6/3/07

ERC JA TÉ LA LLISTA.

Em sap greu haver estat a fora aquesta setmana perquè un bon text del confident hagués estat donar la primícia de la llista d’ERC que des de divendres, s’ha començat a divulgar. Alguns confidents us heu adelantat. Hauré d’anar més viu el pròxim cop.
Podem dir que les coses a can ERC estan a l’expectativa entre les diferents nissagues i això es demostra amb com està configurada la llista. Hi ha un equilibri gairebé total que sembla estar fet per asserenar els ànim. Altra cosa és que amb aquest gestos es compleixin les expectatives.
El número u ja fa dies que és conegut.
El número dos serà per l’actual regidora a l’Ajuntament, Montserrat Gassull. S’havia especulat que el suport èxplicit a la candidatura de Pito Cortés, sector pro-Bargalló havia fet que quedés descartada però al final no ha estat així com ho demostra la seva elecció.
El número 3 ha estat segurament el més festejat per part dels diferents aspirants a anar a la llista. Hi havia diferents possibilitats, però un cop s’ha decidit el segon lloc, el tres havia de ser una persona el 100% afí a Ciuró. S’havia especulat que unes de les capdavanteres de la rebel•lió del carrer Nou, aspirava a anar a la llista en un lloc per sortir, però al final la van fer saltar per “conflictiva”. També es comenta que un massatgista del poble aspirava a aquest número però al final s’ha quedat sense recompensa. En definitiva, el tercer lloc ha estat en Xavier Folch, el conserge de l’institut, que segons ens diuen fa molt de temps que es treballa a l’actual número 1. Per cert, fill d’un antic regidor del GIT.
Per què l’equilibri fos complert s’havia de trobar algú de la confiança del sector Bargalló-Gassull-Cortés. I la veritat que ens ha sorprès l’encert de la tria. El periodista Carles Marqués aporta pedigrí a una llista “a priori” descafeïnada. Marqués ha estat l’escuder de Bargalló a la Generalitat anant de departament a departament rere del seu benefactor. Hi ha obtingut benefici amb això. S’especula que podria ser el relleu de Ciuró en un suposat descens electoral.
Els següents números es comenta que són per persones independents preferiblement dones. Que no militen a ERC però amb idees afins. Es parla, per exemple d’una comerciant esportiva del Carrer Nou.
Sigui com sigui al nostre confident no sembla que li pugui treure cap informació més, si més no pel moment.

42 comentarios:

Jordi Molinera i Poblet dijo...

T'esperava a l'acte d'Esquerra a Altafulla.

;-)

rafael dijo...

Querido confidente,cada vez que haces un escrito y te refieres ERC, siempre lo haces empleando formas despectivas, que si la lista es descafeinada, que si el padre de este es de independientes,
das la sensación de que te preocupa mucho este partido?.
besitos

Anónimo dijo...

CONFIDENTE LE PARECES A MI VECINA DEL QUINTO,QUE SE PASA TODO EL DIA CHAFARDEANDO, CAMBIA UN POCO QUE ME DUERMO.

Anónimo dijo...

POTSER LA MATEIXA OBSESIÓ QUE TENS TÚ, FANTASMA, PER ELS SOCIALISTES.

Anónimo dijo...

deixant de banda els garrulus del fantasma i el comefantasmas que estàn fent un blog-ridícul espantós que consisteix basicament en destruir tot allò que se'ls posa al davant (i per tant molaría que aquesta gent NO entrés a l'ajuntament en cas que tinguin algo a veure), només fer un comentari sobre ERC: espero que deixin de desencantar al seu electorat amb txuminades i la propera legislatura no facin de llepada de cul del PSOE en temes ecològics. ¿per què volem uns païssos catalans lliures si estàn plens de ciment? ¿per a que governi CiU?

més verd i menys demagògia, encara haurem de votar ICV...

Anónimo dijo...

yo hace dias que lo tengo claro, votaré a la gente de ABG.

Confident dijo...

Amic Fantasma, em sorpren que siguis tu qui em facis aquest comentari. No crec haver fet cap comentari despectiu amb cap partit, i això que n'hi han alguns que no m'agraden gens.
Crec que has llegit l'escrit segons el teu criteri que queda plasmat en el teu comentari. No he dit que la llista sigui descafeinada, he dit que la llista "a priori" podria haver estat descafeinada i amb el número quatre agafa nivell. I no em poso amb el pare de ningú. No és cap deshonra ser el fill d'un regidor tot el contrari dóna "pedigri".
No estic preocupat amb ningú, però es vulgui o no hi ha partits que són menys hermetics que altres i hi han més confidències.
Per últim, per contestar a l'anònim de la veïna, l'accès a aquest blog és lliure, els qui vulguin participar seran benvinguts siguin de la ideologia que siguin, els que no els hi agradi, no entrant, ja tenen sol.lucionat el problema.

Anónimo dijo...

No la veig malament la llista. Haurem de veure la resta i jutjar, però, per exemple supera de mooolt al PSC, que segons diuen repeteixen tots els regidors. Almenys hi ha aire fresc. El Folch serà un bon regidor i el Marques ja veurem si entra. I com a ERC li anirà bé, el Ciuró continuarà...

Anónimo dijo...

No crec que entri ni el Folch ni el Marqués, a no ser que algú dimiteixi com li va passar al Maurici. Folch és un número tope, com ho era el Maurici, o el "Tronco" al VUT, o la Nuria Gómez a ADMC. Marquen el màxim de regidors que es poden treure.

Anónimo dijo...

En primer lloc voldria agrair-te aquesta "dedicació" que tens per Esquerra.
Pot ser des de fora les coses es veuen diferents però la llista d'Esquerra ha estat feta pensant en Torrededembarra i en el que cadascú de nosaltres podem aportar
per fer la Torredembarra del futur, amb honestetat dedicació i treball. I això no es retòrica, a Esquerra sempre mirem endavant.

En quant, a que jo fa molt temps que hem treballo al Gerard per aquest número, això es no coneixe'm a mí ni conèixer al Gerard.Hauries de saber que als partits normals aquesta es una decisó col·legiada que queda en mans d'una comissió electoral.
Cosa que després de pensar-me molt vaig acceptar pensant el que jo podia oferir a esquerra i a torredembarra.

Si encertes, es en la feina treballo a l'administració de l'Institut i soc funcionari de la Generalitat de Catalunya.

Pel que fa a que mon pare havia estat un antic regidor del GIT, ten raó. Però això va ser transitòri i estic orgullós de la seva tasca i de la seva petita aportació a la Torredembarra actual.
El que no ha estat transitòri son els valors que m'ha inculcat d'honestetat, amor i dedicació a la feina sigui la que sigui i a estimar torredembarra i les seves tradicions

Anónimo dijo...

Xavi, el teu pare va estar amb Salort?? Si es que si nomes puc pensar una cosa de lo de hoenstetat i dedicacio...

FESTIVAAAAL DEL HUMOOOOOR....

Anónimo dijo...

TONI

Entenc el teu comentari com a fruit de la llibertat d'expressió cosa el la qual jo crec.
Però també desprenc del teu comentari que no em coneixes ni a mí ni al meu pare.

Tanquem el tema personal que no aporta res.

Gràcies

Anónimo dijo...

La lista aporta una clara renovación, gente honesta y con preparación. Es mucho mejor que la del PSC, y por supuesto que la de CIU.
Nadie se atreve a decir la de CIU?
Creo que todos la conocemos: Massagué, Font, R.M Guash, Octavi? Uffff, que calidad!!!

Anónimo dijo...

Amic XAVI :
Treballar per el futur ?
Com es ba treballar en el pasat?.
I com treballem en el present ?.
Una abraçada
Salut i Republica
¡¡¡ VOTARE A ABG ¡¡¡

Anónimo dijo...

Trenco una llança a favor del Xavi i del seu pare. Tots dos són grans persones. Tot i que amb el Xavi m'hi barallo força sovint.
El seu pare va estar a Cultura amb el Salort i la meva mare hi va col.laborar durant un temps amb una associació que es deia la Coordinadora d'actes culturals. El tracte va ser molt cordial i es van fer moltes coses tot i que el pressupost era molt minso. A més és de la època en què els regidors no cobraven per la seva dedicació a l'Ajuntament i només per això ja es mereix un respecte. Després de 20 anys que fa que va ser regidor no he sentit mai cap comentari a la seva contra. I això té mèrit.
Aquest poble per sort hi ha hagut persones que han treballat de franc per millorar-lo, és clar que això és d'una altra època, de quan erem un poble.
En quan a la llista de CIU crec que té molta qualitat, tanta com la que puguin tenir les dels altres partits. El cap de llista té dues carreres universitàries i es mestre artesà, un honor que dóna la Generalitat. El segon també té una o dos carreres universitaries i parla com a mínim sis idiomes. Tots dos són empresaris, i amb cert èxit.
La meva mare i el Octavi són dues persones del poble que han treballat per ell des de fa molts anys i no crec que desmereixin la llista. De la meva mare puc dir que és molt treballadora i honrada. Per cert, és Guasch.
De totes maneres al final qui expedirà el certificat de qualitat de les llistes serà la gent amb el seu vot.
Jordi Guasch

Anónimo dijo...

A Massague no lo conocemos,como politico,igual da la sorpresa.
Al resto de CiU de momento la verdad es que.....
Lo del PSC, tanto de lo mismo,para lo mismo.
ERC,con Gerard i Maurici se estan``luciendo´´
y la Sº Toda.........
QUE FUTURO PARA LA TORRE.

Anónimo dijo...

Jordi y CiU en general:

A quien se quiere engañar o confundir,1ºMassage 2º Font,caras nuevas,vale .Proyectos nuevos ,vale.Empezar de 0? vale se puede creer ,pero a partir de aqui viene la `gracia´3º UNIO ( vieja guardia )4ºGuash,5º UNIO ( vieja guardia).
¿ Es paridad de ideas?.
Si se quiere,confundir,de acuerdo pero si el proyecto vale la pena hay que ``mojarse´´y demostrarlo tanto en listas,como en el programa electoral.
cordialmente
un posible elector

Anónimo dijo...

El Xavi diu que esquerra sempre mira andavan. Ara entenem perque
ABG te que mirar als costad i enrrera.
Anim LLuis el segon regidor pot ser per ABG.

Lluís Suñé dijo...

Bones, en vista que el meu nom surt en el comentaris, tinc que dir que conec al Xavi, com al seu pare, i tinc que dir que són bones persones i, especialment Xavi, molt treballadores. Crec que Xavi pot aportar a la política torrenca certa tranquil.litat, que falta li fa. Té un caracter tranquil i aixó es bó, i més tenint en compte els intents d'exaltar i de crispar els ambients.

Xavi, molta sort!

Anónimo dijo...

Crec que quedaràs sorprès de la llista electoral de CIU i de la seva renovació. Ser d’Unió no vol dir pas ser de la vella guàrdia sinó defensar uns postulats una mica més conservadors. Veuràs com les cares d’Unió també et sorprenen . A pesar de la renovació de la llista hi ha d’haver un referent al votant de CIU de sempre, ja saben a quin electorat es dirigeixen. De totes maneres tampoc se li pot demanar a CIU que sigui el que no és i és més difícil canviar un partit establert i consolidat com és CIU i que ha estat governant durant molts anys que un grup independent.
Fem una aposta i ha veure qui l’encerta: Quin serà el partit amb menys cares repetides de les últimes eleccions i quin més? El que menys serà CIU i el que més el PSC.
Ho faig sense saber les llistes complertes de cap partit, ni tant sols la de CIU.
Per cert és Guasch, com els mocadors.
Jordi Guasch

Anónimo dijo...

En primer lloc felicitar a ERC i al meu amic Gerard per haver tancat la seva llista, i amb tan bon encert. Gent com en Xavier, i per extensió el séu pare en falten a la política torrenca. El Xavier és un amic que sempre té una paraula amable, no ha de ser dificil arribar a acords amb gent com ell. Si tots els partits aportessin persones dialogants en aquest nivell, potser estariem parlant d'una altra Torre, la Torre del diàleg i l'avenç. Crec sincerament que és un desencert posar pals a les rodes dels teus contrincants, especialment si són contrincants amb possibilitat de reeditar l'actual govern. Ei!, però recordeu que el meu vot és per l'ABG.

Jordi Molinera i Poblet dijo...

Coincideixo amb la gent que parla del Xavi com una persona tranquila, però dialogadora i convençut dels seus ideals.

Ell avegades em diu que li agradaria tenir-me per Torredembarra... a mi m'encantaria que en Xavi estigues a Altafulla també.

I per cert, independentment del que en Xavi pensi del seu pare i el que aquest hagues fet en la seva epoca de regidor, que ja ho dic ara, ho desconec totalment... quina culpa tenim els fills del que facin o diguin políticament els nostres pares?

Perque jo amb el meu no coincideixo gaire políticament parlant...


Salut!



(...jo votaré Esquerra d'Altafulla...)

Anónimo dijo...

Jordi, no fotis que ton pare és del PP!

Anónimo dijo...

UCD....CIU.....VUT.....CIU, sin comentarios, para cara nueva la del Octavi, será nueva para los recien nacidos.
Pero este comentario es sobre ERC, felicidades por tener la lista completada, os deseo suerte, aunque no soy votante de ERC

Anónimo dijo...

Jordi ;
Los conservadores es una cosa y los inmovilistas otra. No solo son de Unió
la mayoria son de su partido,solo repasar la historia de unos años atras del ayuntamiento.
El comentario que le hacen tiene toda la razon,no solo
tienen que demostrarlo con discursos y articulos en su pamfleto,tienen sin perder la identidad naturalmente que si,pero ser consecuentes con la realidad,si no será un abono populista que aprovechara la ADT,al tiempo le pido tiempo que,tiempo me da,
un saludo SºGuasch

Anónimo dijo...

OS dais cuenta lo rapido que van ?
Ya tenemos al escudero del Pep en un wblog.

Anónimo dijo...

Si ya se cuestiona la gente que puede ir en una lista antes de que empiece a trabajar de regidor, que podemos esperar del futuro.
Que si es hijo de..., Que si antes fue de ..., y así.
Y a cada uno lo suyo, los de UNIO, son conservadores (no al aborto, al divorcio, al amor libre, etc.)
Y si repasas la historia de la Torre, concretamente en los años 40, hay muchos apellidos que hoy estan en partidos democraticos.
Son los hijos responsables de lo que hicieron sus padres?
Muchas caras nuevas es la confirmación del desastre de las antiguas. No un merito para ser votadas.

Anónimo dijo...

Caras nuevas en CIU? Despues de la catastrofe de las última municipales, no queda más remedio que cambiar de caras.
Que importan las caras, o acaso por cambiar de caras se harán mejor las cosas.
Si CIU perdio más de 600 votos las últimas elecciones no creo que sea por las caras, es una valoración demasiado facil, hay que repasar lo que sucedio en esa legislatura.

Anónimo dijo...

Es cert s'ha d'analitzar el que va passar i apendre que s'ha de pactar amb gent i no amb "jenteta" com va pactar CiU, per aixo van perdre tants de vots.
Esperem que ara el Maes ho faci millor.

Anónimo dijo...

CIU va perdre els vots després del pacte amb ERC i PSC i abans de pactar amb ADCM, el VUT i el GIT, pacte fet després de les eleccions. Per tu el PSC i ERC són "genteta"?

Anónimo dijo...

S'ha comentat que un massatgista de la Torre volia el 3 d'esquerra, el mateix massatgista que volia anar a la llista de convergència?
D'altre banda, nous aires sembla que tornen a esquerra, o antics, ja que algun vell militant ha tornat a la casa mare i amb ganes de fer molta feina.
Ànim vell/nou militant i ànim a una bona llista d'esquerra que crec tindrà 4 regidors

Anónimo dijo...

Aquest vell/nou militant és aquell que va deixar el partit quan va ser sorprés cometent lladrocini en una coneguda ferreteria local del que n'era el caixer i que el van grabar.
Saps que, no en volem gracies!

Anónimo dijo...

Veig que estàs molt enterat sobre la vida de les persones. Sobretot, de fets ocorreguts durant 1994.
Fets, d'altre banda, derimits devant dels procesos legals establerts i, favorables a la meva persona.
Per part meva, cap altre comentari respecte aquest tema.
Una segona apreciació, no se, si el/la “Cernuda” es refereix a la meva persona o a altres incorporacions que es produeixen i es es produiran en un nombre significatiu a esquerra, a no ser que “l'anònim “ i el “Cernuda” siguin el mateix personatge.
Finalment, el meu suport per un altre de les persones “atropellades” més amunt, el Xavi, ja que el bagatxe polític del seu pare i el seu no van lligats; dos homes, dues maneres de pensar i defendre diferents posicions ideològiques.

Anónimo dijo...

Ufff, com passa el temps!

Anónimo dijo...

Crec que ERC perdrà vots a favor de CIU i ABG

Anónimo dijo...

Estic d'acord amb la reflexió que feu.
Agrairia menys crispació i mes respecte.

Anónimo dijo...

MANIPULANDO
La manipulación de la información es algo que tener muy presente. Esta entrada tan teórico-técnica intenta explicar uno de los mecanismos, de forma sencilla, incluso puede que demasiado simple, mediante el cual construimos la realidad social que nos rodea y que más puede favorecer a nuestros intereses

En la Comunicación y en el lenguaje humano hayamos las formas de creación de realidades psicosociales según las teorías sobre Construccionismo Social. Se da una amplia gama de formas, algunas nocivas y tóxicas, de construcción de realidades distorsionadas que afectan los procesos de grupo. La capacidad de comunicación es, sin duda, parte de la esencia de los seres vivos y, en particular, de los humanos

No obstante, algunos tipos de comunicación crean, mantienen, agravan… el conflicto social. Estos fenómenos afectan la calidad de vida social en nuestros espacios de trabajo, de ocio, de asociacionismo, de militancia política… en definitiva, en los diferentes espacios de relación en los que nos desarrollamos.

Existe “ruido” en algunos mensajes, ya que al comunicarlos se dan algunas formas y grados de distorsión que se ven multiplicados en las respuestas posteriores que se dan en los traspasos de segundos a terceros y así sucesivamente. Los emisores, ya sea de forma oral, escrita o multimedia, pueden ser manipulados o ser manipuladores de una información atendiendo a intereses particulares o de algunas fuerzas sociales. Los receptores, a su vez, también pueden contribuir y añadir distorsiones a los mensajes originales (de ahí la fuerza multiplicadora).

Lo esencialmente negativo y nocivo de la manipulación (así como de los chismes, rumores, etc.) consisten en la intención de dañar a personas, colectivos, organizaciones, instituciones…

El daño se hace atacando, distorsionando información de la reputación del referente (persona, grupo o colectivo, institución, organización…). La imagen social (positiva o negativa) del objeto se define desde las percepciones que han sido construidas sobre el mismo dándole o quitándole integridad como ente social o personal.

Es importante, pues, que seamos capaces de intuir y, afinando más, identificar posibles sesgos,envidias personales ,fustraciones y manipulaciones a la hora de elaborar nuestros discursos y cuáles son los fines, objetivos y metas de los mismos. Así como tener una actitud crítica, constructiva y prudente respecto a las informaciones y discursos que recibimos de nuestro entorno.

Anónimo dijo...

Una cosa és la llibertat d’'expressió i una altra l’'ofensa personal, però per entendre la diferència cal tenir un minim d'’intel•ligència.

Anónimo dijo...

Fuxet, que jo sapiga no es va arribar a fer judici perquè els avogats van arribar a un acord entre ells ja que la cinta de video es va aconseguir de manera no legal i legalitzar-la costava molts diners.
La cinta existeix i potser algun dia sortirà per internet. Jo d'ERC em repensaria la teva incorporació.

Anónimo dijo...

Fuxet. Hablas de defensar posiciones ideològicas, se supone que de eso entiendes un montón, tú. Aparte de tu "errático" ir i venir de ERC, a tu padre lo auparon dels del PSUC, siendo cabeza de lista de la UPM. Para luego "pasarse" al enemigo CiU, desde donde posibilitó tu "enchufe" en la cosa pública. ¿Como va tu "trabajo" en el Punt Omnia?. Podrias ir tú de dos, o de tres, en ERC, nos lo pasariamos "pipa" tirandote los tejos.

Anónimo dijo...

La ropa sucia, se limpia en `casa´ y si hace falta un par de veces.
No sea que lo vea el-los vecinos y todos,al final tienen la fama de `sucios´.
En esta temporada,hay demasiada gente mirando el tendero.
Creo que todos,nos manchamos ,unos de una manera y otros de otra y cuando la familia se lleva mal,el -los vecinos puden sacar partido.
un buen vecino que os aprecia.

Anónimo dijo...

QUAN EL GAT,NO HI ÉS ,LES RATES BALLEN.
QUI LI POS-SARA EL CASCABELL?