que superará con creces sus expectativas. Menos mal que a cada cerdo le llega su Sanmartín.

Anónimo dijo...

Vaig tots els caps de setmana a Torredembarra, jo i la meva familia hem de soportar cada nit la musica alta y fins les 6am del mati cada divendres i dissabte a la nit del Bar NOSE, un bar situat en una zona residencial on viuen cents de families, es incomprensible com pot tenir llicencia un bar, sense les mesures dínsonorització pertinents, per tenir musica fin les 6am. He preguntat a veïns i policia, hem diuen que l'amo es amic de l'alcalde. Visca la democràcia pel benefici d'uns quants ens hem de fer fotre la resta.

Anónimo dijo...

Vaig tots els caps de setmana a Torredembarra, jo i la meva familia hem de soportar cada nit la musica alta y fins les 6am del mati cada divendres i dissabte a la nit del Bar NOSE, un bar situat en una zona residencial on viuen cents de families, es incomprensible com pot tenir llicencia un bar, sense les mesures dínsonorització pertinents, per tenir musica fin les 6am. He preguntat a veïns i policia, hem diuen que l'amo es amic de l'alcalde. Visca la democràcia pel benefici d'uns quants ens hem de fer fotre la resta.