6/2/07

VA D'ELECCIONS!!! i de caps de llistes.

Manuel Jiménez ja està escollit com a cap de llista del PSC –un cop va pagar els rebuts que devia al partit- i sembla que la llista del PSC serà la mateixa en els quatre primers llocs (Jiménez, Ramon Ripoll, Susana Navarro i Enrique Grangel), fet que faria que la dèria de l’alcalde de posar el seu fill en un lloc destacat per sortir quedaria minorada. A can socialista els ànims semblen decrescuts per les diferents polèmiques que l’acció de govern els hi estan comportant, però per altra banda creuen que les inauguracions que hi haurà abans d’acabar la legislatura serà el que els hi farà millorar els resultats.
Sentiments contrariats que fan que per una banda es digui que les eleccions aniran bé i per l’altra que estan disposats a quedar-se a l’oposició ­–segons escriu Susana Navarro en el seu blog personal.
Fa pocs dies va tenir “l’acte oficial de presentació” del candidat de CIU, Daniel Massagué, en el que va participar Artur Mas, i en el que es va poder veure el nou triumvirat del partit Massagué-Font-Guasch. Sembla ser que a can convergent es veuen amb optimisme les eleccions de cara les municipals, entre altres coses perquè superar els resultats de 2003 no sembla massa difícil. Han canviat molt les coses d’aquelles eleccions, la més destacable és que CIU ja no mana i està a l’oposició, però lluny de veure-ho com un entrebanc es veu com una sort, ja que creuen que el govern dels socialistes a l’ajuntament d’aquests tres darrers anys i sobretot les polèmiques que s’han suscitat, han diluït el rebuig que la candidatura de CIU creava a una part de la població. A més, la polèmica per escollir alcaldable ja està passada i les “velles glories” comencen a veure clar que ja se’ls hi ha passat el temps.
A més, tenen una carta a la mà; han recuperat a Octavi Solé que es perfila com al sisè de la llista convergent. Si Solé ha deixat de ser cap de llista del VUT per integrar-se a CIU, vol dir que les previsions convergents és de treure 6 regidors. Sembla ser que sí, oi?
El fre el tenen en les contradiccions que mantenen amb els actuals regidors, dels que sembla que no en repetirà cap, i amb l’antic alcalde Santiago Segalà que segons es diu està intentant arrabassar-li el GIT al seu enemic antagònic Celestí Salort.
Per què és a can GIT on s’està, de moment, repartint més llenya. Santiago Ardèvol es va agafar de veres la promesa de Celestí Salort de què encapçalaria la nova llista del GIT per a les eleccions municipals, però sembla que aquest no li va dir l’any. Això ha fet que hagi intentat enderrocar a l’amo, però l’amo sap més que tots plegats. A més, sembla que les companyies que Ardèvol s’ha buscat, entre elles l’antic alcalde Segalà, no complauen a Salort. Al final, ens juguem un pèsol que si el GIT es presenta ho farà amb Salort com a cap de llista. Al cap i a la fi, els vells roquers mai moren.
A ERC les coses són molt diferents, Gerard Ciuró ja està elegit cap de llista ­­–bastanta polèmica i desentesos hi va haver- i ara la lluita està qui l’acompanyarà en els llocs immediats. La regidora Montserrat Gasull sembla que té tots els números per acabar en aquest lloc, encara que hi ha qui no està conforme i el reclama. Per al tercer lloc, un cop descartada la continuïtat de Maurici Ruiz, s’especula en algú del partit de la corda de Ciuró –Ciuró i Gasull estan en bàndols diferents- o bé un fitxatge independent.
Al PP la cosa també està molt entretinguda. Marin està intentant continuar anant de cap de llista, no obstant el seu suport a la regidora de Tarragona, Martorell ­–que s’ha fet trànsfuga- sembla que li minva possibilitats de repetir a ulls de Tarragona. El fet però que no hi hagi un relleu clar, Oviedo no agrada a les bases torrenques més tropicals. Un gestor anomenat Dalmau podria ser l’escolli’t, però l’opció sembla que tampoc agrada en el Tròpic i la solució passaria per compartir els anys a l’ajuntament 2 a 2 entre la regidora Marin i Dalmau.
L’Agrupació continua la seva campanya de desgast a l’ajuntament, atiant les polèmiques més populars, com les zones blaves. Tot i que cada vegada el nom de la regidora Toda sembla que agafa més força per encapçalar el partit que va crear a l’ombra, serà aquest mes de febrer quan es decideixi. Només una sentència judicial desfavorable en algun assumpte podria fer que la llista fos encapçalada per algun dels seus seguidors. Els més ben situats són Solé i Alvàrez.
A ABG la continuïtat de Suñé com a cap de llista sembla assegurada tot i el nomenament com assessor de Medi Ambient de la Generalitat. A no ser que l’acumulació de càrrecs que actualment ostenta li sigui un handicap.
El VUT desapareix amb la incorporació d’Octavi Solé a CIU, i l’ADMC sense Toda i Crespo no sembla tenir continuïtat, tot i que a última hora hi podria haver sorpresa. De Ciutadans i de Espanya 2000 no hi ha de moment cap informació.

4 comentarios:

Anónimo dijo...

Confidencial me ha contado un pajarito que la Mª Dolors Toda y el J.C. Crespo andan por los Juzgados de El Vendrell dirimiendo sus diferencias sobre la división de los negocios que mantenian.
El mismo pajarito me ha contado que le han propuesto a la Ana Marin montar en la Torre el mismo partido que los represaliados del PP en Tarragona, y que se lo esta pensando.
Podria contarnos el Octavi Soler la razón de que el nuevo poligono industrial frente a la gasolinera de la Galp, esta inacabado.
Me ha llegado aunque con retraso que la demanda que presento la Mª Dolors Toda contra el Ayuntamiento por la subasta de los terrenos que hay entre la zona deportiva y el CEIP, la ha perdido, igual que la querella que presento contra el Regidor de Urbanismo. Y la Agrupacio mirando al cierzo.

Confident dijo...

Genesis, si coneixes bé a la Sra. Toda creus que hi ha alguna altra manera d'acabar amb ella?
Si, també he sentit que Marin està tenint molts problemes a Tarragona per ser acceptada com a cap de llista, és curiòs perquè fa una setmana semblava una cosa molt clara.
Per cert, Oviedo, ha renunciat a anar de cap de llista. Menys morbo!
Del tema de les demandes no en sé res però ja faré merits d'enterar-me, sempre hi ha un confident a punt.

Anónimo dijo...

Confidente, la Todfa tiene un morro que se lo pisa, como sea que te fuiste de vacaciones, te informo.
En el pleno, la SEÑORA, cojio la bandera del mantenimiento de los puentes de la N-340, en formación de combate la asociación de propietarios de los Munts, entre otras.
Pero lo bueno es que en el plan parcial de la rasa del que es propietaria mayoritaria, han presentado el proyecto, y no figura el puente. Manda huevos como dijo el Trillo.

Anónimo dijo...

Pues be ,de fet Xavier actual secre de ERC, nª3 de la corda Ciuró
i nª 4 el Sº Marquez de la corda de la Sª Gasull.
Tot segeix igual.
POCS I MAL AVINGUTS