14/2/07

MUNTANYANS II, LA LLUITA CONTINUA!

Comunicat enviat per un confident:

"ENTITATS DEL CAMP DE TARRAGONA DEMANEN AL CONSELLER DE MEDI AMBIENT L’AMPLIACIÓ DE LA ZONA PROTEGIDA DELS MUNTANYANS

CiU, ERC i ICV DONEN SUPORT A LA PROPOSTA

Un grup d’entitats representatives del Camp de Tarragona ha presentat avui davant del Departament de Medi Ambient la sol·licitud per tal que s’iniciin els tràmits per tal d’ampliar l’Espai d’Interés Natural dels Muntanyans de Torredembarra. La petició es dirigeix al Conseller Francesc Baltasar, en tant que el Departament que dirigeix, disposa de les competències per inicar els tràmits. (Article 2 del decret 200/1992, de 25 de setembre). Aquesta actuació permetria salvaguyardar l’espai afectat pel Pla Parcial Muntanyans II.

Tal petició ja va ser realitzada publicament per les nombroses entitats que van manifestar-se pels carrers de Torredembarra el passat 10 de setembre de 2.006 per reclamar l’aturada del Pla Parcial Muntanyans II.

El document presentat conté nombroses al·legacions de caràcter científic tècnic, mediambiental i social que emparen la petició d’ampliació de l’EIN. Entre d’altres es fa referència a les directrius que el mateix Departament de Medi Ambient i Habitatge s’ha compromés a dur a terme en referència a la protecció de connectors biològics com el que conforma l’espai dels Muntanyans.

La petició ha rebut el suport de nombrosos agents socials i, entre d’altres, partits polítics com Convergència i Unió, Esquerra Repúblicana de Catalunya, Iniciativa per Catalunya-Verds, Esquerra Unida i Alternativa, l’Alternativa Baix Gaià i Els Verds; sindicats de treballadors i entitats ecologistes.

Encoratjem al Conseller Francesc Baltasar per tal que assumeixi la seva responsabilitat i incorpori de manera urgent la zona afectada pel pla parcial Muntanyans II a l’Espai d’Interès Natural d’Els Muntanyans.

Plataforma Salvem els Muntanyans. Torredembarra, 13 de febrer de 2.007"

1 comentario:

Anónimo dijo...

T'agrairia que retiressis el meu telèfon d'aquest post.

Signat: el del telèfon