15/9/07

ULL AMB LA NOTICIA

(Notícia del Punt)
El concurs per l'aigua a la Torre pot quedar desert amb un govern dividit
CiU ho demana en una moció i el GIT es desvincula dels seus socis a l'executiu

A.P.. Torredembarra
El concurs per a l'adjudicació de la gestió de l'aigua i el clavegueram a Torredembarra podria ser declarat desert si dijous vinent prospera la moció presentada per CiU i en què es reclama tancar la convocatòria sense cap guanyador. Finalitzaria així un procés ple d'entrebancs, entre els quals es va incloure la paralització d'un ple per ordre judicial. El ple en funcions va adjudicar el servei a Aqualia al juny, però la concessió va quedar anul·lada per la falta de suport del nou govern per ratificar-la.

La moció de CiU reclama tancar el concurs declarant-lo desert ja que, segons el text presentat, «no poden ignorar-se les greus irregularitats comeses durant el procediment». El grup convergent va presentar la proposta a la comissió informativa celebrada dijous, tot i que es tornarà a tractar del tema en una nova comissió que se celebrarà la setmana vinent, mitja hora abans del ple. Llavors es debatrà la moció tenint en compte un informe encarregat al secretari de la corporació per l'alcalde, Manuel Jiménez (PSC), i en el qual s'avaluaran les conseqüències de declarar deserta la licitació.



EL GIT, A FAVOR
El futur del concurs per a l'adjudicació de la gestió de l'aigua estarà, en gran part, en mans de l'únic regidor del GIT, Santiago Ardèvol, que forma part del govern junt amb PSC i ERC. Per donar suport a l'adjudicació (contra la qual el seu grup va votar durant l'anterior mandat), Ardèvol havia demanat a l'alcalde la convocatòria d'una mesa de treball amb tots els regidors, un procés d'informació a la ciutadania i l'elaboració d'un nou informe extern sobre el resultat del procés. Tot i això, Ardèvol va lamentar ahir que tan sols s'hagi complert l'última de les condicions, ja que dijous es van lliurar els resultats d'un nou informe, que avala l'adjudicació a Aqualia. «S'ha començat pel final, i creiem que el tema està molt viciat, i veient que el vot del GIT és clau preferim no canviar de posició sense tenir-ho clar», va afirmar l'edil. Així, Ardèvol va avançar que donarà suport a la proposta de CiU. «El millor és tornar a començar i buscar el màxim consens», va dir.

Qui també ha avançat ja que donarà suport a la moció convergent és l'Alternativa Baix Gaià (ABG), qui també presentarà al ple una altra moció relativa al concurs per la gestió de l'aigua i que el regidor Lluís Suñé considera «complementària» amb la de CiU. En aquest text, el partit reclama la creació d'una comissió d'estudi per tal d'avaluar quina és la millor forma de gestió del servei: una empresa privada, pública o mixta. En aquest procés, l'ABG reclamaria la participació del Consell Municipal de Sostenibilitat de Torredembarra. L'ABG pretén també presentar una moció relativa a Muntanyans II. La seva inclusió a l'ordre del dia, però, dependrà d'un nou informe jurídic que es tindrà dijous.



DANIEL MASAGUÉ
regidor de ciu a torredembarra
«La millor opció és declarar el concurs desert, el procés té molts forats que no quadren»

«No hi ha hagut consens, i ara es viuen moltes pressions»

SANTIAGO ARDÈVOL
regidor de git a torredembarra
«Sempre ens hem abstingut o hi hem votat en contra, i no canviarem si no ho veiem clar»

«Volem que sigui transparent ja que hi ha molts diners en joc»

9 comentarios:

Anónimo dijo...

La cosa està a punt de petar. Ja es veu que aquest govern no durarà massa.

Anónimo dijo...

Confident, com sempre, escombrant cap a casa i publicant el que t'interessa.I ara em diràs que l'Avui no el llegeixes,no? però si són dels teus...mira què diuen els teus amics:


DIARI AVUI,14/09/07

" UN INFORME EXTERN RATIFICA LA TASCA DELS TÈCNICS MUNICIPALS EN L'ADJUDICACIÓ A AQUÀLIA DEL SERVEI D'AIGUA DE TORREDEMBARRA.

Un nou informe de caràcter extern que analitza l'adjudicació del servei d'aigua de Torredembarra ha ratificat la feina feta pel secretari i l'interventor de l'Ajuntament en el procediment de concurs públic i avala els criteris que van fer guanyadora l'empresa Aquàlia. L'informe ha estat presentat aquets dijous en comissió informativa i ja és a mans dels diferents grups polítics del consistori. Des de l'equip de govern, l'alcalde s'espera que el document ajudi a desencallar el tema i la setmana vinent, abans del plenari, tots els grups en facin una valoració ja que actualment la concessió està aturada per no comptar amb el suport majoritari del ple. Aleshores s'espera també tenir damunt la taula un altre informe on s'exposaran les conseqüències del fet de declarar desert el concurs tal com demana CiU en una moció."

Anónimo dijo...

Lo que le pasa al maestro es que el capo lo tiene cogidito de ahí, no sea que se le acabe el chollo con los de ahora,y aun pide transparencia,manda huevos...

Anónimo dijo...

Hay que dejar desierto el tema del agua y presentar una mocion de censura ya contra este equipo de gobierno porque no es un equipo ni nada.
Creo que Torredembarra se merece algo más y tener un equipo de gobierno fuerte y estable. Si no es asi no sabemos lo que nos espera.
Salut

Anónimo dijo...

Qui ha pagat aquest informe? El Jimenez? L'empresa?
Jo no soy tonto

Anónimo dijo...

La feina dels tècnics pots ser correcta, però el plantejament polític d'aquesta concessió és insostenible i la Torre no s'ho pot permetre.

Anónimo dijo...

"Creo que Torredembarra se merece algo más y tener un equipo de gobierno fuerte y estable. Si no es asi no sabemos lo que nos espera."

Això, si et sembla millor posarem als teus amics especuladors a governar. T´ho diré més clar amb el teu idioma: ponemos al lobo a cuidar a las gallinas.
Estem fars d´aquest nouvinguts manipuladors.
Visca la Torre i visca Catalunya.

Anónimo dijo...

T'has parat a pensar que pot esser que un nouvingut, com anomenas tu, perque per a mi es un torrenc mes, tingui mes inquietuts per el benestar del torrencs, que no pas tu, doncs tu estas vivin de cuento, i ja ho tens be.

Anónimo dijo...

Felicidades