30/10/07

El ple de les ordenances fiscals

(extret del Blog de l'Iris Gual, regidora de l'ABG)

"Avui al ple de l'Ajuntament s'han aprovat les ordenances fiscals del 2008. L'augment de l'IBI era el tema calent i era previsible que l'equip de govern estés a favor i l'oposició en contra. CIU ha proposat que l'IBI pugés només un 2'4% en comptes del 4'5% proposat pel govern i que altres impostos que no varien també pugessin el 2'4%, raonament recolzat pel representant del PP.
Per la seva part l'Agrupació ha argumentat que l'augment era abusiu. Per la nostra part, a l'ABG considerem que l'augment seria correcte si darrera hi hagués un pla de mandat amb uns objectius clars, però com que no és el cas hem votat en contra.
A part del propi tema de debat s'han vist uns moviments sospitosos d'acostament de CIU al govern. ¿O no és sospitós que després de la proposta "sorpresa" de CIU l'alcalde ja portava els càlculs fets del quoficient que representava la variació del percentatge? ¿O no és sospitós que faltés un membre del grup de CIU i l'ordenança s'aprovés pel vot de qualitat de l'alcalde?
M'estic tornant molt malpensada i em sembla que l'entrada de CIU al govern només és qüestió de dies.
De totes maneres la perla la posat el Sr. Ripoll quan ha dit que el pla de mandat i el model de ciutat l'havia de fer l'oposició.
Manda huevos".


Només afegir que quan algú juga amb foc el que li pot passar és cremar-se.

16 comentarios:

Francesc Mercadé dijo...

Per primera vegada estic d'acord amb el Senyor Ripoll. El Pla de Mandat i el seu corresponent Programa d'actuació s'ha de fer si més no amb la col·laboració de l'oposició, i comptant amb la participació ciutadana. Una molt bona practica seria tenir en compte els indicadors de l'Agenda 21 local, actualitzar els que han quedat desfasats. Reunir la Comissió de Treball d'Economia Municipal i Pressupostos Participatius del Consell Municipal de Sostenibilitat de Torredembarra, i com a òrgan consultiu municipal que compta amb participació ciutadana mirar més pel costat d'Economia Municipal, i iniciar aquell famós exercici de prospectiva sobre el nostre poble o ciutat. Amb aquesta coordinació podem fer a la societat civil la pregunta de quin municipi volem deixar als nostres fills? Basant-nos en aquesta qüestió tindrem una base objectiva primer de fer propostes, després lligar-les en un programa, i quantificar-les. Resultat: un Programa d'Actuació que podria estructurar-se en Mandats. Si ho fem així farem la casa des dels fonaments i aixecarem la pared dreta.
Presentar un Pla de Mandat, sumant els pressupostos d'inversions de quatre anys i proposar gastar-nos més de trenta milions en quatre anys és simplement fer la casa començant per la teulada.
Senyor Ripoll el pla de mandat i el model de ciutat l'ha de fer l'oposició amb els ciutadans, si és que el govern hi renuncia per manca d'idees.

José Oviedo dijo...

Només fer una petita matització, la proposta lineal de pujada d'impostos i rebaixa de l'IBI ya la vaig fer fa unes setmanes o sigui que no era patrimoni de CIU en aquest cas. Però dona igual vam perdre la batalla els que van votar NO a les ordenances i els ciutadans per qüestions numériques i que no venen al cas.

Anónimo dijo...

Realment va ser molt suspitos, el discurs de Masague incoerent total, semblaba que tenia la boca plena de nous. Es veia que tot estaba preparat, sobretot qua l'Alcalde va vaixar a felicitar-lo, amb una encaixada de mans.
Quina pena la gent haura de pagar el 10% de IBI, mentres ells juguen a la política.

Anónimo dijo...

Torredembarra, un poble magic??? comentarió
LA PACA NOS JODIO

"En primer lugar, quiero pedir disculpas por el titulo puesto como cabecera, pero mi forma de ser directa, clara y llana, me impide llamarle de otra manera. A este bendito pueblo resignado, mal tratado y humillado, poco mas le puede hacer la clase política, lo de ayer ya fue el colmo, la estrategia por parte de CIU, es insultante para la gente que vivimos y pagamos nuestros impuestos en este pueblo, el líder de este grupo ansioso por entrar en el gobierno, tramo y urdió una actuación sin precedentes, dejando a la Paca Felguera en su casa y haciéndose el tonto, como si fuese aterrizado en un salón de plenos, por primera vez, procedente de algún país bananero o africano, haciendo propuestas de las que el mismo sabe, que no dan a lugar.
Si,Si, Si..como diría Don Mariano señalando con el dedo, tal y como os cuento; Yo como un día os dije, quiero dejar el tema político para los políticos y dedicarle a este mundillo de falsos, hipócritas y cazadores furtivos de la pasta, cuatro dibujitos que expresen, la actualidad política del momento y dedicarme mas a la parte social y denuncia de las cosas que estén mal en este pueblo, que en definitiva es la raíz de este blog, pero no puedo quedar pasivo con lo de ayer, máxime, cuando nos toman por tontos y se creen que nos chupamos el dedo."

Que verguenza, para CiU.

Tertulià dijo...

Avui és el dia anti-CiU o què? És que tothom carrega contra ella i a mi ningú m’ha dit res…

Anónimo dijo...

Los sociovergentes cada vez se parecen más a los converlistos. Esto puede poner mas hacia la puerta los esquerrosos, y poco hacia el fondo al Algarrobo.

Anónimo dijo...

Es diu es parla es comenta que CiU ha fet una jugada per mirar de quedar bé amb els votans i amb tripartit torrenc que són amb els qui aspiren pactar.
Tard o haviat sortira a la llum, si ha pacte CiU-PSC *ERC+GIT s'han burlat de la gent de la Torre, si no es aixì es que són uns novatos com va donar entendre en Masague.

Anónimo dijo...

CIU intenta fer una oposició constructiva no basada en el no per el no, fet que sembla que hi hagi gent que no sigui capaç d'entendre.
Sempre es busca un diàleg en bé del poble.
La regidora de CIU estava fora de Torredembarra per un problema de salud d'un familiar.
No inventeu!

Anónimo dijo...

¿habeis hechado hormigón al AVE? pues ala cap a barcelona a echar formigonet.

Anónimo dijo...

Si CiU entra al govern, per quedar be amb els votans el proxim any te que baixar el tipus impositiu al 0.82 del contrari mes val que no entri.D´oncs aquest any l´han cagat.

Iris Gual dijo...

Confident, confident... Aquesta última frase sona a amenaça, i això és lleig!

Anónimo dijo...

Iris, no més pot ser una amenaça per aquells que se senten culpables

Anónimo dijo...

A mi em sembla una advertència i no una amenaça. Suposo que el confident ja ho aclarirà.

Anónimo dijo...

El Jimenez este y sus amigos estan haciendo el agosto en pleno otoño con el IBI de marres...

Viure a Torredembarra ja es mes car que viure a Barcelona, increible pero cert

Anónimo dijo...

VIVA EL ALCALDE SALORT¡¡ que dios lo tenga en su gloria...

Anónimo dijo...

quan torni a neixer vull ser politic i manar, manar i manar molt, es igual que no agradi als que m'han votat, jo manaré perque podré i a qui no li agradi que es foti, o el fotre jo així que pugui!!!!