11/10/07

NOTICIA DEL PUNT SOBRE ELS MUNTANYANS

El Parlament rebutja la moció de CiU sobre Muntanyans II

El PSC, ERC i ICV presenten una proposta en què protegeixen les zones lliures

AZAHARA PALOMARES. Torredembarra
Finalment es van complir les previsions i la comissió de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya va rebutjar ahir la proposta de resolució presentada per CiU en què es reclamava la inclusió dels terrenys del pla parcial Muntanyans II de Torredembarra a l'espai d'interès natural (EIN) annex. El text tan sols va rebre el suport del PP i va tenir el vot en contra dels tres partits al govern (PSC, ERC i ICV), que ja han presentat una moció alternativa que es debatrà en les pròximes setmanes.

El diputat de CiU Carles Sala va defensar la proposta, en què també es demanava la inclusió dels terrenys ara urbanitzables al pla territorial de connectors biològics. «No podem concebre l'EIN Platja de Torredembarra de manera aïllada, i diferents institucions han mostrat la seva preocupació perquè la urbanització l'afecti», va dir.

El representant d'ICV, Daniel Pi, va respondre a les paraules de CiU acusant la formació de «contradictòria», ja que va votar a favor de l'aprovació del pla parcial. «No pot ser que qui ha creat el problema demani ara a la Generalitat que el solucioni», va afirmar. Pi també va argumentar el vot en contra del govern per la falta de «partida econòmica» per fer realitat la petició. Els ecosocialistes, juntament amb ERC i el PSC, van defensar les tres esmenes introduïdes al text, que CiU va optar per rebutjar. El grup mixt (format per Ciutadans) es va abstenir.

El resultat del debat d'ahir obre la porta ara a la nova proposta de resolució presentada pel tripartit, que segurament s'aprovarà en la mateixa comissió d'aquí a poques setmanes. La moció es basa en les tres esmenes rebutjades ahir i reclama el pas dels espais lliures del pla (un 56% del total) a l'EIN, operació que ja tindria el vistiplau de Medi Ambient. A més, es planteja l'estudi de la protecció d'altres àrees d'interès, un procés que podria comportar l'aturada temporal de les obres al pla. Finalment, la nova moció aposta per «impulsar» la implicació de l'Ajuntament a l'hora d'aconseguir una compensació urbanística que freni el projecte.

En l'àmbit local, el portaveu de CiU a Torredembarra, Daniel Masagué, va criticar que la proposta del tripartit «deixarà Muntanyans II tal com està ara» i va defensar el dret del seu partit a «rectificar», en resposta a les acusacions d'incoherència de Pi. «Potser la Generalitat reaccionarà quan s'elaborin els informes sobre la condició de zona humida dels terrenys», va recordar.

Pel que fa a l'Alternativa Baix Gaià (la marca d'ICV a Torredembarra), el regidor Lluís Suñé va lamentar que CiU rebutgés les esmenes i va recordar que «és molt fàcil demanar solucions a entitats externes, quan qui s'hi ha d'implicar és l'Ajuntament i, en concret, el PSC».

Per la seva banda, la Plataforma Salvem els Muntanyans, que, juntament amb el Consell de Sostenibilitat, havia donat suport a la proposta de CiU, va criticar el vot contrari d'ERC i ICV. La plataforma, a més, presentarà els pròxims dies una denúncia a la Comissió Europea, tal com els va recomanar un estudi de la URV sobre la falta d'un informe d'impacte ambiental.

39 comentarios:

Anónimo dijo...

Ostres el SUÑÉ com ha canviat des de que ha d'anar de diputat al congrès!
El que es fa per la menjadora i la cadira.

Anónimo dijo...

Muntanyans II es urbanizable
Las 10 hectáreas de zona verde del plan parcial se añadirán al Espacio de Interés Natural Platja dels Muntanyans, pero el resto de superficie sigue siendo una zona residencial y hotelera
por jordi cabré |
Fue un debate intenso pero con final previsible, por la unidad de votos de los tres partidos del Govern (PSC, ERC e ICV). La Comissió de Medi Ambient del Parlament rechazó ayer por la tarde una propuesta de CiU que tenía como finalidad paralizar el plan parcial Muntanyans II y recuperarlo totalmente como conector biológico para el Espacio de Interés Natural (EIN) Platja dels Muntanyans, que empieza justo después de la vía y hasta la misma orilla de la playa.
CiU contó con el apoyo del PP y la abstención del Grupo Mixto, formado por Ciutadans, pero sus votos no sirvieron de nada ante la mayoría absoluta del tripartito del Govern.
Su portavoz, Daniel Pi, de ICV, lamentó que los nacionalistas no aceptaran las enmiendas entradas por el Govern y que sólo permitían que la zona verde pública de este plan parcial fuera protegida. El resto era urbanizable como hasta ahora y no se paralizaba nada.
Con la negativa de CiU de aceptar los matices que proponía el tripartito -defendido por el diputado tarraconense Carles Sala-, el Govern propuso tras la votación que sus enmiendas se conviertan en una nueva propuesta que se debatirá y aprobará en dos o tres semanas en la misma Comissió de Medi Ambient del Parlament, según explicó Pi.
De esta forma, la solución propuesta para el plan parcial Muntanyans II pasará por mantener los más de 42.700 m 2 de suelo urbanizable privado (al que se debe sumar la vialidad y los equipamientos) y absorber las casi 10 hectáreas de zona verde pública para que formen parte del conector biológico del EIN Platja dels Muntanyans.
Una solución que acepta el promotor, la firma granadina Vegas de Guadaira, el Ayuntamiento torrense y la Generalitat.
Precisamente, el alcalde de Torredembarra, Manel Jiménez, reconocía ayer que «el resultado de la votación, fuese cual fuese, era positivo siempre para el municipio. Si ganaba CiU, era la Generalitat quien debía hacer frente a las compensaciones privadas para recalificar el terreno. Si ganaban las enmiendas de la Generalitat, el actual EIN se ampliaba con 10 hectáreas más».

Contestación:
Daniel Masagué, portavoz de CiU y concejal torrense, apuntó que «no estoy triste por la votación, porque era previsible». Respondió a las críticas de Pi y Ciuró alegando que «CiU muestra una sensibilidad que antes no tenía y está cambiando porque debe adaptarse. En cambio, los que alardean de estilo diferente parecen inamovibles cuando tienen el poder».
Otra de las entidades decepcionadas con el resultado de la votación de ayer fue la plataforma Salvem Els Muntanyans, quien pedía antes de la Comissió de Medi Ambient que el voto de ERC e ICV fuera favorable junto a los de CiU y PP. Sin embargo, la sugerencia no existió y la plataforma social mostró su más profunda tristeza por la oportunidad perdida.

Anónimo dijo...

Lluís Suñé ha dit...
....., avui estic tant enfadat que t'agafo la paraula. La liarem ben grossa,...
Avui m'ha quedat clar que estic fart de dobles discursos, de dobles morals, de dobles llenguatges. I es que part del fracas ha estat acceptar "pulpo", per animal de companyia.

Pulpo es ICV i et presentes per cap de llista per ells?.
Un ex-alternatiu.

Anónimo dijo...

El mòmiu és el mòmiu. Suñé menja calent (i mo a l'Auca que ha tancat). Ho posarà en perill? No home no. I Muntanyans són danys colaterals

tafaner dijo...

En una zona inundable no s'hi pot construir.
Ara pq si LLuis i altres de ABG.

Anónimo dijo...

Un consell per els que publiquin comentaris en el blog de Francecs Mercade (xisco), poseu els vostres comentaris en els altres blogs perque el Xiscu tant democràtic com es te censura i no publica els comentaris que no li agraden.

Francesc Mercadé dijo...

La plataforma Salvem els Muntanyans, a través de CiU, va rebutjar ahir la següent proposta de la majoria parlamentaria: "El Parlament insta al Govern de la Generalitat a: 1.Iniciar els tràmits que corresponen per tal que els terrenys situats en els espais lliures corresponents al Pla Parcial Munyanyans II siguin inclosos en l'Espai d'Interés Natural "Platja de Torredembarra i Creixell". 2. Considerar la conveniencia de la inclusió en aquest PEIN de les superfícies adjacents als espais lliures assenyalats anteriorment que es consideri necessari i imprescindible incorporar a l'àmbit a protegir, per mantenir-ne la coherència, establint les oportunes mesures cautelars de protecció. i 3.Impulsar els acords entre el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Torredembarra, i la resta d'implicats que permetin si s'escau l'assoliment d'aquests objectius." signat: Grup Parlamentari Socialistes-Ciutadans pel Canvi. Grup Parlamentari d'Esquerra Republicana de Catalunya. I Grup Parlamentari d'Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa.
Votar a favor de la resolució tal i com estava redactada era trepitjar una pell de plàtan posada per CiU al Govern. Amb la resolució a la mà en quinze dies CiU podria exigir al Govern que es gratés la butxaca per pagar una malifeta impulsada per la mateixa CiU, a nivell municipal una jugada rodona. CiU com a motor de la urbanització, ha volgut aparèixer com a "salvadora" de l'espai. CiU rebutjant les esmenes no atura el procés d'urbanització. Serà la majoria parlamentaria de PSC, ERC i ICV, qui acabi donant forma a allò que la Plataforma Salvem els Muntanyans pretenia que liderés CiU. Si CiU hagués acceptat les esmenes tot seria diferent, ja tindriem alguna cosa conseguida, però no patiu queden més opcions. Les esmenes ara entraran en forma de moció a la comissió per tornar a ser votades.
L'ABG que és l'única organització política que s'ha oposat a un acte reglat rebutjant l'aprovació de Muntanyans II, no és la responsable que ara s'edifiqui. Ho he dit ara, ho he dit en el passat i ho seguiré dient en el futur, l'ABG s'oposa a Muntanyans II, i a Nova Torredembarra. Les urbanitzacions estan projectades damunt de zones humides. Totes dues urbanitzacions impulsades pel PSC, ERC i CiU quan formàven un tripartit, i fins i tot abans. Hi va haver un moment que el 70% de tot aquest espai era Municipal. Aquell era el moment de protegir-lo, pregunta a CiU que tenia l'alcaldia, o a ERC que tenia Urbanisme i Medi Ambient o al PSC que tenia Hisenda. Desapareix l'informe de Madrid, es privatitza toata la zona i quan es vol aprovar definitivament apareix l'ABG, i vota en contra.
Mirin es dirà el que vulguin de l'ABG, però nosaltres només podem certificar el vol erràtic de tothom en aquest tema, i mantenim i mantindrem la nostra posició inamovible. Aviat les esmenes ahir rebutjades seran aprovades, i podrem iniciar per fi el procés de protecció de Muntanyans II. No descartem la possibilitat, tal com comentàvem ahir al vespre amb el company Carles Rico de la Plataforma Salvem el Muntanyans, que l'ABG proposi entre les inversions del Pla de Mandat 2007-2011, reservar un milió d'euros, dels aproximadament trenta-cinc d'aquest pla, per tal de fer front als futurs acords de protecció de Muntanyans II.

Anónimo dijo...

Mercade sumias truitas aturar l'obra per comprar, pot costar mes de 100.000.000 €.
Fa cinc anys habia cooperacio entre algun membre de la plataforma i la constructora, avui no.
Fa vint anys actuals membres de ABG van fer posible un pla general que permet la construccio avui.
Muntanyans II es una "bandera" que ja es tart de mantindre alçada.
El vol erratic es pot comprovar en el posicionament dels partits els ultims deu anys. CIU cambia de posicionament del dia a la nit, el PP segons bufa el vent, ERC una de freda i una de calenta, GIT, PSC i ABG sempre han dit el maeix. I la Toda quan gobernava a favor de la constrcció i ara abstencio

Francesc Mercadé dijo...

El cost de la urbanització, segons obra en document entrat a l’Ajuntament per part de la promotora amb data 24-07-06 és de 5.013.175 euros. Si es retalla més del 56%, i a més es reparteix el valor d'expropiació entre Ajuntament, generalitat i Estat, no és decabellat en reservar 1.000.000 d'euros. Vols explicar-me d'on surten el teus 100.000.000 d'euros?
Gràcies per reconèixer la cooperació de fa cinc anys. Fa vint anys no existia o no es manifestava la sensibilitat actual cap aquest temes.
Muntanyans II és una bandera que al alçar-la amb decisió hem obert el camí de posar-nos al nivell d'altres lluites pel patrimoni natural. Si dius que és tard només pot ser perque ja has abandonat.
Gràcies per reconèixer l'estabilitat de l'ABG en les decisions sobre el cas Muntanyans II.

Anónimo dijo...

Expliqueu-me una cosa, perquè no acabo d'entendre res. O sigui, el Suñe i l'ABG són els culpables que s'edifiqui? Que algú m'ho expliqui, perquè des que segueixo el tema, només he vist a l'ABG presentant mocions, manifestacions, etc. no he vist a ningú més.

Francesc Mercadé dijo...

Bingo!

Anónimo dijo...

Wendy, són responsables perquè ICV s'han aliniat amb el PSC-PSOE i ERC i deixen que es contrueixi a Muntanyans II. Era molt fàcil votar el que volia la Plataforma. Però és clar, la menjadora és la menjadora, i la oportunitat d'anar a Madrid... s'ha d'aprofitar. O sigui Muntanyans a la Merda!

Anónimo dijo...

Wendy, són responsables perquè ICV s'han aliniat amb el PSC-PSOE i ERC i deixen que es contrueixi a Muntanyans II. Era molt fàcil votar el que volia la Plataforma. Però és clar, la menjadora és la menjadora, i la oportunitat d'anar a Madrid... s'ha d'aprofitar. O sigui Muntanyans a la Merda!

Anónimo dijo...

Esto parece la traición de Viriato!
Pagará Roma a los traidores...

Anónimo dijo...

"Expliqueu-me una cosa, perquè no acabo d'entendre res. O sigui, el Suñe i l'ABG són els culpables que s'edifiqui? Que algú m'ho expliqui, perquè des que segueixo el tema, només he vist a l'ABG presentant mocions, manifestacions, etc. no he vist a ningú més."

Han votat en contra de salvar els Muntanyans II, es evident que sols ha estat una manera de pujar vots,
son uns mentiders el del bingó però a més es un trampos.

Francesc Mercadé dijo...

Ningú ha votat contra salvar Muntanyans II.
Ahir, CiU va rebutjar la següent proposta de la majoria parlamentaria: "El Parlament insta al Govern de la Generalitat a: 1.Iniciar els tràmits que corresponen per tal que els terrenys situats en els espais lliures corresponents al Pla Parcial Munyanyans II siguin inclosos en l'Espai d'Interés Natural "Platja de Torredembarra i Creixell". 2. Considerar la conveniencia de la inclusió en aquest PEIN de les superfícies adjacents als espais lliures assenyalats anteriorment que es consideri necessari i imprescindible incorporar a l'àmbit a protegir, per mantenir-ne la coherència, establint les oportunes mesures cautelars de protecció. i 3.Impulsar els acords entre el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Torredembarra, i la resta d'implicats que permetin si s'escau l'assoliment d'aquests objectius." signat: Grup Parlamentari Socialistes-Ciutadans pel Canvi. Grup Parlamentari d'Esquerra Republicana de Catalunya. I Grup Parlamentari d'Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa.
Votar a favor de la resolució tal i com estava redactada era trepitjar una pell de plàtan posada per CiU al Govern. Amb la resolució a la mà en quinze dies CiU podria exigir al Govern que es gratés la butxaca per pagar una malifeta impulsada per la mateixa CiU, a nivell municipal una jugada rodona.

Anónimo dijo...

Mercadé, està clar és més important el Govern que els Muntanyans.
No pateixis, que hi edifiquin i vosaltres continueu governant.
Però a les pròximes us votarà la vostra mare perquè jo em quedo a casa.

Anónimo dijo...

Com més parlen els "verds" per voler-ho arreglar pitjor. US HEU VENUT PER UN PLAT DE LLENTIES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anónimo dijo...

Jo ja no entenc res. CIU i el PP a favor de la Salvació dels Muntanyans votant a favor de la moció de la Plataforma.
ERC, ICV, a favor del PSC-Vegas del Guadaira perquè només es junti al EIN la zona verda. Què algú m'ho expliqui.

Anónimo dijo...

Del comentari d'en Mercadé:
"Votar a favor de la resolució tal i com estava redactada era trepitjar una pell de plàtan posada per CiU al Govern. Amb la resolució a la mà en quinze dies CiU podria exigir al Govern que es gratés la butxaca per pagar una malifeta impulsada per la mateixa CiU, a nivell municipal una jugada rodona".
ARA RESULTA QUE LA PLATAFORMA SALVEM ELS MUNTANYANS FORMA PART DE LA MAQUINÀRIA DE CIU? NO POT SER QUE ET CREGUIS LES TEVES MENTIDES!
SI TINGUESSIS VERGONYA COM A MINIM CALLARIES!!!

Francesc Mercadé dijo...

Perdona la proposta de resolució la va presentar CiU, a instàncies de la Plataforma Salvem els Muntanyans, a l'ABG ens varem assabentar pel registre del Parlament. Qui dius que menteix?

Anónimo dijo...

Hòstia! no sabia que el Suñé tingués tant de poder dins ICV.

Jo que tinc bastant poder dins del meu matrimoni (espero) hi ha coses del meu marit que no m'agraden. Les discutim, en parlem, arribem a acords (a vegades no del meu grat), però no per això me'n divorcio. Suposo que això de la política deu anar així. Ah! i un matrimoni només són dos (espero també).

Anónimo dijo...

No crec que Pulpo anés justament per ICV.

Un alternatiu

Anónimo dijo...

Nena, esta clar que et fot les banyes!

Anónimo dijo...

Alex dijo...
Mercadé, està clar és més important el Govern que els Muntanyans.
No pateixis, que hi edifiquin i vosaltres continueu governant.
Però a les pròximes us votarà la vostra mare perquè jo em quedo a casa.

11 de octubre de 2007 7:43

ALEX SI ELS VAS VOTAR ETS UN RUC!

Anónimo dijo...

Si el vostre ajuntament la caga i no ho vol acceptar, perquè sembla que tant els hi en fot, perquè hem de pagar tots (la generalitat) la seva cagada? i a sobre no en volen saber res de demanar aquí o allà. Doncs que els calers que sembla que no volen, que ens els donin per salvar la platja llarga!

Per cert, el 27 us hi espero!

Tertulià dijo...

Nois i noies,no es millor vuscar solucions,tots plegats, consensuar i replantegarse com salvar lo que es Muntanyans, en ves de tirar-nos els plats uns als altres.
Es una opínio,pudeu seguir fen fum sense cremar res.

Francesc Mercadé dijo...

"Impulsar els acords entre el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Torredembarra, i la resta d'implicats que permetin si s'escau l'assoliment d'aquests objectius."
Justament aquesta era la tercera esmena rebutjada.
Aquesta és part de la futura solució, i una altra part és que l'Ajuntament de Torredembarra, que és qui ha propiciat el problema, corri amb part de les despeses de la futura indemnització.
Per això estic d'acord amb consignat 1.000.000 d'euros en el Pla de Manda 2007-2011 per a cobrir la possible part municipal, i ser part de la solució.

Anónimo dijo...

El Francesc mercadé censura el seu blog, te gracia que escrigui al blog dels altres que no censuren.

Anónimo dijo...

S'ha de ser burro. Resulta que es pot fer que la Generalitat pagi la compra dels Muntanyans i resulta que el que volen es que sigui l'Ajuntament qui en pagi una part.
Els sectaris d'ICV, em fan pena.

Anónimo dijo...

El que es fa per un sou!

Anónimo dijo...

Quina poca feina que té el Mercadé aquest que està tot lo dia escrivint!

Anónimo dijo...

Quim, deixa d'escriure ja home!! Poca feina tu també!

Anónimo dijo...

jo voldria afegir un comentari que no te res a veure amb els muntanyans pero que es d'opinio ciutadana: quina es la feina dels municipals?
al bar guió que tothom sap on es es fan autentiques festes al carrer, a mi em sembla molt be que pugin tenir obert fins les 3 del matí, pero, es normal que els clients estiguin a la terrassa cantant fins a altes hores, portant els seus cotxes fins a la porta ficant la musica a tot volum i ballant al carrer... i tot aixo a les tantes de la nit, i no aparegui ni un sol municipal, i els que passen, mai millor dit, passen de llarg, com si els hi fes por fer-hi alguna cosa, i jo em pregunto quina es la seva feina, passejar amunt i avall o vetllar pels ciutadans, ells tenen dret a divertir-se, pero els altres tambe tenim dret a descansar, si volen festa que se la facin dintre al bar sense molestar a ningu, i si la fan al carrer doncs espero que es prenguin mesures ja que no se fins a quin punt podra aguantar la gent... a veure si aquest ajuntament pren cartes en l'asumpte d'una vegada que ja estem cansat de que ens donin llargues....

Anónimo dijo...

ICV traidors!!!!!!!!!

CUP CUP CUP!!!!

torneu a les velles aliances...

Anónimo dijo...

En resposta sobre l´escrit anterior referent al bar guió:
Sóc el propietari i desde fa més de tres anys está llogat a una sra. colombiana sensa cap problema. Molt sobin estic en contacta amb la propietaria del pis que es troba justament sobre el bar per si té quelcom de problemes o alguna queixa i sempra m´ha dit que no. Tot i això aniré a parlar urgenment amb la encarregada del bar i li exposaré aquestes queixes . Com pots entendra sóc el primer que no vol cap merder.

Anónimo dijo...

El Club Marítim de Torredembarra, obligado a cerrar
• El Servicio de Costas fuerza a desmantelar las instalaciones por fin de la concesión
TORREDEMBARRA
Una afilada espada de Damocles pende sobre el Club Marítim Torredembarra (CMT), constituido en 1969 y declarado de utilidad pública por el Gobierno central en el 2001. La entidad ha recibido un requerimiento del Servicio Provincial de Costas del Ministerio de Medio Ambiente que dice que la concesión de que dispone para ocupar la playa del municipio finaliza el próximo día 18 y ha de desmantelar las instalaciones.
El CMT tiene 550 socios y unas 300 embarcaciones. Además de llevar a cabo actividades deportivas como la Setmana Catalana de Vela, contribuye a divulgar la navegación entre los alumnos de primaria de las escuelas de la zona. Susana Navarro (PSC), concejala de Deportes de Torredembarra, ha mostrado su sorpresa por la postura de Costas. "El club desarrolla una tarea formativa muy importante entre los niños sin obtener beneficio económico, por lo que somos partidarios de que siga con esta labor", afirma la edil.
Jesús Selma, presidente del CMT, asegura no entender qué está pasando. Explica que en diciembre del 2005, junto con otros dos miembros de la junta directiva, mantuvieron una entrevista con Jordi Galofré Saumell, jefe del Servicio Provincial de Costas de Tarragona. "Nos comunicó que la concesión por 25 años que nos habían otorgado no acababa hasta el 18 de septiembre del 2008".
COMPETENCIAS
Fuentes de Costas detallan que "hubo un error en la documentación" y que "la concesión finaliza en el 2007 porque el acta de replanteo data de 1982".
La Conselleria de Política Territorial ha precisado que, en cumplimiento del nuevo Estatut, las competencias sobre esta materia se traspasarán al Govern el próximo 1 de noviembre. Sin embargo, cualquier decisión sobre una nueva concesión depende de un informe de Costas que es vinculante. "Estamos en manos de lo que decida la Dirección General de Costas", afirma Selma.
La posibilidad de trasladar el club al puerto deportivo ha sido desechada porque no hay amarres para absorber a los usuarios del CMT.

mcthete dijo...

Page d'accueil www.dolabuy.su ancre répliques de designer de haute qualité vous pouvez essayer ici Dolabuy Celine

sorre dijo...

read review z9o22v1a76 louis vuitton replica handbags 9a replica bags a1u73o7g01 replica bags turkey more tips here b7c86s1q73 replica bags paypal accepted replica bags replica gucci bags e6b09n4k78 zeal replica bags