5/10/07

SUÑÉ HA DE DECIDIR.

Em comenta un confident que la setmana que ve han de passar pel Parlament les mocions sobre els Muntanyans per intentar salvar aquesta zona. Em comenta que ni han vàries; la “bona” és la que va presentar CIU, que és la que els hi van donar la Plataforma Salvem els Muntanyans. Les altres només volen desvirtuar aquesta hi estan presentades pels partits que formen el govern de la Generalitat. La pedra ara està a la teulada de ICV.
Quan ICV es va desentendre de la Moció dels Muntanyans, Suñé que a nivell d’ajuntament sempre ha demostrat interès perquè es salves aquest espai, va declarar que es sentia “traït per l’acció d’ICV”, però, que al cap i a la fi, ABG i ICV eren dos entitats polítiques diferents.
Ara bé, anant com va en el primer lloc de la llista al Congrés dels Diputats per ICV, s’entén que la vinculació entre les dues formacions és més estreta i que el pes de Suñé és decisiu per aconseguir que ICV s’alií amb CIU i la Moció de la Plataforma tiri endavant. Per tant, Suñé ja no es pot amagar darrera d’excuses sofistes, ha de decidir i ha de ser decisiu!

18 comentarios:

Anónimo dijo...

Confidencial, tu sempre tant obtús. Suñé no ha de decidir res de res. La decisió l'ha de prendre la Comissió de Medi Ambient del Parlament de Catalunya, i ha materialitzar-se a través dels diputats que en formen part. Què trons pot decidir en Suñé?. Doncs com a molt i en cas que ICV voti en contra de la moció presentada per la Plataforma Salvem el Munyanyans per la protecció de Muntanyans II, a través de CiU, l'únic que podria decidir és dimitir com a cap de llista d'ICV per Tarragona, i salvar l'honor de l'ABG. L'altre decisió més improbable seria donar suport al que decideixen els membres d'ICV al Parlament, en aquest cas estaria abocat a dimitir de regidor de l'ABG, ja que els estaria traïnt. Encara que el més lògic seria que ICV donés suport a la moció de CiU. En aquest cas Daniel Pi, diputat pert Tarragona al Parlament, pot estar jugant fort per desbancar Suñé de la cursa al Congrés, ja que si Suñé s'enfronta a ICV, pot estar en joc la candidatura que ara ostenta Suñé i cobeja Pi. Daniel Pi no ha desmostrat fins avui estar fermament decidit a protegir Muntanyans II.

Anónimo dijo...

L'any 1994 un informe conservat a l'Ajuntament de Torredembarra especificava que els Muntanyans, a una i altra banda de la via, és una zona humida. En va parlar al darrer ple municipal. L'any 2001, el Proyecto de recuperación del espacio comprendido entre la playa de Torredembarra y els Muntanyans encomanat pel Ministerio de Medio Ambiente definia l'espai, a una i altra banda de la via, com una zona humida. Tot plegat no aportaria res al debat sobre Muntanyans II si no fos perquè la llei 12/85 d'espai naturals protegeix les zones humides...És evident que en el seu moment aquests estudis es van obviar. Però ara aquests estudis estan damunt la taula i el ple municipal de Torredembarra ha aprovat encarregar un nou estudi que corrobori o no que Muntanyans II és una zona humida. En finalitzar l'estudi tornarem a estar en una mena de carreró sense sortida on el procés ha estat ple d'errors i les obres de la urbanització de la desembocadura del torrent del Gibert no s'aturen. Si és una zona humida i a les zones humides no es pot construir, per què l'autoritat no atura les obres?
JORDI SUÑÉ. TORREDEMBARRA (Avui al Punt de Tarragona).

Anónimo dijo...

La Comissió de Medi Ambient del Parlament de Catalunya ha estat convocada pel proper dia 10 d'octubre (dimecres que ve) a les 16:00 h.

El punt 7 inclou:

7. Proposta de resolució sobre la protecció dels terrenys afectats pel Pla parcial Muntanyans II, de Torredembarra (Tarragonès) (250-00236/08)
Grup Parlamentari de Convergència i Unió, juntament amb 1 altre(s) diputat(s) del Grup Parlamentari de Convergència i Unió
Debat i votació de la Proposta de resolució i de les esmenes presentades.
(Text presentat: BOPC, 78, 23; esmenes: BOPC, 115, 59)

És molt important l'assistència de tothom al Parlament.

La moció que es vol presentar a l'Ajuntament arribarà tard al ple ja que és el dia 18 d'Octubre, el qual ens haurem de conformar en que s'enviïn les cartes en nom del Consell de Sostenibilitat si avui ho aprova.

Anónimo dijo...

Josep Bargalló, quan era regidor d'Urbanisme i Medi Ambient de Torredembarra, va escriure una carta on defensava "la voluntat d'augmentar la protecció dels Muntanyans i la platja de Torredembarra-l'Espai d'Interès Natural dels Salats-, que es concreta en mesures del Pla General- per tal d'apaivagar la inevitable pressió urbanística". En una carta aleshores penjada a la pàgina web d'Esquerra a Torredembarra, l'actual director del Ramon Llull considerava que "l'anterior Pla d'Ordenació Urbana datava de 1982, no contemplava les suficients mesures de preservació del patrimoni natural així com no dotava l'Ajuntament de Torredembarra de les eines necessàries per assolir les zones verdes previstes".

En la nota, Bargalló també es mostrava satisfet de "l'aturada de noves propostes especulatives contràries a la normativa urbanística vigent, com el projecte del camp de golf al Pujol, que incloïa una urbanització en sòl no urbanitzable i que, segons sembla, havia obtingut un primer vist-i-plau de l'anterior alcalde. No només pel fet que suposava una altíssima despesa d'aigua sinó per la manca de respecte a la legislació que comportaven els xalets previstos" i afegia que "el text definitiu del nou Pla General és contundent en aquest aspecte".

Tot i revisar el Pla General de l'any 1982 i la seva voluntat, expressada en la carta, de protegir el Muntanyans, Bargalló va donar suport a la construcció d'una urbanització de 1.000 habitatges, en dues fases, en l'espai que envolta la zona natural d'Els Muntanyans. El ministeri de Medi Ambient, dirigit per Jaume Matas, va elaborar un projecte on recomanava la protecció de l'espai natural Els Muntayans amb un estudi mediambiental de la zona reservada. El mateix any que es va fer aquest projecte, el consistori del Tarragonès decidia aprovar la construcció de 1.000 habitatges, en una zona denominada com a "Espai d'Interès Natural".

Ara el jutjat número 3 de Tarragona investiga un possible delicte en l'aprovació d'aquests habitatges i la presumpta desaparició de l'informe oficial del Ministeri de Medi Ambient, que protegia la zona dels Muntanys. L'informe en qüestió va desaparèixer o suposadament no va arribar a l'Ajuntament -malgrat que l'havia encarregat.

El jutjat número 3 de Tarragona investiga la presumpta desaparició d'un informe oficial del Ministeri de Medi Ambient, que protegia la zona dels Muntanys, a la localitat de Torredembarra. L'informe en qüestió va desaparèixer o suposadament no va arribar a l'Ajuntament -malgrat que l'havia encarregat- i el mateix consistori va decidir autoritzar una gran operació immobiliària amb la construcció de 1.000 habitatges, dels que ja se n'han construït més de 350.

Els fets van passar quan l'actual director de l'Institut Ramon Llull, Josep Bargalló, era regidor d'Urbanisme i Medi Ambient en un govern municipal format aleshores por PSC, CiU i ERC. El ministeri va elaborar l'informe, en l'època de Jaume Matas de director, i recomanava la protecció de l'espai natural Els Muntayans.

El projecte aconsellava protegir la zona natural dels Muntanyans. El mateix any, el consistori decidia donar llum verda a la construcció de 1.000 habitatges, en una zona denominada com a Espai d'Interès Natural, després de revisar el Pla General d'Ordenació Urbanística i no fer cas al projecte elaborat per Medi Ambient.

La memòria del projecte del Ministeri de Medi Ambient arribava a la conclusió que, tot i "la información recopilada en el Ayuntamiento de Toredembarra, que prevé la urbanización tanto de la Zona 1, como de la 2. En la zona 1 en concreto los permisos de obra estan concedidos. Aún así, tras un análisis medioambiental de los mismos, se propone su expropiación".

El Ministeri volia comprar els terrenys per protegir l'espai natural a través de l'expropiació de la zona que envolta el paratge, valorada llavors en 16 milions d'euros. La Zona I es refereix a Muntanyans I, on l'Ajuntament havia aprovat ja la construcció de més de 300 habitatges i la 2 a Muntanyans II, on està previst que es construexin 550. La intenció de Medi Ambient amb aquesta proposta era crear un espai natural turístic com ho són els aiguamolls de l'Empodà o el Delta de l'Ebre.

La fiscalia de Tarragona ha trobat indicis de delicte en el cas i ha denunciat el cas al jutjat d'instrucció número 3 de Tarragona. Els Muntanyans és un paratge humit, que es troba en un ecosistema dunar i serveix com a refugi d'aus migratòries. També és un espai natural per rèptils i altres espècies d'alt valor valor ecològic

http://adjunts.e-noticies.com/externs/externs_18445.jpg

Anónimo dijo...

El nostre regidor Lluis Suñé d’ABG a Torredembarra encapçalarà a candidatura d’ICV a les properes eleccions generals per la circumscripc ó de Tarragona. La decisió pressa per Iniciativa suposa col·locar a n independent al capdavant de la seva llista i reconèixer l’èxit de la Coalic ó ICV-EUiA-EPM al Baix Gai

Ara el que toca és renovar la Coalició no sigui que per d’intolerància d’alguns, finalment no es produeixi la reedició de la Coalició el que podria suposar que dos candidatures, la d’ICV i la d’EUiA, estiguessin encapçalades per dos membres de la mateixa organització (ABG); això si un de La Torre i l’altre d’Altafulla. Confiem que el sentit comú s’imposi.

Anónimo dijo...

LA PROTECCIÓ DE MUNTANYANS ARRIBA AL PARLAMENT
El proper 10 d’octubre es votarà una proposta sobre l’ampliació de l’Espai d’Interès Natural
La Plataforma Salvem els Muntanyans demana coherència a ERC i ICV

El proper dimecres 10 d’octubre, la Comissió de Medi Ambient del Parlament de Catalunya debatrà una Proposa de Resolució per tal de decidir si amplia l’Espai d’Interès Natural dels Muntanyans. La seva aprovació permetria aturar les obres que ja han començat a destruir l’Espai i la seva futura protecció.
Fins l’actualitat, la majoria de forces polítiques (i en especial ERC, ICV i CiU), han donat suport a totes les iniciatives institucionals i cíviques dirigides a la salvaguarda de l’espai (veure relació adjunta). És per aquest motiu que reclamem del Grup Parlamentari d’Esquerra Republicana de Catalunya i d’Iniciativa per Catalunya el seu vot en favor d’aquesta Proposta que defensa el mateix que fins ara han manifestat públicament. Tal sol·licitud d’ampliació va ser una de les peticions de la multitudinària manifestació celebrada a Torredembarra el passat 10 de setembre de 2.006, en la qual van participar, entre d’altres, els parlamentaris Sergi de los Rios (ERC) i Daniel Pi (ICV).

Entenem que Esquerra Republicana de Catalunya i Iniciativa per Catalunya, en tant partits que diuen defensar el Medi Ambient han de posar pel davant la defensa del territori i els seus postulats per sobre de qualsevol altre consideració. El vot d’ERC i ICV resulta indispensable per conformar una majoria suficient que permeti l’aprovació d’aquest Proposta de Resolució. ERC i ICV poden decidir, amb el seu vot, la salvació de l’espai afectat o la seva destrucció.

La Proposta de Resolució, redactada per la Plataforma Salvem els Muntanyans, i presentada pel Sr. Carles Pellicer (CiU), en cas de ser aprovada, permetria l’aturada de les obres i l’ampliació de l’Espai d’Interès Natural per tal d’incloure la zona afectada.

Una zona afectada per un Pla Parcial que preveu la construcció de més de 500 habitatges en un Espai d’Interès Natural únic, que actua com a connector biològic i que es troba qualificada com a zona d’alt risc d’inundació per la mateixa Generalitat..

Podeu consultar la Proposta de Resolució presentada a
http://www.parlament.cat/activitat/bopc/08b078.pdf

Torredembarra 4 d’octubre de 2.007

Plataforma Salvem els Muntanyans
En cas de requerir més informació us podeu dirigir a Carles Perdiguero i Garreta (T. 665.76.79.75)

Mocions i manifestos aprovats
- Acord del Consell de Sostenibilitat de Torredembarra de 7 de març de 2005, de l’Ajuntament de Torredembarra, exigint la preservació de l’espai.
- Projecte tècnic elaborat l’any 2000 per encàrrec del Ministeri de Medi Ambient per expropiar els terrenys i assegurar la seva protecció i recuperació.
- Moció presentada per la “Plataforma Salvem els Muntanyans” i aprovada pel Ple de l’Ajuntament de Torredembarra el passat 22 de desembre de 2005 la qual mostrava la seva preocupació per la destrucció de l’espai que suposava el Pla Parcial Muntanyans II. La Moció va rebre el suport de Convergència i Unió, Esquerra Republicana de Catalunya i Alternativa Baix Gaià-Entesa de Progrés Municipal.
- Moció presentada per l’Alternativa Baix Gaià, aprovada pel Consell Comarcal del Tarragonès en data 13 de juliol de 2006, la qual recull la necessitat d’incloure l’espai afectat dins de l’Espai d’Interès Natural dels Muntanyans, així com continuar treballant per tal que els terrenys siguin adquirits pel Ministeri de Medi Ambient. La Moció va rebre els suport de Convergència i Unió, Esquerra Republicana de Catalunya, Iniciativa per Catalunya i Partit Popular de Catalunya.
- Moció presentada per Convergència i Unió i Esquerra Republicana de Catalunya al Parlament de Catalunya en data 1 de setembre de 2006. Aquesta Moció insta al Parlament de Catalunya, entre d’altres, a suspendre el pla parcial Muntanyans II, protegir-lo adequadament i preveure els tràmits per una eventual ampliació de l’Espai d’Interès Natural Platja de Torredembarra i Creixell. (Podeu consultar el document a http://www.parlament-cat.net/activitat/bopc/07b377.pdf)
- Manifest corresponent a la manifestació del passat 10 de setembre de 2006 el qual va ser signat per les formacions polítiques Convergència i Unió, Esquerra Republicana de Catalunya, Iniciativa per Catalunya, Esquerra Unida i Alternativa, Alternativa Baix Gaià i Entesa de Progrés Municipal en el qual es recull la sol·licitud de suspendre el pla parcial, continuar les negociacions que garanteixin l’adquisició de l’Espai, iniciar els tràmits per tal que sigui ampliat l’Espai d’Interès Natural.
- Sol·licitud d’ampliació de l’Espai d’Interès Natural Platja de Torredembarra i Creixell presentada per nombroses entitats i col·lectius del Camp de Tarragona davant del departament de Medi Ambient i Habitatge i, entre d’altres Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) i l’Alternativa Baix Gaià (ABG).
- Moció acordada per la totalitat de grups de l’Ajuntament de Torredembarra en data 10 de maig de 2.007 (Convergència i Unió, Esquerra Republicana de Catalunya, Alternativa Baix Gaià, Partit Socialista de Catalunya, Partit Popular de Catalunya, Grup d’Independents de Torredembarra, Vilatans Units per Torredembarra), sol·licitant a la Generalitat l’ampliació de l’Espai d’Interès Natural dels Muntanyans, per tal d’incloure els terrenys afectats pel Pla Parcial Muntanyans II.

Anónimo dijo...

El proper dimecres 10 d'octubre, la Comissió de Medi Ambient del Parlament de Catalunya debatrà i votarà la proposta de resolució presentada per CiU en referència al pla parcial Muntanyans II de Torredembarra. La moció convergent, però, tindrà poques possibilitats de prosperar, ja que el grup convergent probablement rebutjarà les esmenes presentades pel PSC, ERC i ICV, que en aquest cas votarien en contra.

La proposta de CiU, que té el suport de la plataforma Salvem els Muntanyans, reclama que els terrenys del pla parcial passin a formar part de l'Espai d'Interès Natural (EIN) Platja de Torredembarra i Creixell, i impedir-ne així la urbanització. Les tres esmenes presentades, però, limiten el pas a l'EIN als «espais lliures» del pla, mentre que demana que es consideri la possibilitat d'incloure altres àrees que també sigui necessari protegir. El diputat de CiU, Carles Pellicer, va afirmar ahir que, «tal com estan escrites les esmenes, no les acceptarem». El parlamentari d'ICV, Daniel Pi, va reiterar que, en cas que es rebutgin les esmenes, tornaran a presentar-les a la comissió en forma de moció que aquest cop sí que tindria el suport necessari perquè fos aprovada.

Carles Perdiguero
Plataforma Salvem els Muntanyans

Anónimo dijo...

Muntanyans II, ara o mai?
El Parlament de Catalunya discuteix aquest dimecres una proposta de
resolució presentada per CiU per a salvar Muntanyans II (Torredembarra)
de la seva destrucció. Les obres han començat. El tripartit vol
presentar esmenes sembla ser que, en part, per a protegir només la zona
verda ja existent en els plànols de la urbanització. Les més de 5000
persones que hi varem signar ho varem fer, precisament, perquè la cosa
no quedés reduïda a protegir la zona verda d'una urbanització més amb
centenars d'habitatges buits, cars i inaccessibles més que afectaria
molt negativament un espai protegit de la vora. La ciutadania ens hem
quedat perplexa, també, quan la llei d'urbanisme diu que sobre una zona
inundable no s'hi pot construir, quan l'Agència Catalana de l'Aigua
(ACA) designa aquesta zona com a la de més elevat risc d'inundacions en
més de 20 km de costa i, acte seguit, tota l'administració, començant
per la pròpia ACA dóna via lliure a aquesta urbanització. També ens hem
quedat perplexos quan, malgrat haver rebut dos videos sobre inundacions
filmades als terrenys que demostren la qualitat de zona humida
(protegides de la seva urbanització) continuen les aprovacions i les
obres. La ciutadania coneix casos similars resolts amb més o menys bona
fortuna. Per tant els raonaments de que no s'hi pot fer res és un insult
a la intel·ligència. Que és molt car també ho és. Quant està costant el
port de Roda de Berà que ja està malmetent una platja de 7 quilòmetres?
Quant costen els traspassos de sorra que teòricament han de pagar els
ports i són pagats amb diners públics? Quant està costant als diners
públics aprovacions d'obres privades amb permisos que no s'haurien
d'haver donat? Quant costa malviure en un paisatge indigne i
desequilibrat?
Ramon Ferré Sánchez
Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans (GEPEC-EdC)
www.gepec.org/muntanyans

Anónimo dijo...

No sé que pretenden entre todos, pero yo sólo sé que la lucha por defender ese trozo de tierra húmeda, que complementa y completa el"Espai d'Interés Natural Platja de Torredembarra", llamado Plan Parcial 4B, o popularmente "Muntanyans II", la empezamos sólos, y sólos estámos. En la Alternaitiva "Baix Gaià", teníamos claro que oponernos a un acto reglado podía costarnos caro, y asumimos el voto contrário a la aprovación de ese Plan, sin ningún tipo de presión, li y voluntáriamente. Por conciéncia, por convencimiento de hacer algo humano, en este mundo degradado por la especulación. Tanto el PSC, cómo el GIT, y la misma ERC no són dignos de encontrarse entre los que llamamos amígos, por poder hacer, y no querer hacer aquello por lo que en otras circustácias, y en otras ciudades defenderian, ya que así consta en sus princípios estatutários. En Torredembarra han cedido, sinó a la especulación, han cedido en una lucha titánica y desigual en la que ABG se ha puesto a disposición del medio natural sin fisuras. I que sólo intermitentemente ha sido secundada por algunos ecologistas o plataformas. Nádie ha hecho tánto en tan poco tiempo. No estamos en el Parlament, peró que nádie se confunda nosótros defendríamos la Moción presentada por la Plataforma Salvem El Muntanyans, a través de CiU, cómo si la hubieran presentado a través del mismisimo diablo. O quizás nos hubiese gustado más a través del diablo. No se confundan, hay quién se atreve a depirnos explicaciones, el problema és que nosotros vámos en éste tema con la cabeza bién alta, y junto a la cabeza van las orejas. Quién nos pide algo murmurándo desde el suelo, simplemte no lo oimos, hay una diferéncia en las éticas utilizadas. Noótros sabemos qué va a pasar, igual que la gente sensible i inteligénte de este pais, y seguiremos luchando aúnque sea contra nuestros amigos de ICV. Peró sabemos también que a partir del dia 10, nos van a colgar el sambenito de la corresponsabilidad con ICV. Que lo sépan de ahora en adelante, la gente del território sómos nosótros mientras existamos, y en todo caso ICV, deberia, y me consta que lo intenta, el consultarnos antes de decidir. Peró claro analícense ustedes mismos, piden a CiU que defienda justo este tema, que eseran el apoyo del PP? No nos busquen fuera del apoyo a la suspensión de Muntanyans II. Nosotros no hémos de decidir nada, ya lo decidimos en su dia negándonos a su aprovación. Y volveremos a neganos siémpre que nos propongan su aprovación.

Anónimo dijo...

Bla, bla, bla, bla, bla, bla...
Encara que semble mentida
ICV = especuladors, i ABG està amb ICV.
Adéu Muntanyans, els polítics de Torredembarra no han sabut defensar-te.

Anónimo dijo...

El Lluís l'han venut els seus propis, però ell tampoc sap enfrentar-se i dir prou ara es l'hora de plantar-se i enfrentar-se al Saura i Cia. per dir NO!.

Però es clar es molt dur perque es juga el sou.

Quan el Lluís, era a l'oposició mai hagues acceptat que Iniciativa votes en contra de salvar els Muntanyans, ni ell ni la gent d'ABG, inclos el Xisco de la Muralla etc. ara però tot es diferent bé no tant quan es posen en politica tots acaben igual, molt defensar la terra i bla bla bla, però el més es a l'aiguera. Es igual el partit les miseries suren.

RIP MUNTANYANS!!!.

Anónimo dijo...

El Lluís menja calent d'ICV, què us pensèu que farà alguna cosa que pugui fer enfadar als seus capos? Què voleu que caigui en desgràcia i el fassin fora d'assessor o què el treguin de número 1 al congrès?
Després de 30 anys, i encara creieu que hi ha polítics honrats!

Anónimo dijo...

Al de la cabeza alta. No sé si llevais la cabeza alta pero que el culo lo llevais abierto se ve de lejos!

Anónimo dijo...

ICV i ERC no han volgut presentar ells la moció. Es demana coherència amb els que téns més a prop. Al PSC ja fa temps que no cal demanar-li res, doncs ja sabem de quina banda està.
I al insultador, que se'n doni compte que tothom signa com anònim, i per tant pot ser qualsevol, és a dir, tothom és culpable de tot. Fuenteovejuna!

Anónimo dijo...

¿Se acerca una noche de cuchillos largos?
PSUC, ICV, etc., desenvainaran los sables para ver quien es quien en este tema.

Anónimo dijo...

potser l´error del lluis és confiar amb ICV...

però ell fins ara ha sigut noble jugant les seves cartes...

ICV? una casa de putes: mossos d´esuadra reprimint més que mai, tunel de bracons, (icv REALMENT, no té verds per que han marxat tots), etcétera, etcètera...

Anónimo dijo...

El problema d'ICV està en el Dret a Decidir: en Suñé aposta per l'independència i el seu jefe pel federalisme i diu que allò del 2014 no el preocupa gaire. La veritat no entenc com pot presentar-se amb ells.

mctoxe dijo...

replica bags from korea article n2x72p9d82 replica bags gucci replica bags australia replica gucci l5k46q5o61 replica bags nyc why not look here i2d90d3w27 louis vuitton replica handbags replica bags thailand e2s31d4y56