27/2/07

BUTLLETÍ MUNICIPAL “SOM-HI”

Què els butlletins municipals són un mitjà propagandístic a favor dels equips de govern dels ajuntaments i que per tant estan polititzats, és un fet que no descobrirem ara. Que l’oposició no s’hi acostumen a trobar representats i els critiquen aferrissadament, tampoc.
No obstant, el que és curiós de veure és quan aquests equips de govern estan configurats per més d’un partit com es reparteix la representativitat dins de les pàgines dels butlletins.
Hem agafat com exemple el nou número del “Som-hi” del mes de febrer i és que ens ha sobtat el tracte que se li ha donat a la posada en marxa de la pista d’stkate a la zona de l’UDT. S’ha de tenir present que aquesta notícia ha estat portada a diversos mitjans de comunicació comarcals i locals. Doncs, al butlletí municipal hi dedica ni més ni menys, que una petita foto i 6 línies de text. Aquesta millora ha estat feta pel regidor d’ABG.
Molt diferent és el tracte que se li dóna a altres noticies com la campanya contra el soroll de les motos (campanya que aplaudeixo), o el Cartell de Premis, iniciatives de regidors del PSC i ERC respectivament i que tenen molta més profusió en espai. L’alcalde (PSC) i el regidor de participació ciutadana (ERC), l’encarregat del butlletí, signen cada número una editorial per separat. És com un repartiment de notorietat.
De totes maneres, es pot parlar de censura als propis membres de l’equip de govern? O és que existeix un germà pobre? O senzillament estem en eleccions?

20 comentarios:

Lluís Suñé dijo...

El més important es que l'Sakte Park ja es una realitat, a mitges, però realitat. De fet la poca presència a la revista municipal es un resum dels dos darrers anys i mig de lluita per fer realitat l'infraestructura. El projecte va estar adormit durant molts mesos en Urbanisme i després en secretaria, era més important i urgent altres obres.

Ha estat tota una experiència "batallar" contra la teva pròpia administració per tirar endavant amb l'Skate Park, i realment ha estat "orgàsmic" el tracte del propi butlletí municipal. La part positiva? Que ja tenim Skate Park.

Salut i a somiar!

Anónimo dijo...

No acostumo a entrar a comentar els escrits que hi ha en la gran quantitat de blogs que sobre Torredembarra trobem a internet i molt menys quan els seus continguts són polítics perquè la feina d’un cap de Premsa és institucional. Tot i així, hi ha dos comentaris sobre el darrer número del butlletí municipal “Som-hi” que vull contestar perquè clamen el cel.

Per un costat, la reflexió sobre la representativitat dels diferents partits polítics en el butlletí. Mireu, si volem defensar la independència i l’honestedat dels mitjans de comunicació públics, no hem de pretendre que la quantitat d’informacions generades per les regidories es reparteixi en clau política, sinó amb criteris periodístics i això ha de valer per a tots.

Per l’altre costat, és del tot injustificada la crítica que es fa de la informació que sortia de l’entrada en funcionament de l’skate park. Evidentment, un equipament d’aquest tipus es mereix més que una fotografia i sis línies de text. Ara bé, em sembla que ni s’ha fet l’esforç de llegir aquestes poques línies que acaben dient “Uns n’informarem més àmpliament en el proper Som-hi”.

L’skate park es va inaugurar el 24 de febrer i el butlletí municipal es va enviar a impremta el 23 de febrer. Les dates de tancament del butlletí es fixen trimestralment i s’acorden amb l’empresa que té adjudicada la impressió. El regidor de Joventut era coneixedor d’aquesta data de tancament molt abans que el Gabinet de Premsa fos coneixedor de la data d’inauguració de l’skate park, de fet se’m va comunicar només amb vuit dies d’antelació.

Davant de la impossibilitat d’informar de la inauguració en el butlletí del mes de febrer, es va optar per almenys anunciar la seva posada en marxa advertint que en el butlletí del mes de març se’n faria major difusió, possiblement una difusió com la que li ha estat donada en altres mitjans de comunicació, sense oblidar que aquests mitjans han pogut fer aquesta feina amb la col·laboració del mateix Gabinet del Premsa que coordina i redacta el Som-hi, i que per això està.

Montserrat Pena
Cap de Premsa de l’Ajuntament de Torredembarra

Anónimo dijo...

Montse, una bona pràctica que ha perdut el Som-hi és el deixar una columna per a que cada grup polític hi digui la seva. Si, ja sé que finalment van anar deixant d'escriure, però jo defenso que es mantingui l'espai, amb el nom del grup i l'espai en blanc. És un espai a la seva disposició, i no hi ha cap motiu per ocupar-lo amb altres temes. Montse, no és una crítica, és una opinió meva. Per la resta crec que ho feu prou bé.

Anónimo dijo...

Hola,

Si trobeu que al Som-hi surt poca cosa, mireu el Diari de la Torre!!! Senzillament no existeix. Així va la informació a la Torre.

Anónimo dijo...

Crec que és una bona idea deixar l'espai en blanc dels grups polítics que decideixin no fer-nes ús perquè ningú pugui pensar que uns grups municipals tenen espai i d'altres no. Alguna vegada ho havia pensat, però em sabia greu "malbaratar" un espai que es podia utilitzar per a introduir més informació perquè 16 pàgines moltes vegades es fan curtes.

Prenc nota, Francesc.

jordi salvat dijo...

Ciscu (de bon rotllo),

No sou ecologistes els d'Iniciativa? El paper va molt car i s'han de talar molts arbres per produir-los. No crec que s'hagin de deixar estais en blanc amb un objectiu merament simbòlic. Ara, a cada númeo recordar la renuncia dels grups municipals a informar, que sovint dubto si és per emprenyamenta o per mandra.

I Montse, segueix amb la feina que fas amb el Som-hi pq és un mitjà molt digne i ben fet en les limitacions que són 16 pàgines. Alguns n'haurien d'apendre.

Anónimo dijo...

Amic Salvat, l'ètica no està renyida amb l'ecologisme. Jo reivindico equest espai per a la llibertat d'expressió dels grups municipals. No per fer un recordatori de res, sinò com a testimòni del seu tarannà poc democràtic d'aquests grups. l'espai hauria d'estar permanentment al seu servei.
Que la Montse ho valori, i decideixi, però fixa't que ella també hi havia pensat.
Montse i Jordi, una abraçada a tots dos.
Salut!

Lluís Suñé dijo...

Buf! quin merder!

Les regidories que jo gestiono també reben crítiques, i no surt la tècnica de Medi Ambient o de Joventut defensant la gestió de l'area, qui es menja el "marron" és el regidor responsable de l'area.

Soc un regidor que sempre he valorat en positiu la tasca dels professionals de la casa, ningú pot dir que he parlat mai malament dels treballadors, però per damunt dels professionals hi han els polítics, i precísament els polítics marquen criteris polítics, que per aixó estem, per marcar criteris.

Quan faig la conya "orgàsmica" la faig aprofitant el comentari del confidencial que expresa una realitat, que molts actes de les meves regidories han tingut l'espai que han tingut. Amb aixó no critico la profesionalitat dels treballadors, sino que qüestiono els criteris polítics alhora de donar el grau d'importancia d'una noticia.

Si et sents agreujada, et demano disculpes i defenso públicament la teva profesionalitat.

Salut!

Lluís Suñé dijo...

Per cert, com aprofitem els mulladers, eh, Jordi. ;-) de bon rotllo!

jordi salvat dijo...

Lluís,

Jo no aprofit cap mullader. Potser he pecat una mica de corporativisme. M'he sentit molt identificat amb el comentari de la Montse, una gran professional (i no és un tòpic). Els tancaments, les publicitats, els escassos recursos humans de molts mitjans de comunicació (un sector molt precaritzat) fan que algunes notícies no tinguin l'espai que es mereixerien.

L'atmosfera política torrenca s'ha enrarit molt en aquest darrer tram de mandat. No trobes?

Salutacions

Confident dijo...

Reconec que no vaig llegir l'escrit anire de processó per redimir el meu pecat. El que no m'esperava és obrir la caixa dels trons entre el regidor de l'ABG i la cap de premsa de l'Ajuntament. Queda clar que el regidor Suñé té una opinió molt semblant a la meva i no és una quimera pròpia. Com qeuda clar que aquest tracte informatiu de tercera categòria se li ha dispensat en altres vegades.
En quant a la resta de l'escrit crec que es diuen unes obvietats apicables a la resta de butlletins municipals.
També queda clar que Suñé continua sent l'"enfant terrible" de la política torrenca. De bon rotllo!
;-)

Anónimo dijo...

Hola confident,

Estigues tranquil que no has obert cap caixa dels trons entre el regidor i jo (al menys per part meva).

Abans d'escriure en aquest blog ja havia parlat amb ell, perquè les persones que tenen bona relació poden expressar les seves opinions, crítiques i discrepàncies directament i també utilitzant els mitjans que la tecnologia posa al nostre abast, encara que per a alguns no sigui habitual. La transparència també és això.

Anónimo dijo...

Hola Montserrat Pena, pel que veig tot es una farsa, us aviseu, us critiqueu uns als altres i avall que fa vaixada.
En quan al "SOM-HI" amb sap greu però a mi tampoc m'agrada.
Besitos.

Anónimo dijo...

Diari de la Torre, Monic, Som-hi.
Que más da, los dos primeros se basan en la publicidad, son periodicos lechuga, si quitas las primeras hojas, quedan en nada.
El boletin municipal, pues como todos los boletines municipales, o es que alguien se sorprende.
Por cierto el boletin de L'Agrupacio, si es algo guapo, lo que debe de valer, quien lo paga?

Anónimo dijo...

Al último anonimo, pareces tonto, quien lo paga, pues el pueblo, como el resto.

Anónimo dijo...

El boletín de l'Agrupació, no lo paga el pueblo, lo paga la Señora Toda que es una empresaria de la construcción, venida a politica populista e ideológicamente de extrema derecha. Por suerte está en la oposición, pero puede presentarse en forma de ADT, o como recientemente lo hizo de ADMC, o volver a su originaria CiU. Siempre peligro!!, de pueblo nasti de plasti. Lo único pueblerino que tenga quizas seria la ascendencia napolitana o siciliana que su marido ejerce sobre ella.

Anónimo dijo...

Sera casualidad que Santa Rosalia también es la patrona de una de esas poblaciones.

yanmaneee dijo...

yeezy boost 350
off white jordan 1
golden gooses
jordans
kyrie irving shoes
nike epic react
yeezy boost
hermes handbags
golden gooses
yeezy boost 350

Unknown dijo...

replica bags ebay replica bags high quality replica bags

detoseaus dijo...

b1a42n3o87 o0q59i9p18 x0p87p1i14 b7l85g5n25 o5h58r2z92 m3o52b5x05