12/3/07

LES OBRES DEL CARRER NOU.

Fa dies que en volia parlar perquè molts confidents m’han vingut a queixar-se de com s’estan fent les obres, no obstant, ha estat l’escrit d’un altre blog, el d’en Carles Marqués, el que m’ha donat la base per fer-ho.
Les preses mai han estat bones conselleres i en aquest cas, pel que ens diuen es demostra una vegada més.
Després d’estar forces dies sota mínim, amb pocs treballadors, ara una legió de treballadors ha pres el carrer amb la intenció d’acabar el carrer, costi el que costi, abans del 16 d’abril, data que l’ajuntament i l’empresa han pactat per entregar l’obra. No obstant això, molts confidents se’ns queixen de la poca professionalitat de l’empresa que fa les obres i sobre tot dels seus treballadors que, pel que em diuen, estan molt poc preparats.
Les tensions entre el col•lectiu veïns i el col•lectiu empresa han anat creixent mentre que han durat les obres. El clímax va ser la baralla a cops de puny entre un veí que havia qüestionat l’execució de les obres i els capatassos de les mateixes. No obstant, ens apunten molts altres episodis d’agressions, sobretot verbals, com els insults que li van propinar a un regidor de l’ajuntament quan va reclamar que li milloressin la instal•lació de recollida d’aigües pluvials que no estava ben feta. Entre altres coses li van dir “subnormal” i que no en tenia ni idea. El regidor en qüestió ha estat durant molts anys lampista.
No és només pel tracte i els mals modals que es queixen els veïns, la falta de previsió a l’hora de fer l’obra els hi ha donat un malestar innecessari d’haver-hi una planificació millor. Un mateix tram de carrer ha estat aixecat 5 vegades per anar-hi col•locant tots els serveis necessaris quan amb una sola vegada es podia haver fet.
També es queixen de la poca atenció que els tècnics de l’ajuntament han tingut i que aquestos només han aparegut quan les queixes dels veïns han estat molt insistents. Es pregunten perquè l’ajuntament en un obra tant important no podia designar algú per vetllar tot el dia el que feia l’empresa. Hi ha hagut veïns que davant el perill de què li fessin malament la instal•lació de serveis i com que la seva queixa no era escoltada han fet anar el notari perquè aixeques un acta. Per cert, han aconseguit el seu objectiu perquè realment estava mal fet. Què passarà amb aquells veïns que no hi són o que no saben queixar-se?
Són alguns dels molts comentaris que m’han arribat i que es poden resumir en què l’obra de conversió en illa de vianants s’està fent d’una manera molt “chapuzera” i que portarà molts problemes en el futur.
A pesar d’això, també hi ha veïns contents com es demostra en el blog d’en Carles Marquès.

44 comentarios:

Anónimo dijo...

Content?
Esté que defensar l´áctuació de la regidora de Obres.SªGasull.Amigisme pur i dur.
Als veins que els dongin pel........
Per sert al Tino,algu li a dit que les obres a la nit no es poden fer?

Anónimo dijo...

El misatge es clar i el só de la musica, es lóbjetiu ubligatori.
Un altra ,que la especialitad es confundir menys mal que el pople coneix la colla. A on anem TORREDEMBARRA¡¡¡

Anónimo dijo...

És ben cert que l'Ajuntament ha informat superficialment, amb confusions i errors, poc i tard. Que el projecte original era un, i que ara els acabats són uns altres. I que el preu era un, i finalment tot serà més econòmic. Algunes de les modificacions són fruit de la pressió popular i altres no. Però el que està clar és que les obres es van començar quan l'Ajuntament va dir, i que el final d'obra estarà pel plaç previst. Jo diria que fins a cert punt és normal aquesta relació Ajuntament-veïns afectats. La majoria d'ajuntaments que aborden aquesta mena d'obres en paguen les conseqüències. Però un cop acabada l'obra tot seran meravelles. I els increments de renda dels propietaris dels locals també. Hagués pogut estar tot millor planificat, indubtable. La Comissió de Treball de Medi Urbà del Consell Municipal de Sostenibilitat de Torredembarra, que és l'òrgan consultiu de participació ciutadana que fa el seguiment d'aquests temes va rebre la setmana passada la regidora d'Obra Pública, que va explicar el projecte. Però hi ha un fet inqüestionable, aquesta és una obra projectada i executada per aquest govern. Amb tots els desencerts que es vulguin, però també amb tota la responsabilitat que cal. Això serà un èxit que no se'l podrà apuntar ningú més que l'actual govern d'esquerres.

Anónimo dijo...

Si alguno estuvo en el pleno del Jueves pasado, no estaría de más que contase a los aqui presentes que pasó cuando la sr. Toda preguntó a Ripoll que donde irian a parar las aguas pluviales de Antoni Roig y el p. Sort ....
Parece ser que fué muy divertido cuando al intentar responder el Sr Ripoll a esta pregunta, el Sr Jimenez le hizo callar por 3 veces argumentando que eso era una pregunta técnica y no debía responderse ¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿
A pesar del dictatorialismo del Sr Jimenez, Ripoll hizo varios intentos de decir que desembocaban en la C/ Martineta y que, de ahi al mar ya se haría en un nuevo proyecto ..... pero de momento .......

Si alguiem sabe algo al respecto no estaría de más que lo explique, ya que si eso es cierto, podemos trasladar los muntanyans a la c/ martineta cuando se inunde ........

Anónimo dijo...

No crec que des de cap punt de vista les obres del carrer nou es puguin calificar d'éxit de res. Començant la manera com s'ha impossat i acabant amb l'execussió de les obres.
El dia 16 potser acabaran les obres, que no ho crec, però començara el compte enrrere de les obres de la remodelació del carrer Antoni Roig, perquè de la manera que es fa tot plegat en menys d'un any s'haurà d'obrir de nou. Només cal mirar la manera com s'estan possat les rajoles, en tres mesos totes bellugueran.
No serà un èxit de ningú sino un fracàs de tots!

Anónimo dijo...

En Carles Marques deu haber perdut el nort, que no viu a la Torre?, Xec que no parles amb la gent?, que no compres el diari?.
No ho entenc, per molt que vaigis de quatre a la llista d'ERC i les teve simpaties per la Montse Gasull que va de dos a la mateixa llista, hi ha una realitat al carrer que no es pot amagar, negar el descontent de la gent que viuen i pateixen les obres del carrer Antoni Roig no es gens correcta ho sento per el Carles, el tenia per un refent de inteligencia.

Anónimo dijo...

Monges,civils i ous ferrats,
sempre van aparellats.

Anónimo dijo...

Cuando hay cariño de por medio la razón de nada sirve.

Anónimo dijo...

Es muy inteligente,hacer la pelota a Jimenez y cia.Despues de las votaciones van los pactos.
Esto es eficacia¡.

Anónimo dijo...

Tenemos el mayor número de ingenieros por metro cuadrado de toda españa, todo el mundo opina, que esta mal hecho, que cuando llueva se inundara, que si patam que si patum. Esperemos y despues critiquemos es lo más normal.
Por otra parte, hay cino o seis propietarios que hubiesen pagado por no hacerse la obra, y hubiesen pagado más de lo que les costará hacerla.
La obra tenia que empezar el 1 de octubre, por presión de los vecinos empezo el 15 para aprovechar el puente del pilar, pero ahora resulta que se pierde la semana santa, lo quieren todo.
Unos que te hacen un favor vendiendote, otros que tienen unas tiendas de hace dos siglos, y así un rosario.
Si se hace la obra, porque se hace. De no haberse hecho, por no haberse hecho. La cuestión es criticar, y saber de que se habla.

Anónimo dijo...

D'Espanya no sé, peró el problema és que l'Ajuntament no en té cap d'ingenier a l'obra. Si l'Ajuntament n´hagués possat un que controlés l'obra i a qui els veïns es poguessin queixar o dir totes les seves inquietuds no faria falta que féssin d'inginiers. I l'obra segur que estaria millor feta, perquè a qui ningú som inginiers però tots tenim sentit comú i realment hi ha zones que sembla que ho han fet tant malament com han sapigut.
I el que es pitjor i que em criticava una persona del propi ajuntament de Torredembarra, de la brigada, com que l'Ajuntament no té el control de l'obra la deixaran com voldran

Anónimo dijo...

Segueixo pensant que al marge de totes les crítiques sobre el carrer Antoni Roig, d'aquí uns dies estrenarem un veritable Carrer Nou. El seguiment que n'estic fent no és sistemàtic, però veig que es reprodueix el comportament estándar del 90% de vianantitzacions que s'han fet a Catalunya els últims 30 anys. Vaig treballar fa molts anys a les ordres del Regidor de Comerç de Tarragona, Senyor Güell a l'època de la construcció de la Illa "El Centre", carrers August, Hospital i Sant Agustí, i Pl. Verdaguer. En la meva qualtat d'Assessor Tècnic en Comerç Interior. Penseu que la oposició dels veïns inicialment era total i frontal. Una de les principals obsessions que teníem era el mantenir oberta una comissió de seguiment. Aquesta comissió va patir atacs de tothom des del mateix regidors fins a empresaris i veïns. Finalment la raó va extendre's. El principals antagonistes van desaparèixer, ja que en la majoria de casos resultàren o bé empleats, o llogaters. Les propietats dels immobles van ser al final les grans impulsores. La comissió va funcionar des del moment que es va encarregar l'estudi comercial prévi al projecte d'obra, fins a l'organització de les primeres activitats de dinamització de la nova zona. Al Carrer Nou, he trobat a faltar aquest seguiment col·legiat. Però la reacció a les obres, la crítica als materials, a les formes de treballar, als futurs mals resultats, etc., són calcades. El resultat hores d'ara ja és previsible: Increment notable del nivell econòmic de la zona, i notable alta acceptació pels veïns, propietàris i llogaters. L'illa de vianats serà un equipament emblemàtic per Torredembarra, malgrat la seva gestació i posterior gestió, estiguin situades en aquella forma de fer torrenca una mica especial. Però caldrà recordar que és una realització del govern actual, i no dels seus i molt nombrosos crítics. L'Ajuntament ha posat la capacitat d'impuls que és necessària en aquest tipus d'obra. Però cal recordar que l'obra la realitza una empresa per concurs públic, i la responsablitat dels acabats correspón a aquesta. tot i els entrebancs que ha representat l'endarreriment de 15 dies, i la modificació sobre la marxa del projecte. Finalment tots, tots, ens en sentirem orgullosos. Potser la minoria de sempre una mica més tard.

Anónimo dijo...

Les botigues tradicionals d'aquella zona van desapareixer per complert, jo vivia a Tarragona per aquella època.
De mica en mica es van anar adaptant les botigues i van canviar l'estil de les mateixes. Moltes van desapareixer.
No obstant hi ha una diferència sustancial entre Tarragona i Torredembarra, més o menys 100.000 habitants i el pol d'atracció comercial que no té color. A més, les finques són molt diferents perquè a Tarragona són propietats grans en la seva majoria que van permetre fer gran aparadors. A Torredembarra, al carrer Antoni Roig, no es dóna aquesta tipologia de botiges i dificilment es podrá fer.

Anónimo dijo...

M'ho deixava:
Crec que és un error induir a la gent que faci comparacions en altres zones similars perquè el resultat no pot ser el mateix.
No és bo ni ser triomfalistes ni fatalistes el temps ho dirá.

Anónimo dijo...

Fa trenta anys, vam haver d'inspirar-nos en models estrangers, vam anar a Montpeller, a Badalona hi havia l'exemple del carrer del Mar..., La Tarragona d'aleshores era de 100.000 habitants, com la d'ara poc més. La que si ha canviat ha estat Torredembarra que a més té revolucionat el tema de geografia de centres de mercat. La població d'aleshores era de 6.000 habitants i ara anem cap els 20.000, però característicament més del 50% és població ex-barcelonina amb uns hàbits de compra avesats a les illes de vianants. Amb aquest equipament probablement podrem extendre la temporalitat extiuenca de Torredembarra, que últimament tenia tendènca a escurçar-se. La Torredembarra estiuenca supera els 60.000 habitants i supera en dinamisme la Tarragona comercial de fa trenta anys. Les botigues al carrer Nou també es transformaran, és llei de vida, altres hauran de marxar a zones més econòmique, però assistirem a una eclosió i alhora mobilitat comercial a la que no estàvem acostumats. Reconec que potser aquí no es fan o fan les coses que calen fer, o no es fan adequadament. Però tirar endavant aquesta mena d'equipament difícilment pot tenir conseqüències negatives. Procuro no ser triomfalista, però conec el personal, i és molt fàcil per alguns apropiar-se de l'esforç d'altres. Cal recordar que el carrer August de Tarragona era un carrer amb un trànsit semblant a Carrer Antoni Roig on es permetia aparcar banda i banda, i una de les quatre botigues que hi havia era una lleteria, que va plegar. El carrer Nou, parteix d'entrada d'uns mínims més alts i per tant té un futur comercial assegurat.

Anónimo dijo...

Francesc tens tota la raó del món

A més comencen a circular pels sectors immobiliaris del poble noticies de la revalorització que patiran els locals del carrer Nou, veurem com els pocs que no tenien un comerç s'obriran, fins hi tot en una promoció actual la permuta del propietari s'ha fet pel local, no per un dels pisos que s'està construint, això és indicatiu del valor comercial del local i de les perspectives que té, per a que el propietari preferexi quedar-se un local en permuta a un dels pisos, quan tots sabem també com està el preu dels pisos a la Torre

Quina enveja!

Un de Baix a Mar

Anónimo dijo...

A la Voz de tu conciencia, la salida de las aguas pluviales, sera donde han salido toda la vida, al campo.
No hace falta ser ingeniero, aunque tenemos muchos en la calle A. Roig, para saber como ha funcionado el tema de las riadas en la Torre.
Anonimos unidos, no se puede comparar la Torre con Tarragona o Barcelona, son cuestiones muy distintas, pero hay algo que nadie puede negar, antes de hacer la calle peatonal, los cochecitos de bebes, los carros de la compra, las personas con minusvalias, no podian pasar por esa calle, era un peligro.
Cuantas personas han caido por culpa de la estrechez de las aceras, o cuantas han sufrido golpes de los retrovisores de los coches.
Pensemos que esto no pasará.

Anónimo dijo...

No se cuantas personas se han caido, supongo que muchas como en todas las calles. Con las obras han caido muchisimas personas y una quedo muy malherida y murio al cabo de unos meses. Otro que cayo fue el regidor Maurici, etc.
Con la calle peatonal también caeran muchas personas

Anónimo dijo...

Aquest últim comentari anònim, és una intoxicació inadmissible.
Naturalment que mor cadi dia gent al món, i també en neix.
Fa mesos les obres no havien començat, portem 90 dies d'obres, només.
A més està prohibit el pas, excloent els veïns.
Com en tota obra legal.
Potser la gent el que vol és que faci l'obra però sense fer-la i veure-ho acabat, i no veure-ho a mig fer?

Anónimo dijo...

Torredembarra, con todo el dolor de mi corazçon hoy en dia me averguenzo de mi pueblo.
1- Es vergonzoso el trato que dan a sus clientes los comerciantes que son del pueblo de toda la vida, parece que te esten haciendo un favor. Necesitan un curso de simpatia y amabilidad.
2-Referente a la construcción, no os dais cuenta que Torredembarra se esta convirtiendo en un pueblo dormitorio. Venga pisos, donde estan los hoteles,cines,bares para la juventud, discotecas (ay!! perdon que esta el puerto, si quieres encontrar chocolate y unos cuantos moritos tocando la pera, vale)
3- el casco antiguo, que pena!! con lo bonito que es, si estuviera en condiciones, pero claro te sales de la calle Antoni Roig y Torredembarra no existe.
4- Los Muntanyans más pisos
6- El CAP, menuda verguenza!!!!! la ginecologa que no lo es,el pediatra no es pediatra, etc. Para poder ir al medico tienes que hacer unas colas interminables, todo para que. Para que Santa Tecla gane dinero, ahorrando en personal.
Aun se podria decir muchas cosas más pero tambien hay que ser realista. Gracias al govierno de ahora, tenemos polideportivo, Antoni Roig sera beneficioso para todo el mundo, etc....

Anónimo dijo...

Grácias último anónimo, tú lo has sintetizado correctamente. Tú eres de los nuestros.

De fóra vinguéren i de casa ens tragueren. Avui hi ha més gent de fóra que gent originàriament de Torredembarra, però això no vol dir que s'hagin perdut valors com el sentit cívic, ni el gust pel patrimòni, ni el sentit de viure dignament en un municipi amb història. Cal que siguin ells que ens hagin de donar aquestes lliçons.

Estic d'acord en que a més d'un li cal un curs, però això no vol dir haver-se de rebaixar, sinò tot el contrari. la Cambra de Comerç de Tarragona, faria molt ben fet, de començar a formar els nostres comerciants, per no perdre el tren de les noves tecnologies aplicades a la distribució.

I més d'un pot començar a pensar que potser el carrer Nou no és el seu lloc, però no patiu el mercat és savi i ja farà el séu efecte de forma natural.

Anónimo dijo...

No estic d'acord en res de el que dieu! Se'us nota que sou de la ceva.

Anónimo dijo...

Una obra como esta deberia de haber paralizado la calle. A pesar de haber carteles que prohiben el paso, la gente pasa.
Estan trabajando maquinas pesadas, y mucha gente pasa por al lado como si nada.
No han habido más accidentes por suerte

Anónimo dijo...

Ceva: no vol dir res. Com tú que no vens a dir res.

Anónimo dijo...

No se lo que es la ceva

Anónimo dijo...

ceba, perdoneu Srs. perfectes! no tots hem tingut la sort de estudiar el catala

Anónimo dijo...

Què sap del carrer Nou el Sr. Marqués? Tinc entès que des fa molt de temps viu a Barna actuant de pelotillero major del Il.lustríssim sR. Bargalló. És o no és així?

Anónimo dijo...

Es una llastima que els que esteu a favor de el maravellos estil de gobernar el poble i de portar a terma el projectes com el Carrer Nou resulta que no sou directament els afectats dit d'un altre manera viviu en un altre carrer.
Voleu dir que esteu d'acord amb la dictadura que ha sigut imposada, que passa de les 250 alegacions presentades per el projecte de remodelació de l'antiga 340, de les quals sols s'ha acceptat mitja, no no has llegit bé, mitja.
Tots els vilatants que envien alegacions o es queixen ja sigui per mitja de llançols als balcons, amb manifestacions als carrers, amb firmes, tots tots són tontos, extranys, etc.
Crec que abans de desqualificar als que no pensen igual potser hauriem de preguntar-nos sinó tenen encarà que sigui una mica.

Anónimo dijo...

de rao.

Anónimo dijo...

de rao.

Anónimo dijo...

O simplement no han sortit mai del carrer nou, i no saben com funciona una obra d'aquest tipus. No he vist pas que treguin cap llençolet després de les contínues rebaixes, ja anunciades, i que han deixat el cost del carrer a preu de saldo. Sisplau que només contestin propietàris, que són els únics que ho sben. Els que van a lloguer aviat estaran en un altre carrer. Qui s'atreveix a comparar les obres d'un altre carrer fet recentment, i les carrer nou?. Ningú. I sabeu perqué, doncs perque al final surt a preu de saldo, sense recàrrecs per res, més barat i tot diria algú.

Anónimo dijo...

El carrer nou sortira a preu de saldo sobretot per tu que no pagues i t'hi podrás passejar sense pagar.
M'agradaria saber pero el que ha costat les obres de les voreres del Pg de la Sort als seus veïns i les faroles del Cr. Pere Badia, que són carrers que es poden comparar amb el carrer nou que era un carrer amb tots els serveis.
Tots els propietaris d'aquests dos carrers es freguen les mans de l'augment de valor que han tingut les seves finques per aquestes millores. Molts pensen vendre la casa i anar a lloguer. Per no parlar del preu dels lloguers dels locals!

Anónimo dijo...

La informació és pública, és a l'abast de tothom. De fet m'estàs donant la raó. Jo sóc propietari i puc comparar, i tú ben segur estas a lloguer. El benefici serà pel poble indubtablement, i pels propietàris que veiem revaloritzat el nostre actiu fix. I quan dic a preu de saldo ho dic tenint en compte, el que s'havia pressupostat inicialment, i el preu final que resultarà. Si sabéssis la diferència te'n faries creus. Ara realment surt més barat que el cost d'un carrer normal com el carrer Barcelona, per exemple.

Anónimo dijo...

Pel que veig tot una maravella, no se de que es queisen, oi? Els veïns del Carrer Nou.
Són uns viciosos?
Són tontos, són ignorants, perque mai han sortit del carrer Nou, etc etc.

Quina barra!!!.

Anónimo dijo...

No, Torredembarra.

Anónimo dijo...

La proxima urbanización de la plaza Semma de los Munts, va a salirle a algun vecino por unos 9.000 euros, sin subvenciones ni rebajas.
En el caso de la calle A. Roig, hay propietarios (no vecinos) que hubiesen pagado por que no se hiciera. Que estan deseosos de que la obra no termine, o que salga mal.
Durante años han paralizado el proyecto, proyecto que deberia de haberse hecho hace 20 años, y que los distintos gobiernos no han tenido el suficiente valor de enfrentarse a esos propietarios, por no perder votantes.
En fin si por alguno de esos individuos fuese, se tendria que poner el abrevadero de nuevo frente a la fuente.
Por cierto, una fuente de cuatro aguas puesta en un rincon de la plaza que las sillas de los bares han tenido tapada durante años y que ahora quedará como el culo.

Anónimo dijo...

No compares el estado de la Plaza Setma a la calle Antonio Roig, porquè esta plaza no tiene ningun servicio y viene de una urbanización il.legal de los años 60-70. Por lo tanto los vecinos pagan por los servicios.
En la calle Antonio Roig havia todos los servicios y el ayuntamiento no quiso negociar con los responsables de estos servicios para que assumieran el coste de modernizar-los. No es comparable.

Anónimo dijo...

Es cierto no se pueden comparar ambas situaciones, unos pagan uso de cloacas y no lo tienen, el resto de impuestos tambien lo pagan, y el asfaltado es de hace cuatro dias.
Si es una urbanización ilegal, habria que preguntarse a los que durante tantos años han gobernado en la Torre el porque de esta situación.
Que yo sepa, las urbanizaciones ilegales no pagan impuestos, y en esa zona si que los pagan.
Quiza puedas saber de quien eran los terrenos originalmente, y los negocios que se hicieron en su momento.

Anónimo dijo...

Oye, lo del abrevadero, no es mala idea, tu sirves para esto...

Anónimo dijo...

Aixó del "abrevadero" no estaria malament sobre tot per la quantitat de rucs que governen aquest poble

Anónimo dijo...

Ruc t'ha mare, limitat mental!

Anónimo dijo...

Como esta la sensibilidad, el abrevadero es para que quede como toda la vida, igual que la fuente, donde toda la vida, para que vamos a cambiar, la vida no evoluciona.
Puestos no confundamos, en la calle A. Roig, hay: propietarios e inquilinos.
Hay un propietario que repercutio el precio del arreglo de la calle en los recibos del alquiler, antes de que se lo cobrase el Ayuntamiento.
Que sabreis algunos lo que es la Dictadura, aunque por lo que se dice, podeis preguntar a vuestros padres que os lo dirán de primera mano.

Anónimo dijo...

El Salort bien que se urbanizo la zona donde vive, siendo alcalde.

Anónimo dijo...

Sr. Jiménez "DIMITA" YA !!